Per Olof Arnäs Podcast Image

Per Olof Arnäs

Host, Editor & Producer of Logistikpodden, Podgeek & Logistics Rocks
Per Olof Arnäs has been working in, around, and with the logistics industry since the late 1980s, both as a and as a researcher. He holds a PhD in logistics from Chalmers University of Technology (where he now is a researcher) and has also worked as a developer building sustainability tracking systems for the freight industry. His main focus of research is the digitalization of the industry, both how it can be accelerated and also the effects/implications of it. Apart from his research he is a podcaster. His podcast (Logistikpodden, in Swedish) is the largest logistics podcast in Sweden. He will launch his first international podcast, Logistics Rocks, during 2018. He loves the 21st century.
Recent episodes featuring Per Olof Arnäs
Logistikpodden Magasin #5 - Semesterlogistik
Episode of
Logistikpodden
Vi pratar semester! Hur får man till den perfekta ledigheten? Vad kan gå fel (utgångna pass), vad kan gå rätt (Waze) med mera. Nina har träffat Mattias Hellner som har seglat med familjen över Atlanten - två gånger. Ha en skön semester så hörs vi snart igen!
#32 - Framtiden för Podgeek
Episode of
Podgeek
Är det skillnad på att ha en podcast och att vara poddare? Lena visar sin nya mikrofon, Samsung Q2U, och vi tipsar om var man kan hänga online om man vill ha koll på podcastbranschen. Vi diskuterar framtiden för Podgeek - vad ska vi fokusera på?  Vi har gjort; SÅ HÄR GÖR DU HUR GÖR DU? NYHETER & UPPDATERINGAR Hör av er! Vad vill ni lyssnare höra mer av i Podgeek? Länkar: Podcast Business Journal Podcastbubblan Podcaster’s hangout She Podcasts som också har ett eget event i höst She Podcasts Super Squad Group  Podcast Movement The Feed - en bra podd om branschen Fortsätt också gärna att skicka in era frågor, gärna som ljudfil och glöm inte att vi är omättligt förtjusta i recensioner, till exempel på Stitcher, Apple Podcasts eller Podchaser.  ______________________________________ Inspelad med: Rødecaster Pro Røde PodMic Samson Q2U Inte alls redigerat i Hindenburg denna gång eftersom Rødecaster Pro gjorde jobbet galant. Det enda vi gjorde var att öppna filen i Hindenburg, exportera som mp3 i -14 LUFS och publicera. Älskar 2000-talet.
Logistikpodden Magasin 190712 - Almedalen special
Episode of
Logistikpodden
Vi borrar djupt i Almedalsveckan. P.O. har tagit pulsen på några av logistikexperterna på plats och det finns definitivt en trend eller två att snappa upp. Vi har dessutom intervjuat Mia Stuhre, projektledare för hela Almedalsveckan. Hur fungerar egentligen ett arrangemang som detta?  Vi tipsar också om att vi redan om ca en vecka kommer med ett avsnitt om semesterlogistik. Medverkande: Nina Modig och Per Olof Arnäs (såklart) Arne Andersson, Postnord Lina Ödeen, H&M Per Ljungberg, Svensk Digital Handel Tobias Åbonde, Bring Åsa Leander och Tea Grbic, Greencarrier och podden Älska Logistik Mia Stuhre, Region Gotland Avsnittet sändes live på Facebook: 
#31 Live från Almedalen
Episode of
Podgeek
P.O. är i Visby och Lena i Göteborg. Våra ambitioner att sända live i studiokvalitet kom på skam och till sist fick vi köra med backup-backup-backupkitet. Förutom poddande under Almedalen så pratar vi naturligtvis om PodCoast - den kommande deltagardrivna konferensen som under våren 2020 arrangeras i Göteborg. P.O. har skapat en grupp på Facebook där du läsa mer och även vara med och bestämma! Inspelad live via Facebook och med två iPhones, en i Göteborg och en i Stockholm. När man sänder live finns det en inställning som gör så att tittare kan begära att få vara med. Det var denna metod vi använde. I avsnittet tipsar vi och även Joakim Jardenberg som tittade om följande: Filmappen Filmic Pro som är sjukt kompetent Tips även om Lumafusion för mobil redigering Røde SC6-L (ingår i Interview Kit) Mikrofonerna Røde Lavalier (bättre än de som följer med SC6-L). Du behöver en adapter för detta. Clarion Sign har en studio i Stockholm som man kan boka Joakim har sänt live från denna (typ) IMO - International Maritime Organization (förklaras för säkerhets skull två gånger i avsnittet - håll till godo)
#30 Om att sända live
Episode of
Podgeek
Vi sänder Podgeek live för första gången! Avsnittet handlar naturligtvis om detta experiment - hur gör vi, vad har vi för hård- och mjukvara, vad bör man tänka på med mera.   Vi kommer att livesända under Almedalsveckan, om du är på plats i Visby och vill vara med och bidra till ett avsnitt om hur man jobbar som poddare under ett event som detta - hör av dig! Vi lyssnar på Kapitalet och Maddie. Länkar: OBS - programvara för att livestreama Maskiner Rødecaster Pro Røde PodMic Webbkamera från Logitech (C920) IFTTT Fortsätt också gärna att skicka in era frågor, gärna som ljudfil! ______________________________________ Inspelad live med utrustningen ovan.
Share Profile
Are you Per Olof? Verify and edit this page to your liking.
Stats
Location
Sweden
Episode Count
176
Podcast Count
9
Total Airtime
5 days, 1 hour