Is het je wel eens opgevallen dat er steeds meer online courses worden aangeboden? Zelfs Lil Kleine organiseert virtuele lessen. Volgens een bekende Amerikaanse investeerder is dit de ‘Passie Economie’. Op platforms als Podia, Teachable en Thinkific kan iedereen haar eigen lessen-imperium opbouwen. Wellicht dat Alexander daar zijn passie voor gadgets kan uitventen. Hoe dan ook herintroduceren we in deze aflevering op veler verzoek zijn gadgethoekje.✨ Voegt Een Podcast over Media waarde toe aan je leven? Brengen we je wel eens op nieuwe ideeën? Pas je Alexanders gadgettips toe? Of luister je er gewoon graag naar? Maak dan net als 1️⃣0️⃣5️⃣ anderen voor 3 euro per maand nieuwe afleveringen mogelijk via vriendvandeshow.nl/podcastovermedia Dankjewel! Shownotes💌 Deel je ideeën voor nieuwe onderwerpen, gasten én vragen aan Doortje Smithuijsen onder dit bericht🖼 Facebook Portal voor je (groot)ouders🔈De Google Home Max op Bol.com (waar je ‘m niet mag kopen van Alexander, ga naar Idealeo.de)🔌 Koop imposante netwerkspullen van Ubiquiti💰 De stukken van Ji Lin over de passion economy en 100 echte fans (en de 1000 echte fans van Kevin Kelly uit 2008)🎤 De cursus van Lil Kleine bij Street University🇺🇸 De psychologische oorlogsvoering van The Lincoln Project
Als voormalig architect weet Sarah van Sonsbeeck hoe je een ruimte vormgeeft. Als kunstenaar vult ze die ruimte met stilte. Ze bedacht zelfs een nieuwe maateenheid voor ontwerpers: de kubieke meter stilte. Tegenwoordig werkt ze veel met goud. Een onderwerp al net zo vol van connotaties, van prachtig tot vulgaire. Neem de flinterdunne dekens die ontworpen zijn om mensen warm te houden. De gouden folie werd de kledij voor gestrande bootvluchtelingen. Tijdens haar eerste museale solo legde ze er een kerk mee vol. In gesprek met Sarah over de rust in haar werk, vol bijzondere mislukkingen en toeval. Verwondering is misschien wel de meest visuele podcast ter wereld. Alles wat er wordt besproken kun je terugzien in de gallery op verwondering.com. Reacties, tips of ideeën voor een gast? Stuur Harald een berichtje op Instagram of LinkedIn. Je kunt ook een review achterlaten via iTunes — vinden we heel leuk om te lezen en het helpt andere designliefhebbers deze podcast te ontdekken.
‘We hebben die kranten en uitgevers helemaal niet meer nodig!’ In Amerika – op mediagebied ons voorland – roepen steeds meer journalisten dat uit. Ze bouwen een schare lezers op via sociale media en geld verdienen via ‘gezichtsloze uitgevers’ als Substack, Medium, Cameo en Patreon. In deze aflevering analyseren hoe het eruit ziet als deze trend naar Nederland overwaait. Deels uit eigen belang natuurlijk – want welke rol is er dan nog voor De Correspondent en Blendle weggelegd? 💜 Luister je graag naar Een Podcast over Media en wil je nieuwe afleveringen en shows mogelijk maken? Word dan voor 3 euro per maand Vriend van de Show via vriendvandeshow.nl/podcastovermedia 💚Shownotes📚 De boeken Annejet van der Zijl zijn net zo verslavend als Netflix. Lees hier waarom🎧 Luister naar Nicholas Carr bij de show van Ezra Klein🏄🏻‍♂️ Bekijk de nieuwe uitgave van The Shallows, de moderne klassieker van Nicholas Carr🕸 Probeer de tool Roam Research📰 Lees de columns van Ben Smith bij The New York Times, over de gezichtsloze uitgevers💰 Bekijk het ontzettend handige boek Perennial Seller van Ryan Holiday🚨 Samen kunnen we Een Podcast over Media mooier maken! Met MEER afleveringen. MEER gasten. MEER reportages. MEER vertelvormen (video, bijvoorbeeld!) Kortom, MEER inzicht voor jou in de nieuwste ontwikkelingen, succesverhalen en goede ideeën uit de media en technologie. Doe je mee? Word vriend van de show.Met dank aan Wiebe, de eerste vriend van de show!
Als strateeg klom Wendelien Hebly op naar de top van de mode. Tot ze op een dag presenteerde hoeveel geiten en koeien er deze keer nodig waren om een nieuwe lijn producten te ontwerpen. Toen knapte er iets. Ze wilde een ander soort product de kans geven. Met meer oog voor onze aarde en met een dagelijkse noodzaak. Zo kwam ze bij tampons uit. Zoals veel vrouwen had ze zich nooit afgevraagd waar die van gemaakt worden. Het bleek op geen enkele verpakking te staan. Daarom begon ze samen met Mariah Mansvelt Beck het duurzame merk Yoni. In gesprek met Wendelien over waar zij als strateeg en ondernemer naar kijkt als ze een product onderzoekt, verpakt en in de markt zet. Verwondering is misschien wel de meest visuele podcast ter wereld. Alles wat er wordt besproken kun je terugzien in de gallery op verwondering.com. Reacties, tips of ideeën voor een gast? Stuur Harald een berichtje op Instagram of LinkedIn. Je kunt ook een review achterlaten via iTunes — vinden we heel leuk om te lezen en het helpt andere designliefhebbers deze podcast te ontdekken.
View 97 more appearances
Share Profile
Get appearance alerts
Subscribe to receive notifications by email whenever this creator appears as a guest on an episode.

Subscribe to receive notifications by email whenever this creator appears as a guest on an episode.

Are you Ernst-Jan? Verify and edit this page to your liking.

Followers

Recommend This Creator

Recommendation sent

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Creator Details

Episode Count
101
Podcast Count
2
Total Airtime
3 days, 21 hours