Per Olof Arnäs has been working in, around, and with the logistics industry since the late 1980s, both as a and as a researcher. He holds a PhD in logistics from Chalmers University of Technology (where he now is a researcher) and has also worked as a developer building sustainability tracking systems for the freight industry. His main focus of research is the digitalization of the industry, both how it can be accelerated and also the effects/implications of it. Apart from his research he is a podcaster. His podcast (Logistikpodden, in Swedish) is the largest logistics podcast in Sweden. He will launch his first international podcast, Logistics Rocks, during 2018. He loves the 21st century.
Vi pratar om onlinemöten eftersom hela världen nu har flyttat sina möten ut i cyberspace. P-O använder nästan alla till buds stående verktyg för onlinemöten, Zoom, Skype, Go-To-Meeting, Youtube, och nu senast Jitsi och delar sin uppfattning om den.  Den händer mycket i kölvattnet av Corona; det kommer poddar i ämnet, Zencastr ställer mer tid till förfogande för de som använder gratisverktyget och lite andra nyheter bjuder vi också på.  Vi efterlyser lyssnarfrågor, det är alldeles för få av dem. Hör av er! P-O lyssnar på Logistik Överallt som Tea Grbic och Åsa Leander startade i veckan, de körde tidigare podden Älska Logistik. Vidare lyssnar P-O på Decoding Westworld som är en amerikansk podd om tv-programmet Westworld.  Lena har lyssnat på Agnes Wold i Skäringer & Mannheimer och i Sahlgrenskapodden. Dessutom har hon fastnat för podden Dying for sex.  P-O tar ut sin frustration på Røde som inte vill ge de som var först med att köpa RødeCaster Pro möjlighet att köpa en enkel el-anslutningssladd.  Ge oss gärna feedback på avsnittet, vi älskar recensioner på Apple Podcasts, Spotify och/eller Podchaser! Inspelad på två ställen i en så kallad double ender med följande utrustning: Hos Lena (i en garderob): Mikrofon - Samson Q2UInspelare - Zoom H6 Hos P.O. (i hans hemmastudio): Mikrofon - Røde NT1-A Inspelare - Rødecaster Pro Under inspelningen hade vi skypekontakt, men ljudet som du hör är alltså inspelat med utrustningen ovan. Vill du veta mer om hur man kan spela in på distans så har vi gjort ett helt avsnitt om detta och även en uppdatering. De två filerna har redigerats varsamt i Hindenburg: Voice profiler Noise reduction exporterad i -14 LUFS        
Vad händer med logistiken när gränser stängs och transporter begränsas? Temat för veckans Logistikpodden Magasin är självklart effekterna av Coronavirusets spridning.   Vi pratar om branta kurvor, de tre B:na för supply chains och de tre D:na för utbildningssektorn. Vilka drabbas hårt och direkt av spridningen och vad kan de lång- och kortsiktiga effekterna bli?   Nina och P.O. diskuterar nackdelar och potentiella fördelar med de aktuella händelserna och ringer en livlina i form av John Wedel för att höra hur företagen i Göteborg agerar och tänker.
Vi har varit med i Radio! Den 6 mars blev vi båda intervjuade av radiostationen K103 i Göteborg. Ämnet var såklart PodCoast som närmar sig med stormsteg, men även podcasten som fenomen, dess utveckling med mera. Avsnittet är en återpublicering av den livesändning som gjordes strax efter 12 på dagen den 6 mars 2020 i programmet Morning Glory på K103.
Stefan Karlöf är chefredaktör för tidningen Supply Chain Effect samt programledare för podden Logistik och Supply Chain. Med en bakgrund inom marknadsföring och som managementkonsult har han de senaste decennierna verkat som journalist i olika publikationer och kanaler. Hans egen tidning fyller 10 år i år och vi pratar om hur de senaste 20 årens utveckling har format logistikbranschen. Vi pratar om nya krav på styrelser, automation, algoritmer, blockchain, tredje ordningens effekter med mera. Och vad blir effekten när de flesta företagsledare träffat sina partners på Tinder?  Inspelat under Logistik och transport på Svenska Mässan i deras utmärkta studio.
View 831 more appearances
Share Profile
Get appearance alerts
Subscribe to receive notifications by email whenever this creator appears as a guest on an episode.

Subscribe to receive notifications by email whenever this creator appears as a guest on an episode.

Are you Per Olof? Verify and edit this page to your liking.

Followers

Recommend This Creator

Recommendation sent

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Creator Details

Location
Sweden
Episode Count
219
Podcast Count
9
Total Airtime
5 days, 23 hours