24syv Dokumentar Podcast Image

24syv Dokumentar

A News and Politics podcast
Good podcast? Give it some love!
Reviews
Creators

Best Episodes of 24syv Dokumentar

Mark All
Search Episodes...
Chemsex - mellem engle og dæmoner
Chemsex [kemseks] er betegnelsen for kombinationen af højpotente narkotiske stoffer, ‘chems’, og hardcore sex. Fænomenet opstod i Europa og USA omkring årtusindskiftet blandt homo- og biseksuelle mænd. Stofferne - blandt andet crystal meth og mephedrone - gør, at brugerne er i stand til at dyrke sex i mange timer i træk. Chemsex-fester strækker sig ofte over flere døgn, og foregår i private hjem eller på sexklubber. Men hvad får mennesker med uddannelse, job og karriere til at kaste sig ud i en grænseløs leg med sex og stoffer? To mænd fortæller hudløst ærligt om deres brutale erfaringer med chemsex, og fører os ind i en verden, ukendt for de fleste. Optagelse og tilrettelæggelse: Anders Thorkil Bechgaard. Klip, musik og mix: Kim G HansenRedaktør: Mikkel Clausen
Frank og Gandalf – afsnit 2.
Frank Gustafson (f. 1966) vokser op med mor og far og to brødre, men familien falder fra hinanden, Franks far bliver alkoholiker, og Franks mor mister overblikket og overskuddet til sine tre børn. I desperat mangel på omsorg og opmærksomhed, hører Frank om en helt særlig mand, der bor i et hus ikke langt derfra. Her er der overskud, hygge og sjovt at være. Manden hedder Mogens , en excentrisk og karismatisk mand der ’holder hof’ for kvarterets udsatte store unger. Her kan man få alle de cigaretter og hash man har lyst til, her bliver man talt med og spillet skak med og holdt om. Hvad ingen af dem er klar over er at Mogens har en dom for seksuelle overgreb. Som 15-årig bliver Frank en af Mogens yndlingsbørn, og langsomt men sikkert rullet ind i en giftig manipulation og udnyttelse. Optagelse og tilrettelæggelse: Mikkel Clausen. Lyddesign og redigering: Kim G. Hansen. Musik: Frank Gustafson.
Frank og Gandalf – afsnit 1
Frank og Gandalf – afsnit 1. Frank Gustafson (f. 1966) vokser op med mor og far og to brødre, men famillien falder fra hinanden, Franks far bliver alkoholiker, og Franks mor mister overblikket og overskuddet til sine tre børn. I desperat mangel på omsorg og opmærksomhed, hører Frank om en helt særlig mand, der bor i et hus ikke langt derfra. Her er der overskud, hygge og sjovt at være. Manden hedder Mogens , en excentrisk og karismatisk mand der ’holder hof’ for kvarterets udsatte store unger. Her kan man få alle de cigaretter og hash man har lyst til, her bliver man talt med og spillet skak med og holdt om. Hvad ingen af dem er klar over er at Mogens har en dom for seksuelle overgreb. Som 15-årig bliver Frank en af Mogens yndlingsbørn, og langsomt men sikkert rullet ind i en giftig manipulation og udnyttelse. Optagelse og tilrettelæggelse: Mikkel Clausen. Lyddesign og redigering: Kim G. Hansen. Musik: Frank Gustafson.
Simon Jul på All Inclusive, dag 1 og 2
I juli ‘17 rejste radiovært og reporter Simon Jul på Danmarks billigste all-inclusive-rejse. 5545 kroner var prisen for en uges fuldpension på den græske ø-perle Kreta. Som dogme besluttede Simon sig for at sige ’ja’ til samtlige af turens tilbud, inklusive piratskib, danseaften og en hel dag ved poolen kun iført speedo’s, hurtigbrille og solcreme på inderlårene. Men snart skulle et helt andet og ukendt Kreta åbenbare sig... Optaget, fortalt og tilrettelagt af Simon Jul. Medtilrettelægger Sanne Cigale. Klip & mix: Jacob Heldt. Redaktør: Mikkel Clausen. Produceret af 24syv Dokumentar.Hør hele podcastserien All Inclusive her.
Simon Jul på All Inclusive, dag 3 og 4
I juli ‘17 rejste radiovært og reporter Simon Jul på Danmarks billigste all-inclusive-rejse. 5545 kroner var prisen for en uges fuldpension på den græske ø-perle Kreta. Som dogme besluttede Simon sig for at sige ’ja’ til samtlige af turens tilbud, inklusive piratskib, danseaften og en hel dag ved poolen kun iført speedo’s, hurtigbrille og solcreme på inderlårene. Men snart skulle et helt andet og ukendt Kreta åbenbare sig... Optaget, fortalt og tilrettelagt af Simon Jul. Medtilrettelægger Sanne Cigale. Klip & mix: Jacob Heldt. Redaktør: Mikkel Clausen. Produceret af 24syv Dokumentar.Hør hele podcastserien All Inclusive her.
Jeg vil æde hele verden
