Episode from the podcastComputational thinking

Episode 12: Intelligente skolemøbler og mikrocomputere – computationelle kompetencer i folkeskolen

Released Wednesday, 4th November 2020
Good episode? Give it some love!
I denne episode skal vi især fokusere på informatikfaglighed i folkeskolen. Mere specifikt ser vi på forsøgsfagligheden Teknologiforståelse, som er et projekt på 46 udvalgte skoler i hele landet.
Målet med Tekforsøget, som vi kalder det for nemheds skyld, er at undersøge, hvordan man på alle klassetrin kan undervise i mange forskellige aspekter af elevernes teknologiforståelse, fra techgiganternes indflydelse til helt grundlæggende programmering.
En central del af forsøget er fokus på fire grundlæggende kompetencer: digital myndiggørelse, teknologisk handleevne, computational thinking og digitalt design og designprocesser.
Forsøget afprøver to modeller for arbejdet med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning: dels som selvstændigt fag, dels som undervisning integreret i eksisterende fag. Altså både SOM fag og I fag.
I denne episode kommer vi dog primært til at høre om eksempler på anvendelsen af teknologi som en del af andre fag - dansk, matematik og så videre - og vi skal både høre om fotosyntese, cykelhjelme og intelligente skolemøbler.
I episoden medvirker Maria Damlund fra Hornbæk Skole og Mark Krogh Holler fra Sofiendalskolen i Aalborg.
Computational thinking - at tænke med maskiner” udgives af It-vest og er produceret af podLAB. Værten hedder Anders Høeg Nissen.
LINKS
Teknologiforståelse i Folkeskolen 
Hornbæk Skole: Teknologiforståelse 
Sofiendalskolen i Aalborg 
Maria Damlund 
Mark Krogh Holler

Creators & Guests

We don't know anything about the creators of this episode yet. You can add them yourself so they can be credited for this and other podcasts.

Episode Reviews

This episode hasn't been reviewed yet. You can add a review to show others what you thought.

This podcast, its content, and its artwork are not owned by, affiliated with, or endorsed by Podchaser.