Ongehoord

A Health, Fitness and Sexuality podcast
 1 person rated this podcast

Best Episodes of Ongehoord

Mark All
Search Episodes...
Een gesprek met Meg-John Barker over het belang van vertragen (of zelfs stilstaan), loslaten en de negatieve gevoelens die we soms ervaren. Dit is Ongehoord. Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Over stilstaan en Meg-John BarkerVoor ik iets meer vertel over de geweldige gast in deze podcast een kort bericht van mij, Marije. Dit is voorlopig de laatste Ongehoord podcast. Het gaat momenteel niet zo goed (iets waar ik in het intro meer over vertel) en ik heb besloten om een paar maanden te stoppen met alle werkzaamheden van het Platform voor Seksualiteit. Zo ook de podcast, zij het met pijn in mijn hart. Maar als het goed is ben ik over een paar maanden weer terug met nieuwe afleveringen!Ik had me geen betere gast kunnen wensen voor deze laatste aflevering. Want als er iemand voor mij van invloed geweest is als het gaat over seksualiteit, bewustzijn, vertragen en zorg voor jezelf, dan is het Meg-John Barker. Hen is educator, schrijver, podcastmaker en heel veel meer. Hen schreef een van mijn favoriete boeken over seks: Enjoy Sex en daarnaast ben ik een fan van hun nieuwsbrieven en zines over o.a. consent, bij je gevoel blijven als het zwaar is en plural selves. Ik schreef Meg-John vooraf over mijn huidige staat van zijn en ik vroeg of hen open stond voor een losser gesprek dan dat ik normaal voer. Waarin alles minder voorbereid was en het ook wat meer over persoonlijke dingen kon. Gelukkig was dat het geval en ik ben superblij met resultaat. We hebben het over self-care, over rouw, over consent en over vertragen. Meg-John vertelt onder andere over wat hen geleerd heeft en nog steeds leert van het werk van Pema Chodron. SupportLaat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Als je ons steunt via Patreon heb je toegang tot uniek bonusmateriaal. Al onze Ongehoord! gast delen tips over boeken die ze gelezen hebben, interessante oefeningen om te doen of iets anders waar ze enthousiast over zijn.
Dit is Ongehoord! Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Over aanraking en hechtingVoor deze aflevering sprak ik met Anita. Wat me zo raakte in het gesprek met haar is hoe ze beschrijft wat aanraking, hechting en vertrouwen voor haar betekent. Ze vertelt over hoe haar relatie zich de afgelopen 26 jaar heeft ontwikkelt en hoe ze seksualiteit ontdekte met haar eerste liefde. Jouw verhaal in Dicht op de HuidWil je zelf graag je seksuele levensverhaal delen in Dicht op de Huid? Stuur dan een mail naar Marije via marije (a) marijejanssen.nl. Dan nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek per telefoon. Ik wil graag ruimte maken voor verhalen van queer individuen, trans of gender-non conforming mensen, mensen van kleur, mensen met een beperking en mensen van een hogere leeftijd. Wil je reageren?We zijn altijd benieuwd naar jouw reactie! Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord. Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! 
