Podchaser Logo

KEEMZ

A daily podcast
Good podcast? Give it some love!

Episodes of KEEMZ

Di dalam episod kali ini, kita berbual tentang video-video motivasi yang boleh memberikan kita semangat untuk terus berjuang di dalam segala urusan kita. Harap-harap, cadangan-cadangan yang diberi dapat membuangkan sedikit rasa malas atau "burn
Episod kali ini, kita berbual tentang definisi seorang kawan. Ada pelbagai jenis kawan di dalam hidup setiap manusia. Setiap individu ada definisi mereka sendiri. Ada ke tidak kawan yang betul-betul sempurna?
Episod kali ini kita merenung kembali tentang layanan kita sebagai seorang anak kepada orang tua kita. Rapat tak hubungan kita dengan orang tua kita? Cara layanan kita kepada mak bapak kita menunjukkan siapa diri kita sebenarnya atau pun menunj
Episod kali ini kita berbual tentang menyalahkan orang. Betul ke cuma satu pihak yang salah? Sebagai pendengar, kita buat andaian hanya selepas mendengar satu pihak. Adil ke untuk pihal yang satu lagi?
Episod kali ini kita berbual tentang kejayaan. Setiap individu ada maksud kejayaan mereka tersendiri. Setiap individu ada idola mereka. Namun, ada ke kebahagiaan di dalam setiap kejayaan?
Di dalam episod kali ini, kita berbual tentang majoriti dan juga minoriti. Pernah tak korang rasa macam kawan-kawan korang ketepikan pandangan korang? Atau matikan diri? Apa korang rasa?
Episod kali ini tentang dugaan. Setiap manusia akan mengharungi dugaan mereka yang tersendiri, tidak kira pangkat atau pun darjat seseorang. Namun, dengan dugaanlah kita dapat mengenali diri kita sendiri, sahabat sejati dan juga orang-orang yan
Episod kali ini kita akan berbual tentang adik-beradik. Korang rapat tak dengan adik-beradik korang? Apa yang korang tahu tentang adik-beradik?
Di dalam episod kali ini, giliran kenari pula memberi pandangannya tentang pengembaraan masa yang dia pilih.
Episod kali ini, kita membawa satu keem (tetamu) yang berusia 22 tahun untuk berkongsi pendapat dia tentang pengembaraan masa dia. Ada yang ingin mengubah masa lampau dan ada yang penasaran untuk melihat masa depan mereka. Awak golongan mana?
Episod kali ini kita berbual tentang amarah kita. Setiap individu ada had kesabaran mereka. Tetapi, bagaimana pula kita mengatasi amarah kita dan dengan cara yang macam mana untuk kita luahkan rasa marah itu?
Episod kali ini kita berbual tentang keluarga dan orang luar. Kekadang, kita rasa orang luar lebih mengenali kita daripada ahli keluarga kita sendiri.
Episod kali ini kita berbual tentang hobi. Bila kita meningkat ke alam kedewasaan, kita selalu lepak lepas kerja sebab penat. Hidup kita dah dipenuhi dengan tanggungjawab. Kita hidup hanya untuk tanggungjawab kita ke? Apakah aktiviti kegemaran
Episode kali ini berbual tentang cita-cita kita masa kanak-kanak. Ada di antara kita masih berusaha mengecapi cita-cita itu dan ada yang sudah pun mengecapinya. Akan tetapi, ada kalanya kita terlalu runsing dengan pelbagai perkara yang terjadi
Rate Podcast
Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
Are we missing an episode or update?
Use this to check the RSS feed immediately.