Hver nat lister Louise ned ad trappen for at spise. Om natten tæller det ikke. Ligesom slik ikke tæller. Hun kan så godt lide slik. Selvom det er mange år siden den daglige diæt bestod af et æble, en gul gajol og en kop boullion, er gamle vaner og tankemønstre ikke sådan at slippe. Hun er jo stadig den samme person - den, der aldrig kan få nok. Optagelse, redigering, lyddesign og tilrettelæggelse: Maria DønvangRedaktør: Kim G. Hansen.
Frisør Hans
En montage om en fornem, ældre frisør i det indre København, om kunsten at klippe et syvtal, om den svære fingersætning i klassisk klaver, og spøgelset fra barndommen, der stadig kan få stemmen til at skælve. Optagelse og klip: Kasper Søegaard
Livredder eller menneskesmugler?
Da Salam Aldeen og Mo Abbassi i det tidlige efterår 2016 tog til den græske ferieø Lesbos for at hjælpe bådflygtninge, anede de ikke, at turen ville få alvorlige konsekvenser. I dag er de sigtet for forsøg på menneskesmugling, som straffes med op mod ti års fængsel i Grækenland. Tilrettelægger: Sidsel Brandt Hasberg. Klip: Morten Narvedsen.
Frank og Gandalf – sammendrag
Frank Gustafson (f. 1966) vokser op med mor og far og to brødre, men familien falder fra hinanden, Franks far bliver alkoholiker, og Franks mor mister overblikket og overskuddet til sine tre børn. I desperat mangel på omsorg og opmærksomhed, hører Frank om en helt særlig mand, der bor i et hus ikke langt derfra. Her er der overskud, hygge og sjovt at være. Manden hedder Mogens , en excentrisk og karismatisk mand der ’holder hof’ for kvarterets udsatte store unger. Her kan man få alle de cigaretter og hash man har lyst til, her bliver man talt med og spillet skak med og holdt om. Hvad ingen af dem er klar over er at Mogens har en dom for seksuelle overgreb. Som 15-årig bliver Frank en af Mogens yndlingsbørn, og langsomt men sikkert rullet ind i en giftig manipulation og udnyttelse.Sammendrag af en tidligere sendt mini-serie. optagelse og tilrettelæggelse: Mikkel Clausen. Lyddesign og redigering: Kim G. Hansen. Musik: Frank Gustafson.
Særudgave - Med på noderne
I denne særudgave af Radio24syv Dokumentar spiller vi klip fra en række dokumentarer, hvor musik spiller en central rolle for de medvirkende på den ene eller anden måde. Du kan blandt andet komme til koncert med "Elvis" og du kan høre, hvordan et orgasme-orgel lyder. Der spilles klip fra dokumentarerne "Musik og Smerte", "Elvis fra Viborg II - Koncerten", "Tom og Tidsmaskinen" samt "Kalamity Jane fra Ølstykke".
Fastliggerne - Sammendrag 1
Mark Sonne fra Radio-Glad og Rebecca Bannor-Addae fra 24syv indlogerede sig i 2015 på en campingplads midt om vinteren. Her talte de med de mennesker der bor på pladsen hele året rundt. Det kom der en serie på i alt tre afsnit ud af, som vi nu har lavet et sammendrag af. Optagelse og tilrettelæggelse: Mark Sonne og Rebecca Bannor-Addae. Klip og musik: Kim G. Hansen.
Vi Sender En Pause
En montage om den nu pensionerede luftkaptajn Stefan G. Rasmussen. Stefan blev i 1991 landskendt og udråbt som en helt, da han mirakuløst nødlandende et passagerfly i et skovområde, nord for Stockholm, kort efter det var lettet. Montagen fortæller en dramatisk, men også livsbekræftende historie om et menneske, hvis liv på kun 4 minutter og 7 sekunder, forandrede sig for altid. Tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk.
Månen trækker vand - Sammendrag
Brit P. Jensen er taget til Øst-Grønland for at portrættere den erfarne jordemoder Susanne Houd. En miniserie på i alt to afsnit, der i denne udsendelse er klippet sammen til et. Optagelse og tilrettelæggelse: Brit P. Jensen.
Majoren og de flyvende tallerkener
I mere end 50 år var major i flyvevåbnet H.C. Petersen besat af flyvende tallerkener og besøg fra fremmede planeter. Reporterne Andreas Jeppesen og Kenneth Frydensbjerg har undersøgt hans personlige arkiv i forsøget på at finde svar på ét af livets største spørgsmål. Tilrettelæggelse og optagelse: Andreas Jeppesen og Kenneth Frydensbjerg. Klip: Nikolaj Kirk.
Karen fra Rudme
Lige midt i Danmark finder vi den lille by Rudme, der ikke er meget mere end en stribe huse omkring en landevej, en friskole og et trinbrædt. Kasper Søgaard - radiointerviewets ukronede konge er i gang med at arbejde sig igennem alle indbyggerne, i denne serie fra Verdens midte. Her i uds. 3 besøger han Karen, der har boet i i byen mere end 80 år.