Een gesprek met Richard Keldoulis over zijn fetishclub Club Church, seksuele vrijheid, activisme en wat zijn drag persona Jennifer Hopelezz hem leerde. Dit is Ongehoord. Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Seksuele vrijheidVoor aflevering 18 sprak ik uitgebreid met Richard Keldoulis. Richard is mede-eigenaar van de bekende Amsterdamse fetishclub Club Church en van de enig overgebleven homosauna in Amsterdam: Sauna Nieuwezijds. Daarnaast is hij bekend als Jennifer Hopelezz, van House of Hopelezz. Jennifer is een van de bekendste drag queens, maar ook activist op het gebied van HIV en PrEP (wil je meer weten over PrEP, luister dan ook naar de aflevering van Ongehoord met Sebastiaan Verboeket van PrEPnu), sekspositiviteit en als het gaat over de veiligheid van de LHBTQ gemeenschap in het uitgaansleven. In het gesprek praten we over zijn liefde voor Club Church en waarom dit soort seksueel vrije plekken zo belangrijk zijn. Wat maakt een plek seksueel vrij en hoe zorg je dat mensen zich er goed en veilig voelen? Ook hebben we het over de rol van Jennifer Hopelezz, als activiste en voor Richard persoonlijk. Hij vertelt wat Jennifer hem geleerd heeft over zichzelf en over genderfluiditeit. We beantwoorden vragen van de luisteraars. Richard vertelt hoe hij pas recent hoorde van het woord 'consent' en hoe dat zijn blik op de seks in de club heeft verandert. We hebben het over consent in de darkroom. En dit is nog maar het topje van de ijsberg van alles wat er voorbij is gekomen. SupportLaat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Als je ons steunt via Patreon heb je toegang tot uniek bonusmateriaal. Al onze Ongehoord! gast delen tips over boeken die ze gelezen hebben, interessante oefeningen om te doen of iets anders waar ze enthousiast over zijn.
Een gesprek met Bas over hoe het is om van cagefighter tot crossdresser te komen. Dit is Ongehoord! Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Van cagefighter tot crossdresser: BasDit keer ging in gesprek met Bas. Hij deelt hoe hij in crossdressen een ingang heeft gevonden om andere kanten van hemzelf te verkennen. Zijn alter-ego Lizzie brengt hem op plekken waar hij als Bas nooit is gekomen. Weg van de macho mannelijkheid die hij kende van zijn tijd als cage-fighter. We hebben het over de beleving van mannelijkheid en vrouwelijkheid en hoe Bas daar zijn weg in aan het vinden is. Dit gesprek ging niet zozeer direct over seks, maar wel over het ontdekken van wie je nog meer bent en mag zijn. Van cagefighter tot crossdresser, van Bas tot Lizzie. Wil je meer afleveringen van Ongehoord beluisteren? Dat kan hier. Jouw verhaal in Dicht op de HuidWil je zelf graag je seksuele levensverhaal delen in Dicht op de Huid? Stuur dan een mail naar Marije via marije (a) marijejanssen.nl. Dan nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek per telefoon. Ik wil graag ruimte maken voor verhalen van queer individuen, trans of gender-non conforming mensen, mensen van kleur, mensen met een beperking en mensen van een hogere leeftijd. Wil je reageren?We zijn altijd benieuwd naar jouw reactie! Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord. Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! 
Dit is Ongehoord. Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Foxxy Angel is sekswerker in hart en nieren. Al zo'n vijftien jaar werkt ze als professional in de seksindustrie. Dat niet alleen, sinds enkele jaren is ze onderdeel van PROUD, de Nederlandse belangenvereniging voor en door sekswerkers. Daarnaast is ze betrokken bij de Nederlandse tak van Ugly Mugs en werkt ze sinds kort als beheerder bij My Red Light, het eerste non-profit raambordeel in Amsterdam. Foxxy beschrijft waarom sekswerk haar vak is, wat ze er zo leuk vind en wat ze van sekswerk heeft geleerd. We hebben het over vooroordelen over sekswerkers en waarom het niet goed en gevaarlijk is om mensenhandel en sekswerk door elkaar te halen. Ook staan we uitgebreid stil bij Foxxy's liefde voor gangbangs, haar enthousiasme spat uit de speaker. We bespreken het taboe wat op deze seksuele fantasie ligt. En Foxxy geeft tips voor als je het zelf een keer wil proberen. Voor Vice gaf ze een aantal tips hoe je het best kan genieten van een gangbang in de zomer. Voor als je je volgend jaar verveelt als het weer eens veertig graden is :)SupportLaat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Als je ons steunt via Patreon heb je toegang tot uniek bonusmateriaal. Al onze Ongehoord! gast delen tips over boeken die ze gelezen hebben, interessante oefeningen om te doen of iets anders waar ze enthousiast over zijn.
