Podchaser Logo
Home
Waarom Mastodon Twitter niet gaat vervangen - met Maarten den Braber

Waarom Mastodon Twitter niet gaat vervangen - met Maarten den Braber

Released Wednesday, 23rd November 2022
Good episode? Give it some love!
Waarom Mastodon Twitter niet gaat vervangen - met Maarten den Braber

Waarom Mastodon Twitter niet gaat vervangen - met Maarten den Braber

Waarom Mastodon Twitter niet gaat vervangen - met Maarten den Braber

Waarom Mastodon Twitter niet gaat vervangen - met Maarten den Braber

Wednesday, 23rd November 2022
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Maarten den Braber is ondernemer en strategisch adviseur digitale gezondheid voor bestuurders en bedrijven en eerder te horen in S07E10. Dit keer zit hij aan tafel als oprichter en beheerder van de Nederlandse Mastodon-instance mastodon.nl.

Als je de afgelopen weken het nieuws een béétje hebt gevolgd dan weet je dat er veel te doen is geweest over de overname van Twitter door Elon Musk. Het heeft Twitter zowel bezoekers-records als de grootste exodus van gebruikers tot nu toe opgeleverd. Veel gebruikers die hun heil elders zoeken doen dat op Mastodon, een open source en decentraal ‘federated’ sociaal netwerk.

We spreken Maarten zowel over de techniek van Mastodon, het draaien van een instance en de lokale cultuur, als hoe het als gebruiker is om te wennen aan een overwegend nieuw sociaal netwerk met een eigen manier van denken.

Reclame: Bit Academy

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Bit Academy. Geef je carrière een kickstart met de beste tech-opleiding van Nederland en kijk op stap.bit-academy.nl voor meer informatie.

Tijdschema

00:00:00 Reclame: ICT Group

00:00:33 Geen bier in het stadion 

00:05:39 Voorstellen: Maarten den Braber

00:06:52 Even tussendoor

00:11:24 De snelheid van het netwerk

00:21:55 Is één dienst niet gewoon beter?

00:28:21 Compatibiliteit tussen Mastodon instances

00:53:10 Reclame: Bit Academy

00:56:03 Vragen van de luisteraars

01:11:46 Tips

01:30:57 Afkondiging

Tips

Randal Peelen

Sander Bijleveld

Jurian Ubachs

Maarten den Braber


Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Show More
Rate

From The Podcast

Met Nerds om Tafel - een podcast over technologie, wetenschap en popcultuur

Jurian Ubachs en Randal Peelen praten over alles dat nerds interesseert. Van technologie en wetenschap tot popcultuur en persoonlijke ontwikkeling. Je luistert elke week naar een interessante gastnerd die vertelt over diens hobby of vak, zoals ethisch hacken, de toekomst van gaming, de zin en onzin van Bitcoin, techmonopolies, Formule 1, en zelfs onderwerpen buiten de directe tech-sfeer zoals politiek en persoonlijke interesses van de gasten​​.Gasten in de show zijn vaak experts of enthousiastelingen in hun veld, waaronder technologie-ondernemers, wetenschappers, politici en iedereen met een "nerdy" achtergrond. Dit wordt weerspiegeld in de diversiteit van hun onderwerpen, zoals kunstmatige intelligentie, de rol van technologie in de rechtspraak, en de toekomst van brandstoffen zoals waterstof​​​​.Bovendien behandelen we soms actuele thema's en hoe deze de maatschappij en individuen beïnvloeden, zoals verkiezingen, privacy en surveillance, evenals lichtere onderwerpen zoals popcultuur en entertainment. Met zo'n breed spectrum aan gespreksonderwerpen biedt "Met Nerds om Tafel" een rijke bron van informatie en inzichten voor iedereen met interesse in technologie, wetenschap, en de culturele aspecten die daarmee gepaard gaan.#Technologie #Wetenschap #Innovatie #GamingToekomst #EthischHacken #TechMonopolies #Formule1Nerds #KunstmatigeIntelligentie #PrivacyBescherming #WaterstofToekomst #PopcultuurNerds #EntertainmentTech #PolitiekEnTech #Nerdcultuur #PodcastingNL #MNOTpodcast #DuurzaamheidTech #BlockchainTechnologie #Cybersecurity #StartupsNL

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features