Hjernekassen på P1

A weekly Science podcast featuring
Good podcast? Give it some love!

Episodes of Hjernekassen på P1

Hvad er mobning? Hvordan er det at blive mobbet? Hvordan er det at mobbe andre mennesker? Hvad kan vi gøre for at reducere mobning i skolerne og på internettet? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.
Hvad er botanik? Hvorfor er det så spændende at undersøge planternes liv? Hvordan sanser planter? Hvordan ser fremtidens jordbrug ud? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.
Hvad er det spændende ved at gå på jagt? Hvilket terræn er bedst til jagt? Hvordan anlægger og vedligeholder man et godt jagtterræn? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.
Hvilke kriterier skal der til, før man har en katastrofe på hånden? Hvad er de største katastrofer, menneskeheden har oplevet? Hvad kan vi lære af de katastrofer? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.
Hvad sker der i rummet i fremtiden? Hvornår kan vi almindelige mennesker rejse ud og indtage fremmede planeter? Hvorfor og hvordan er danske arkitekter ved at bygge hus på månen? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.
Hvordan er det at bo på et slot eller en herregård? Hvordan står det til for de danske slotsejere? Hvad skal der til for at bevare vores gamle slotte og herregårde? Findes slotsspøgelser i virkeligheden? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter
Hvor meget betyder kulturelle forskelle for den personlige hygiejne? Hvilke forskelle er der mellem Asien og Europa? Hvad kan vi lære af hinanden? Hvad har vi lært af coronapandemien? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.
Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en psykiatrisk diagnose. I dag er vi i Ryomgård hos Helene, som lever med diagnosen bipolar lidelse.
Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en eller flere psykiatriske diagnoser. I dag er vi på Vesterbro i København hos Sofie, som fortæller om sine spise
Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en psykiatrisk diagnose. I dag er vi på Københavns vestegn hos Jacob, som lever med diagnosen PTSD.
Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en psykiatrisk diagnose. I dag er vi i Kokkedal hos Jesper, som lever med diagnosen alkoholiker.
Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en psykiatrisk diagnose. I dag er vi i Københavns sydhavn hos Michael, som lever med paranoid skizofreni.
Hvad er migræne? Hvorfor får man migræne? Hvor mange mennesker lider af migræne? Hvordan er det at have migræne? Hvad kan man gøre for at dulme migrænen? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.
Hvordan etablerer man et nationalt vaccineprogram? Hvad skal der til for at få et vaccinecenter til at fungere? Hvad er de største udfordringer ved at bygge den slags "feltlazaretter"? Hvorfor besvimer de unge, når de bliver stukket? Vi har eks
Hvad er en Sønderhoning? En dans, et menneske, et stykke musik eller...? Hvad er det helt specielle ved en Sønderhoning? Hvorfor opblomstrer de ældgamle folkelige traditioner i disse år? Vi besøger eksperter i Sønderho på Fanø. Vært: Peter Lund
Hvem var Peter Ludvig Panum? Hvilke opdagelser gjorde Panum? Hvilke spor har han sat i verden? Hvilken betydning har han for lægevidenskaben i dag? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.
Hvordan står det til med håndhygiejnen i sundhedsvæsenet? Hvilke fatale konsekvenser har utilstrækkelig håndhygiejne? Hvad kan man gøre for at forbedre hygiejnen i sundhedsvæsenet? Hvordan ændrer man adfærd hos fagpersonale? Vi har eksperter i
Hvordan er det at være teenager? Hvordan er det at være ung i corona? Hvad kan de voksne gøre for at optimere de unges teenageliv? Hvordan kan teenageren opdrage sine voksne? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.
Hvad er kemoterapi? Hvorfor bruger man kemoterapi? Hvem kan få kemoterapi? Hvordan fungerer kemoterapi? Hvilke virkninger og bivirkninger har kemoterapi? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.
Hvordan brygger man øl? Hvordan forsker man i humle? Hvad er historien bag brygger Jacobsen og Carlsberg Laboratorium? Hvordan udvikler man klimavenlige afgrøder? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.
Hvilke historier konstruerer hjernen om smag? Hvordan ved vi, hvad der smager godt og dårligt? Hvad laver en madanmelder? Hvordan lærer man at smage på vin? Vi har eksperter i studiet Vært: Peter Lund Madsen.
Hvad er helbredsangst? Hvem lider af helbredsangst? Hvordan er det at leve med helbredsangst? Hvad kan man gøre ved helbredsangst? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.
Hvad er højdesyge? Hvordan får man højdesyge? Hvordan undgår man at få højdesyge? Hvordan er det at forske i flere kilometers højde? Vi har eksperter i studiet samt Sidste nyt fra Mars på telefonen. Vært: Peter Lund Madsen.
Findes der en særegen form for dansk humor? Hvordan adskiller dansk humor sig fra humor i resten af verden? Hvilke udfordringer kan der være ved at have en speciel form for humor? Hvad er humorsocialisering? Vi har eksperter i studiet. Vært: Pe
Hvad er vågetjenesten? Hvad vil det sige at våge? Hvad skal der til, for at man kan blive våger? Hvad sker der, når man dør? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.
Rate Podcast
Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
Are we missing an episode or update?
Use this to check the RSS feed immediately.