Dit is Ongehoord! Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.BenteWat gebeurt er met je als je je voorbij gaat aan de kaders die je leven beperken? Wat kan tantra met je doen en is het echt zo seksueel als we denken? Het seksuele levensverhaal van Bente staat in het teken van het wegvallen van kaders en het laten stromen van haar seksuele energie. We praten over hoe ze opgroeide in een open en vrij gezin, waar seksualiteit een vanzelfsprekend gespreksonderwerp was. Hoe ze in haar seksuele leven op zoek was naar de 'goede verhalen', die ze kon delen met haar vriendinnen. Verder vertelt ze wat de eerste keer zoenen met een vrouw met haar deed en wat er daarna gebeurde. Ook bespreken we uitgebreid wat tantra voor Bente betekent en hoe dat haar seksualiteit zoveel intenser maakte. Jouw reactieWe zijn altijd benieuwd naar jouw reactie! Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord. Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Wil je zelf graag je seksuele levensverhaal delen in Dicht op de Huid? Stuur dan een mail naar Marije via marije (a) marijejanssen.nl. Dan nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek per telefoon.
Waar denk jij aan als je denkt aan mannelijkheid? Dit is Ongehoord. Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Wie is DennisVoor deze aflevering praat ik met Dennis. Dennis is docent, bokser en werkt als workshopfacilitator bij stichting Sexmatters. Met Sexmatters komt hij regelmatig op middelbare scholen om workshops te geven over gender. Ook is hij onderdeel van het Safer Clubbing programma van de stichting. Vanuit Sexmatters treedt hij ook vaak publiek op, zoals bijvoorbeeld deze debatavond over de orgasmekloof in De Balie. Dennis en ik werken samen voor de Aangenamer Aanraken workshops en cursussen, waar we het ook hebben over genderpatronen op het gebied van consent. Ook is hij een van de genderclowns, die onderdeel waren van de GenderBendingQueerParty in Rotterdam.Spelen met mannelijkheidIn dit gesprek onderzoeken we wat mannelijkheid voor Dennis betekent. Welke invulling geeft hij hieraan? Wat houdt het in als je je mannelijk voelt? Hoe is het om traditionele ideeen daarover los te laten en concepten als mannelijkheid en vrouwelijkheid te zien als iets waar je mee kan spelen? Dennis vertelt over de interacties die hij heeft met de middelbare scholieren tijdens de workshops van Sexmatters. We hebben het ook over hoe moeilijk het is om ingesleten gender scripts te veranderen, ondanks kennis en bewustzijn. Last but not least vertelt Dennis over hoe mannelijkheid terugkomt in zijn seksuele interacties.SupportLaat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Als je ons steunt via Patreon heb je toegang tot uniek bonusmateriaal. Al onze Ongehoord! gast delen tips over boeken die ze gelezen hebben, interessante oefeningen om te doen of iets anders waar ze enthousiast over zijn.
Dit is Ongehoord! Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.In de eerste aflevering van de Dicht op de Huid serie van Ongehoord sprak ik met mijn moeder. Deze keer is het de beurt aan een ander familielid, mijn neef Noa. Hij gunt ons in dit gesprek een blik in zijn wereld als 16-jarige. We hebben het over het ontdekken van seks, de verwachtingen die hij had over hoe seks zou zijn en hoe het in de realiteit was. Verder hebben we het over sexting en hoe er tegen seksueel actieve jongens en seksueel actieve meisjes wordt aangekeken. Noa heeft een aantal jaar in Engeland gewoond en we bespreken de verschillen tussen de Engelse en de Nederlandse jongeren.Misschien denk je na het luisteren van deze aflevering weer eens terug aan je eigen puberteit, wellicht met weemoed of juist met opluchting dat die periode achter de rug is. Hoe dan ook, ik ben blij met het lef van Noa om hier open over te praten en ons zo een blik in zijn wereld te gunnen.Jouw reactieWe zijn altijd benieuwd naar jouw reactie! Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord. Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Wil je zelf graag je seksuele levensverhaal delen in Dicht op de Huid? Stuur dan een mail naar Marije via marije (a) marijejanssen.nl. Dan nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek per telefoon.
