Naast de prachtige jaren met Sparta was Jan Bouman natuurlijk ook mister Fortuna Vlaardingen. Hij speelde daar maar liefst 12 seizoenen betaald voetbal. In 1962 stond heel Vlaardingen op zijn kop. Voetbalclub Fortuna Vlaardingen wist het kampioenschap in de eerste divisie te behalenMaar welke rol speelde de Schiedamse groenteboer bij dit kampioenschap en waarom stonden er 2500 toeschouwers te kijken vanaf de snelweg (A20). Is het normaal om 4 strafschoppen te krijgen en hoe bijzonder is het om 5 doelpunten in een wedstrijd te maken. Beleef nogmaals de kampioenswedstrijd tegen DHC en de beslissingswedstrijden tegen Heracles om promotie naar de Eredivisie.
Waarom lukte het maar niet om met Sparta te winnen van Feyenoord en waarom lukte dat Fortuna Vlaardingen wel?Drie seizoenen op rij winnen van Ajax, zelfs scoren en uitgeroepen worden tot Man of the Match terwijl ene Johan Cruijff bij Ajax meespeelde.Hoe waren de eerste jaren van Johan Cruijff en hoe was het gesteld met de media in die tijd. Samen met Eddy PG, Coen Moulijn en Faas Wilkes in het Rotterdams elftal. Uitgenodigd worden voor een onderlinge oefenwedstrijd van het Nederlands elftal ter voorbereiding op een interland tegen Noord-Ierland.
Sparta was thuis een seizoen lang (66/67) ongeslagen en eindigt op de derde plaats in de eredivisie. Wie waren de de spelers in die tijd?Hoe speciaal waren Rensenbrink en Van Hanegem toen al?De avonturen met Theo Laseroms. Waarom zat pa bijna op de bank bij PEC Zwolle in de gewonnen wedstrijd tegen Ajax?de liftende militaire voetballers.En heeft een spits spanning indien hij een aantal weken droog staat?
De bekerwinst van Sparta en het Europese avontuur. Waar was de champagne en wat gebeurde er met de badjassen? Trainen met zandzakken en de slidings met Wiel Coerver. Trainen op de Schie tribune. Het trieste verhaal van Hans Buitendijk. Een waterpartij op een zandveld op Malta en de schoppartij in Zwitserland.
View 14 more appearances
Share Profile
Are you Rik? Verify and edit this page to your liking.

Recommend This Creator

Recommendation sent

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Creator Details

Location
Rotterdam, Zuid-Holland, The Netherlands
Episode Count
6
Podcast Count
1
Total Airtime
2 hours, 2 minutes
PCID
Podchaser Creator ID logo 009451