Min første podcast

A curated episode list by Mehmed
Creation Date August 5th, 2018
Updated Date Updated July 3rd, 2019
 Be the first to like this!
Jeg har lavet en liste, til dig der gerne vil i gang med at høre podcast. Der er rigtig meget podcast derude... og 95% af alt podcast er dårligt produceret eller af ringe karakter. Listen her inkluderer måde podcast serier samt enkelte afsnit. Find ud af, hvad du selv er mest til. Jeg har prøvet at blande listen, så der ikke kun er mine personlige favoritter, men også podcasts i forskellige genre.
Ringbindsattentatet (1:5) - Bents liste
Third Ear x Politiken
Første afsnit i krimiserien om en af Danmarkshistoriens mest mærkværdige kriminalsager blandt midtfirsernes ruskindsjakker, skulderpuder, pink læbestift og store, klodsede datamater.
user avatar

Mehmed

En rigtig god serie til at starte interessen for podcast.
decorative element
Ringbindsattentatet (2:5) - Hvor det hele starter
Third Ear x Politiken
I andet afsnit af podcastkrimiserien fra slutfirsernes forstads-danmark er spørgsmålet, hvem der har konstrueret det ringbind med en skarpladt pistol, der går af, da Bent åbner det. Listen af mistænkte vokser, mens rejseholdets udsendte Kurt Kragh forsøger at finde et holdbart motiv. Men hvor skal han starte med at lede efter sin gerningsmand eller -kvinde? Er han/hun at finde i blandt Bents nærmeste eller måske imellem Bents forretningsforbindelser? Er det her personligt eller professionelt?
Ringbindsattentatet (3:5) - En nagende mistanke
Third Ear x Politiken
Efterhånden er alle dem, der er tættest på Bent, mistænkt for at have konstrueret det ringbind med snoretræk og pistol, der var tæt på at blive Bents endeligt. Det kunne være hans kæreste Anne, hendes eks-mand eller Annes søn Brian. Et nyt spor i sagen tyder i hvert fald på, at ringbindet kommer fra et sted tæt på hjem. Men hvad gør det ved Bent og Annes forhold at politiet mistænker hende for at have forsøgt at slå ham ihjel? Hvad gør det ved forholdet til teenage-sønnen Brian at Bent mistænker ham? Og hvorfor er politiet pludseligt så interesseret i Bents interesse for skydevåben?
Ringbindsattentatet (4:5) - Den rygende pistol
Third Ear x Politiken
Rejseholdets erfaring siger, at der helst skal være et gennembrud i en sag efter 2-3 uger. Men der er nu gået halvanden måned siden Bent blev skudt i maven af en ombygget 6,35 mm Reck Commander gemt i et ringbind, og efterforsker Kurt Kragh og kollegerne er stadig på bar bund. Men da humøret er på sit laveste på Rejseholdets midlertidige politistation i Helsingør, ringer telefonen med et nyt og lovende spor i sagen...
Ringbindsattentatet (5:5): De Pæne Mænd
Third Ear x Politiken
Nu har Rejseholdet omsider en hovedmistænkt i sagen om et ringbind bygget om til en attentatmaskine. Det er taxachaufførens elskerindes bror. Men hvem er det så? Og hvilken interesse har han i på avanceret vis at skyde Bent Skjold Nielsen i maven? I femte afsnit af 'Ringbindsattentatet' melder et nyt vidne sig på banen, der vil vende op og ned på denne mordforsøgsudredning. Og en historie, som Kurt Kragh og kollegerne fra Rejseholdet slet ikke har kunne forestillet sig, vil tone frem af mørket. OG så er der også lige én anden ting, som vi ikke har fortalt…
Ringbindsattentatet (6:5) – Den rette mand til opgaven?
Third Ear x Politiken
Hvad er det egentligt Leif Strohmann er blevet hyret til af ledelsen i TO Data? Er Leif lejemorder? Eller er der en anden løsning på mysteriet om det ringbind, der blev købt i Hundige Centret for kr. 11.95 og bygget om til en attentatmaskine i 1987 - en Attentatmaskine med fiskesnøre, bøjede søm, en 6mm pistol og en label med navnet Bent Skjold Nielsen på forsiden? I dette aller-allersidste afsnit af 'Ringbindsattentatet' binder vi små fine sløjfer på alle de løse ender i et af Danmarks kriminalhistories mest mærkværdige mordforsøg. Kurt Kragh og kollegerne fra Rejseholdet kan lægge sidste hånd på rapporterne og sende dem op til anklageren. Sagen bliver opklaret. Det ender her – vi lover det…
Mads Fisker & Mads Fisker
Politiken Dokumentar
Vanessa blev i efteråret droppet af sin kæreste, Mads Fisker, kort før en fælles rejse til Bolivia. Billetten til Bolivia kunne ikke refunderes og navnet kunne ikke ændres. Så i stedet fandt hun på Facebook en anden og helt ukendt fyr, der også hed Mads Fisker, og inviterede så ham med på rejse. "Mads Fisker 2" svarede ja. Og hvad skete der SÅ?, spørger I? ’Mads Fisker & Mads Fisker’ er en dokumentar fra Politiken Podcast. Politikens projektleder, Vanessa Christophersen, har lavet en romantisk, personlig og tankevækkende rejsehistorie om, hvad kærlighed og tosomhed er og om hvordan kærlighedsjagtens selvbedrag fungerer. Historie, redigering og optagelse: Vanessa Christophersen Ekstraoptagelser, redigering og lydmix: Hanne Budtz-Jørgensen.
user avatar

