Episode from the podcastAPK voor ondernemers

Ard Jol: Venture Builder

Released Monday, 18th May 2020
Good episode? Give it some love!
Volgens zijn LinkedIn pagina is Ard Jol de Managing Director van Pandora Intelligence en Partner bij Brooklyn Ventures, maar tijdens ons interview noemt hij zichzelf een venture builder.
In dit interview leer je hoe je start met het ophalen van venture capital en wat de meest gemaakte fout is bij ondernemers die willen groeien met hun bedrijf, namelijk slecht cashflow management.
Ard Jol is namelijk een combinatie van investeerder en meewerkend voorman. Hij kenmerkt zich door zijn ondernemersgeest en analytische vaardigheden. Door zijn jarenlange ervaring en expertise kent hij de succesfactoren voor een bedrijf.
Iedereen wil voorop lopen in het vinden van goede investeringskansen. Dus loont het om in hogere mate zelf in control te zijn door een en ander te faciliteren. "Wij willen graag in early stage- en scaleup-bedrijven instappen”, zegt de venture builder. “Niet alleen met geld, maar ook met onszelf. Wij stappen alleen in als we operationeel mee kunnen doen.” Een doorontwikkeld businessplan vindt Jol niet belangrijk, zolang de hij maar potentie in de startup ziet.
De host van deze podcast is Sebastiaan Hooft. Hij richtte twintig bedrijven op en is daarmee een van de invloedrijkste tech-ondernemers van Nederland. Hij stond in de Quote 500 van succesvolste selfmade ondernemers onder de 40. Hij is een veelgevraagd spreker en mentor voor talloze ondernemers; bovendien reist hij de wereld over als dj.

Creators & Guests

We don't know anything about the creators of this episode yet. You can add them yourself so they can be credited for this and other podcasts.

Episode Reviews

This episode hasn't been reviewed yet. You can add a review to show others what you thought.

This podcast, its content, and its artwork are not owned by, affiliated with, or endorsed by Podchaser.
Rate Episode

Share This Episode

Recommendation sent

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Details

Length
31m 54s
Explicit
No
Episode
1
Episode Type
Full

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.