Dit is Ongehoord. Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Deze keer praat ik met Anais van Ertvelde. Anais is historica, auteur en podcastmaker. Wellicht ken je haar van de podcast Vuile Lakens, die ze samen met Heleen de Bruyne maakt. Of van het gelijknamige boek wat twee jaar geleden aankwam. In haar werk houdt Anais zich o.a. bezig met lichamen, handicap, seksualiteit en disability activism.SupportLaat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Als je ons steunt via Patreon heb je toegang tot uniek bonusmateriaal. Al onze Ongehoord! gast delen tips over boeken die ze gelezen hebben, interessante oefeningen om te doen of iets anders waar ze enthousiast over zijn.
Dit is Ongehoord! Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Voor deze eerste aflevering na de zomer sprak ik met Nynke. Nynke mailde me een tijd terug omdat ze wilde vertellen over haar seksuele levensverhaal. Vanwege een spierziekte zit ze in een rolstoel, desondanks geniet ze erg van seks. Een van de redenen dat ze zich aanmeldde voor Dicht op de Huid waren de vooroordelen die ze tegenkwam over mensen met een handicap en het hebben van seks. In dit gesprek ontkracht ze deze vooroordelen en vertelt ze uitgebreid over het plezier dat zij en haar man hebben. Daarnaast praat Nynke ook over haar eerste stappen op het non-monogame vlak. Dus zet je podcastspeler aan en ga er goed voor zitten (of afwassen, of schoonmaken of wat je dan ook doet tijdens het podcast luisteren ;) Ik vind het super om dit gesprek te kunnen delen, omdat de gedachte nog vaak is dat genieten van seks is weggelegd is voor een specifieke groep: jong, fit, gezond. De realiteit laat iets heel anders zien, dat als je bijvoorbeeld een lichamelijke handicap of beperking hebt seks gewoon lekker en plezierig kan zijn.Jouw reactieWe zijn altijd benieuwd naar jouw reactie! Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord. Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Wil je zelf graag je seksuele levensverhaal delen in Dicht op de Huid? Stuur dan een mail naar Marije via marije (a) marijejanssen.nl. Dan nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek per telefoon.
Dit is Ongehoord. Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Een korte mededeling over onze zomerstop. We zouden eigenlijk vandaag weer beginnen met een nieuwe aflevering, maar door onze extra 'Consent Conversaties' aflevering op 31 juli hebben we besloten de zomerstop nog iets te verlengen. In deze korte mededeling vertel ik er iets meer over en deel ik mijn favoriete podcasts van dit moment. Plus een aankondiging van het Podcastfestival op 28 september in de Tolhuistuin in Amsterdam. Half september zijn wij weer terug met een mooie nieuwe Dicht op de Huid. Vanaf dan krijg je ook weer gewoon elke twee weken een aflevering in je podcasts-app. Dus vergeet niet te abonneren zodat je geen enkele Ongehoord aan je voorbij laat gaan. SUPPORT!Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Als je ons steunt via Patreon heb je toegang tot uniek bonusmateriaal. Al onze Ongehoord! gast delen tips over boeken die ze gelezen hebben, interessante oefeningen om te doen of iets anders waar ze enthousiast over zijn.