Sønderjydske Stemmer – Afsnit 3
Sønderjyske Stemmer - Afsnit 3. Hvorfor stemte så mange sønderjyder på Dansk folkeparti ved sidste folketingsvalg? Det er det store spørgsmål i denne dokumentarserie. Museumsinspektør for Sønderborg Slot, Rene Rasmussen, præsenterede i juni syv påstande i en artikel i Politiken, som sit bud på hvorfor. Med afsæt i disse syv påstande, forsøger reporterne Rebecca Bannor Addae og Karen Straarup at finde svaret og præsenterer dig samtidig for en mosaik af sønderjyske stemmer. I andet afsnit kan du bl.a. møde borgmesteren i Tønder og to unge, ambitiøse medlemmer af Dansk Folkeparti, en lokalformand og et folketingsmedlem. Optagelse og klip: Rebecca Bannor-Addae og Karen Straarup. Mix, klip og musik: Kim G. Hansen.
Dødsruten - Sammendrag 7
To reportere, en belastet bydel. I sommeren 2014 tilbragte Ayse Dudu Tepe og Kristoffer Eriksen en måned i Tingbjerg nord for København.
Sønderjydske Stemmer – Afsnit 2
Hvorfor stemte så mange sønderjyder på Dansk folkeparti ved sidste folketingsvalg? Det er det store spørgsmål i denne dokumentarserie. Museumsinspektør for Sønderborg Slot, Rene Rasmussen, præsenterede i juni syv påstande i en artikel i Politiken, som sit bud på hvorfor. Med afsæt i disse syv påstande, forsøger reporterne Rebecca Bannor Addae og Karen Straarup at finde svaret og præsenterer dig samtidig for en mosaik af sønderjyske stemmer. I andet afsnit kan du bl. a. møde borgmesteren i Tønder og to unge, ambitiøse medlemmer af Dansk Folkeparti, en lokalformand og et folketingsmedlem. Optagelse og klip: Rebecca Bannor-Addae og Karen Straarup Mix, klip og musik: Kim G. Hansen
Dødsruten - Sammendrag 6
To reportere, en belastet bydel. I sommeren 2014 tilbragte Ayse Dudu Tepe og Kristoffer Eriksen en måned i Tingbjerg nord for København.
Særudgave - Befrielsen
I anledning af befrielsesdagen har Radio24syv Dokumentar været en tur i arkivet og fundet en række klip frem, der alle sammen handler om besættelsen eller befrielsen. I udsendelsen spilles der klip fra dokumentarerne, ”Mimis Krig & Kærlighed”, “Naziguldet i Asaa”, ”Suzanne Brøgger er stadig sulten” og ”Wilhelm Runz”.Redigeret af Morten Narvedsen
Dødsruten - Sammendrag 5
To reportere, en belastet bydel. I sommeren 2014 tilbragte Ayse Dudu Tepe og Kristoffer Eriksen en måned i Tingbjerg nord for København.
All-inclusive i Alanya – sammendrag 2
Tag forskud på sommerferien og rejs med Radio24syv til en drømmeverden, hvor der er pomfritter til morgenmad, rødvin i vandhanerne og hvor poolen er mere blå end blå. 24syv Dokumentar har – i samarbejde med Startour, sendt reporterne Anders Olling og Jesper Henriksen til den populære, tyrkiske ferieby, Alanya. Det kom der en dokumentarserie på i alt fire afsnit ud af, men i dette sammendrag er to udsendelser klippet ned til én. Tilrettelæggelse og optagelse: Jesper Henriksen og Anders OllingKlip og musik: Kim G. Hansen
Hjerterne 1. afsnit - Det bristede hjerte
"Hjerterne" er en serie om det menneskelige hjerte, fortalt af Jutta Marie Jessen. Hun har besøgt Rigshospitalets Hjertecenter og talt med både forskere, personale og patienter. I dette første afsnit handler det om "Broken heart syndrome" - Det bristede hjerte. Optagelse og tilrettelæggelse: Jutta Marie Jessen. Klip og musik: Kim Günther Hansen.
'Forteltets forunderlige fristelser' - 1. afsnit
Radio-Glad og 24syv-dokumentar præsenterer campinglivet blandt fastliggere og feriegæster. To afsnit med kvalitets-reportage. Optagelse og tilrettelæggelse: Lars Hauberg, Mark Sonne, Jakob Lykou, Daniel Kronholm og Anton Løwe Nyborg. Klip: Rebecca Bannor-Addae og Kim G. Hansen.
Århus by night – et drømmespil
Jesper Henriksen og Rebecca Bannor Addae er taget til Århus. Efter mørket har sænket sig over byen og de fleste er gået i seng, griber de deres mikrofon og går ud i natten for at ringe på de steder, hvor der er lys.Optagelse og tilrettelæggelse: Jesper Henriksen og Rebecca Bannor Addae. Mix og montage: Kim G. Hansen.
Rate Podcast

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more
Podcast Details
Started
Nov 3rd, 2011
Latest Episode
Oct 23rd, 2019
Release Period
Weekly
No. of Episodes
362
Avg. Episode Length
About 1 hour
Explicit
No

Podcast Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
Are we missing an episode or update?
Use this to check the RSS feed immediately.