Blandbandet

A weekly Society, Culture and Personal Journals podcast
Good podcast? Give it some love!

Episodes of Blandbandet

Sista ordinarie avsnittet av Blandbandet. Podden vi tipsar om finns däremot tyvärr inte.
Vi är tillbaka i nostralgin som två gnälliga gubbar. Vi listar vad vi är glada att vi slapp på 80 och 90-talet. Hur hade ens tonårsförälskelse och hjärtesorg bevarats för eftervärlden om vi hade haft facebook? Eller alla dessa irriterande långa
Trigger varning för väldigt internt. Stefan och två vänner pratar om deras relation till framförallt Djurgården, men också sporttittande i stort. Vi hade väldigt kul när vi spelade in, hoppas några av er står ut med att lyssna
Vi höjer mycket i nostalgins skimmer men vissa saker var inte bättre förr…  
Minns ni den ljuva skolktiden? Det gör vi. Välkomna till Blandbandet!
Standup gjorde sitt intåg på 90-talet i Sverige. Innan dess stavades humor Har du hört den förut och trollet Rulle. Men i ärlighetens namn? Var det så bra? Och vad har hänt sen dess?
Detta tidlösa avsnitt som ändå är ungdom oavsett tidsepok. Vi minns att flytta hemifrån, takfester och Robban med jazztobak och JÄVLIGT skumma polare.
Vi går igenom några saker du kommer ihåg om du levde 80/90-talet-listor.
Snö är temat för dagen. Ett tema som bryts vid upprepade tillfällen (av Niklas). Men rätt kul ändå tyckte vi.
Hur var det att vara sjuk då man gick i plugget? Hemma från skolan?
Vi går i mål med ett nyårsavsnitt – hur minns man nyåren som barn?
Stefan fuckade upp sin inspelning, därför kommer det efterlängtade avsnitt 89 av Blandbandet först imorgon 🙁
Vi är helt slut och ämnet kanske är någorlunda svårflirtat men va faan. Vi gör det i alla fall! Kram!
Vi går igen om vad som varit årets julklapp sen 1988. En ganska spännande resa.
Allas vår Astrid… men vilka är egentligen karaktärerna alltså på riktigt? Vi ger oss i kast med vår barndoms förebilder och hittar mindre charmiga egenskaper.
Det är bokvecka och dessutom skulle Astrid Lindgren fyllt 110 år i tisdags så vad passar inte bättre än att snacka barn och ungdomsböcker?
På 90-talet var det här en av de största humorserierna – TVs svar på Hassan och bitvis med samma skapare: självfallet snackar vi Nilecity!
Det finns inte någon där ute som inte minns dem – lärarna vi hade. Niklas, Stefan och jaaaaaa LISA minns tillbaka till våra bästa och värsta lärare. Det här är edert Blandband.
Fotboll, landhockey, rollspel, klättra i träd. Vid en given punkt så slutade vi helt plötsligt med våra aktiva lekar efter skolan och började hänga. Det här är ett avsnitt om att göra ingenting. A show about doing nothing.
I veckans blandband pratar vi om föräldrar, att hänga hemma hos kompisar. Och en massa annat eftersom vi som vanligt kan vi inte hålla oss helt till ämnet.
Skoldisco är ju ett ämne vi måste beröra. Lisa gästar oss och vi minns detta kära ämne.
Vi talar om dataspelen från 80 och 90 talen och lite om hur allt började.
Vi fortsätter botanisera i rollspelens värld tillsammans med Anders Blixt och Tomas Arefert. Vad hände med äventyrsspel och vad blev rollspelsdöden, och inte minst vad händer idag på rollspelsscenen?
På 80 och 90 talen konfronterades vi med mycket. Knappar, lampor, dioder, saker. Allt var mycket och allt var inte nödvändigt. Vi botaniserar i mikrougnar, TV, video och CD bland annat i Blandbandet.
Rate Podcast
Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
Are we missing an episode or update?
Use this to check the RSS feed immediately.