Mehmed

I modsætning til ovenstående serie, så findes der også mange gode enkelte udsendelser. Denne dokumentar fra Politikken er helt nede på jorden og lige til. Et lille eventyr bliver til en god historie.
decorative element
Robert og Thetanerne (1:3): Start på session
Robert og Thetanerne
En dag bliver Robert anholdt af to kvinder i uniformer, der ikke er fra politiet. De henter ham i rækkehuset i Valby, og de fører ham til afhøring et sted midt i København. Der er vagter over alt, uniformer over alt, og de er der alle sammen for Roberts skyld. Men hvad er det Robert har gjort? Og hvad er det der venter på ham bag en stor tung dør, hvor der står Executive Counsil på en messingplade? Hør første afsnit af Third Ears dannelsesrejse ind i en besynderlig verden, der ellers er hermetisk lukket. Credits: Tilrettelagt, optaget, skrevet og fortalt af Krister Moltzen Klippet og mixet af Tim Hinman Third Ears redaktion består af Tim Hinman og Krister Moltzen Politikens podcast-redaktør er Katrine Hornstrup Yde Musik af Bernard Herrmann, Antonio Sanchez og Tim Hinman
user avatar

Mehmed

Ikke alle serier behøves at handle om kriminalitet og mordgåder. Robert og Thetanerne er et godt eksempel på, hvor bred podcast verden virkelig er.
decorative element
Robert og Thetanerne (2:3) Broen til den totale frihed
Robert og Thetanerne
Robert Dam bliver personalechef, bliver forelsket og bliver et åndeligt supermenneske. Og langt om længe får han universets hemmelighed at vide. Ja, det går godt for Robert Dam i Scientology. Han er på vej frem. Han er på vej dybere ind i Organisationen. Han stifter en respekteret Scientology-familie og bliver en del af Scientologys absolutte jetset. Der er intet der kan gå galt, skulle man tro. Men så en dag banker det på døren, og udenfor står to officerer fra Scientologys interne politi. Credits: Tilrettelagt, optaget, skrevet og fortalt af Krister Moltzen Klippet og mixet af Tim Hinman Third Ears redaktion består af Tim Hinman og Krister Moltzen Politikens podcast-redaktør er Katrine Hornstrup Yde Musik af Bernard Herrmann, Antonio Sanchez, Berlin og Tim Hinman
Robert og Thetanerne (3:3) Disconnect
Robert og Thetanerne
Robert er på vej i forhør hos Scientologys Executive Counsil inde på Jernbanegade. Robert har været i Scientology i 12 år og om lidt vil han blive sat overfor sit livs beslutning: ”Du kan tage den nemme vej, Robert, eller den svære vej. Det er dit valg”. Den vej Robert vælger vil føre ham ind i hjertet af Scientology og ind til den næsthøjeste i hele Scientologys hierarki.
027 - I Et Forhold Med
Third Ear
Denne gang har Third Ear en rigtig kærlighedshistorie til dig. Den starter på facebook og fortsætter langt ud i det virkelige liv. Den er fyldt med uforudsigelige drejninger og masser af modstand. Det er en af den slags historier, hvor skæbnen vil sætte enorme forhindringer i vejen for det stakkels elskende par.
user avatar

Mehmed

Dette var den første podcast jeg nogensinde hørte. Jeg kunne ikke rigtig forstå formatet og ville ikke rigtig blive fanget. Hvorfor skulle man sætte sig ned og lytte til en historie? Siden da, har jeg lyttet til podcasten endnu engang og den holder hele vejen.
decorative element
Bør vi indføre flyafgift?
55 minutter
Der har aldrig været flere flypassagerer i de danske lufthavne end i 2017. 17,5 million mennesker gik ombord på et fly – og det er en ny rekord. Men den øgede flytrafik har konsekvenser for miljøet, og derfor har man i Sverige valgt at indføre skat på flyrejser. Det betyder, at flyselskaberne, der letter fra de svenske lufthavne, skal betale penge, for hver passager de har med. Beløbet, de skal betale er enten 60, 250 eller 400 svenske kroner per passager - alt efter hvor lang flyveturen er.Skatten skal være med til at hæve prisen på billetten – hvilket skal føre til at færre flyver.I 55 min i dag stiller vi spørgsmålet: Burde vi følge trop med svenskerne og indføre en flyafgift ved de danske lufthavne? Vært: Kaare Svejstrup.
user avatar

Mehmed

Er du mere til debat og samfund, så har Radio 24 Syv nogle gode udsendelser i serien "55 Minutter"
decorative element
P1 på Plejehjem 1:6 2011-07-25
P1 på plejehjem
Mikael Bertelsen taler med forskellige beboere og ansatte på Plejecenter Sølund. Bl.a. Ellen på 99 år der har bået på Sølund i 13 år. Mikael Bertelsen tager med Ellen til litteratur. Derudover er Mikael Bertelsen også til fastelavnsfest på Plejecenter Sølund.
user avatar

Mehmed

P1 på Plejehjem er en lille hyggelig serie på 6 afsnit. Tempoet er helt i bund og indholdet er begrænset. Alligevel kan serien noget og kan kaldes en pendant til det norske koncept "Slow TV".
decorative element