Dit is Ongehoord. Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid. Op onregelmatige basis komen de Consent Conversaties uit, gesprekken over alles wat met consent te maken heeft.Deze keer een nieuw onderdeel van Ongehoord, de Consent Conversaties. In deze gesprekken ga ik op zoektocht naar de essentie van consent. Wat is het? Wat is het niet? Er is er uberhaupt een essentie te vinden hoe consent eruit ziet? Ik neem hierbij mijn eigen 'niet weten' als uitgangspunt als het gaat over dit onderwerp. Ik verken mijn eigen uitgangspunten, gedachten, vragen en antwoorden met de mensen die ik spreek. Daarbij wil ik het hebben over onderwerpen als restorative justice, seksueel geweld, consent ongelukken vs consentoverschrijding en de ethiek van consent.In dit eerste gesprek praat ik met advocaat Sidney Smeets en publicist en mediadeskundige Linda Duits. Alledrie waren we aanwezig bij een expert-meeting over de kamerbrief voor het wetsvoorstel van minister Grapperhaus over seks tegen je wil. Linda heb je natuurlijk al eerder kunnen horen bij Ongehoord. Sidney Smeets heeft ruimte ervaring met zedenzaken. Daarnaast verleent hij bijstand aan slachtoffers van anti-LHBT geweld. Ook hij was vanuit zijn ervaring als advocaat uitgesproken in zijn mening dat deze wet geen goed idee en onnodig is in de wetgeving die er nu al is. Na de bijeenkomst wist ik dat ik niet op vakantie kon gaan zonder hier iets mee gedaan te hebben. Gelukkig hadden Linda en Sidney tijd en zaten we niet veel later achter de microfoon. Ik ben heel erg blij met het gesprek en de tijd die we hadden om dieper in te gaan op wat onze bezwaren zijn en waar onze kritiek ligt. Ik geloof dat we juist bij dit onderwerp kritisch moeten zijn en dat er geen kant en klare oplossing te vinden is als het gaat over zoiets complex als onze seksualiteit.Zie de begeleidende blog voor meer achtergrondinformatie en uitgebreide shownotes!Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Als je ons steunt via Patreon heb je toegang tot uniek bonusmateriaal. Al onze Ongehoord! gast delen tips over boeken die ze gelezen hebben, interessante oefeningen om te doen of iets anders waar ze enthousiast over zijn.
Dit is Ongehoord! Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Voor deze zevende Dicht op de Huid sprak ik met Dirk. Het waren een aantal jaar geleden zijn tweets die me opvielen. Een combinatie van uitgesproken meningen en een ongekende openheid en oprechte kwetsbaarheid die ik niet vaak tegen kom. Toen ik hem hier op instagram weer tegenkwam (door omstandigheden zit hij niet meer op twitter) wist ik al snel dat ik hem wilde spreken voor Dicht op de Huid. Dirk identificeert zich als genderqueer en non-binair, hij heeft geen voorkeur voor bepaalde voornaamwoorden. In het verleden maakte hij een tijdje arty porn onder de noemer House of XY. Momenteel werkt hij bij een bekende gay datingsite. Momenteel is Dirk bezig met zijn seksuele herontdekkingsreis. Na een harde stop naar aanleiding van een ingrijpende situatie is hij nu stap voor stap aan het verkennen hoe hij opnieuw seks wil hebben. We praten er uitgebreid over. Ook over de liefde en steun van zijn man, de grote mate van fatshaming op datingsites en in darkrooms, zijn kritiek op Acting Straight de documentaire over mannelijkheid in de gayscene, van Tofik Dibi en Willem Timmer (in mijn intro noem ik alleen Tofik Dibi, excuus!). Hij vertelt over zelf-acceptatie en body positivity, met een shoutout naar de amazing Lizzo!. Ons gesprek is precies de combinatie die me zo opviel toen ik hem online leerde kennen, ongekend kwetsbaar, zorgzaam en niet bang om zijn mening te verkondigen. Wil je meer Dirk na dit gesprek? Je kan hem vinden op insta! Jouw reactieWe zijn altijd benieuwd naar jouw reactie! Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord. Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Wil je zelf graag je seksuele levensverhaal delen in Dicht op de Huid? Stuur dan een mail naar Marije via marije (a) marijejanssen.nl. Dan nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek per telefoon.
