Episode from the podcastComputational thinking

Episode 11: Sukkerrør og barselsorlov – modeller i samfundsfag og historie

Released Wednesday, 28th October 2020
Good episode? Give it some love!
I episode 10 af podcasten havde vi fokus på brugen af agentbaseret modellering i naturfag og hørte blandt andet om cellemembraner og klimamodeller i gymnasiet.
Denne gang skal vi se på, hvordan tilsvarende modeller også kan bruges i det, man kunne kalde lidt blødere fag, hvor der i hvert fald traditionelt er et større fokus på kvalitative snarere end kvantitative metoder, især når det gælder humaniora.
Vi besøger projektet Modeller og computational thinking i gymnasiefag (MCTIG), der allerede har gennemført kurser, hvor lærere selv har arbejdet med udvikling af modeller sammen med programmører, der har hjulpet med at virkeliggøre modellerne i NetLogo.
Ligesom i naturfagene har man arbejdet efter den tilgang, man kalder Code-Model-Content. Ideen med CMC er at have et dynamisk flow i undervisningen, frem og tilbage mellem det faglige indhold, modellen og dens agenter, og så den kode, der ligger bag.
Udover projektleder Morten Damsgaard-Madsen fra MCTIG og Egaa Gymnasium, så skal vi også høre om konkrete erfaringer fra undervisningen.
Louise Wulff og Kirsten Skjoldborg fra Bjerringbro Gymnasium fortæller om deres ligestillingsmodel, og fra Holstebro Gymnasium og HF fortæller Christian Smith og Jesper Buchgraitz om deres plantagemodel.
Computational thinking - at tænke med maskiner” udgives af It-vest og er produceret af podLAB. Værten hedder Anders Høeg Nissen.
LINKS
MCTIG-projektet på Center for Computational Thinki…  
Baggrund om CMC-tilgangen 
Et udvalg af modeller og cases til samfundsfag og …
Morten Damsgaard-Madsen
Louise Wulff og Kirsten Skjoldborg, Bjerringbro Gymnasium
Christian Smith og Jesper Buchgraitz, Holstebro Gymnasium og HF

Creators & Guests

We don't know anything about the creators of this episode yet. You can add them yourself so they can be credited for this and other podcasts.

Episode Reviews

This episode hasn't been reviewed yet. You can add a review to show others what you thought.

This podcast, its content, and its artwork are not owned by, affiliated with, or endorsed by Podchaser.