Dit is Ongehoord. Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Vandaag is Non van Driel te gast. Het is moeilijk om Non onder een noemer te vangen, diens werk richt zich op veel verschillende thema's. Maar of het nu supportgroepen zijn, nachtelijke feesten of blogs die Non schrijft, in alles klinkt een grote betrokkenheid en integriteit door. Dat is waarom hen voor mij een bepalend persoon is geweest in mijn denken over seksualiteit. De term seksuele integriteit, die een paar jaar geleden opkwam in onze gesprekken heeft voor mij zoveel veranderd. In het gesprek gaan we daar dieper op in, evenals hoe seksuele integriteit voor ons beiden een andere betekenis heeft gekregen. Wat ik zo waardevol vind aan praten met Non is dat het niet hoeft te gaan over definitieve antwoorden. We onderzoeken, analyseren en verkennen en zijn ons daarbij bewust van de fluiditeit van de thema's waar we mee bezig zijn. Er zijn zoveel shownotes dat ze niet hier passen. Check vooral de websitepagina die bij deze aflevering hoort! Waar kun je Non vinden?Momenteel host Non drie supportgroepen:- Dikke Vinger voor dikke mensen.- Doldwaze Avond voor mensen met een ggz-diagnose- Beyond the Binary voor for people who go beyond the gender binary: whether you’re trans, non-binary, genderqueer, gender-fluid, agender, questioning, or any other non-cis gender identity.Daarnaast geeft hen workshops over safer spaces, gender en seksualiteit. Binnenkort kan je daarover alles lezen op www.genderclowns.org. Non is te bereiken op non (a) genderclowns.org.SUPPORT!Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Als je ons steunt via Patreon heb je toegang tot uniek bonusmateriaal. Al onze Ongehoord! gast delen tips over boeken die ze gelezen hebben, interessante oefeningen om te doen of iets anders waar ze enthousiast over zijn.
Dit is Ongehoord! Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Het woord is aan Linda de Munck. Het is voor haar niet de eerste keer dat ze over haar seksuele leven vertelt, ze heeft een eigen youtube kanaal en een heel populair instagram account waar ze veel deelt over haar seksuele leven. Met haar werk wil ze het taboe omtrent seksualiteit verkleinen. Daar kunnen wij van Ongehoord ons perfect in vinden! In dit gesprek vertelt ze over de veranderingen die heeft doorgemaakt op seksueel vlak, van iemand die een sterk negatief zelfbeeld had tot iemand die zich vrij en gelukkig voelt in haar lijf. Een belangrijk onderdeel hierin is voor Linda haar orgasme, iets wat ze eerder ondergeschikt maakte aan haar mannelijke bedpartner maar inmiddels opeist als ze met iemand vrijt. We praten over masturberen en schaamte, over drank en seks en haar voorliefde voor trio’s.Je kan Linda overal op het internet terugvinden. Op haar instagramaccount deelt ze uiteenlopende dingen, van haar vakantie tot oproepen tot het laten staan van je okselhaar en haar favoriete boeken over seks. Op haar youtube kanaal post ze regelmatig nieuwe video’s waarin ze alleen of met een gast vragen beantwoord van kijkers of bijvoorbeeld deelt waarom het belangrijk is om je eigen vulva te kennen. Jouw reactieWe zijn altijd benieuwd naar jouw reactie! Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord. Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Wil je zelf graag je seksuele levensverhaal delen in Dicht op de Huid? Stuur dan een mail naar Marije via marije (a) marijejanssen.nl. Dan nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek per telefoon.
Dit is Ongehoord. Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Dit keer sprak ik met 'rogue media scholar' en publicist Linda Duits. In haar werk richt ze zich op onderwerpen als feminisme, meisjescultuur, onze omgang met seksualiteit en genderidentiteit. Ze publiceerde onder andere het boek 'Dolly Mythes', een frisse factcheck van feminisme toen en nu en vorig jaar een bundel van haar columns onder de titel 'Seks op z'n Duits'. Verder kan je regelmatig stukken van haar lezen op de website van Brainwash. Voor mij is Linda al jaren iemand die zich niet laat meeslepen in mediahypes als het gaat over onderwerpen die met seks te maken heeft, ze is niet bang om tegen de stroom in te gaan en is altijd bevlogen in dat wat ze doet. In ons gesprek hebben we het over seks in de media, bijvoorbeeld over hoe sociale media steeds meer gecensureerd wordt. Maar ook over de uitingen van seks die wij ons van vroeger kunnen herinneren. Linda en ik zijn van dezelfde generatie, dus bereid je voor op wat seksuele geschiedschrijving ;) Verder praten over taboes en dingen die onbespreekbaar zijn, zoals pedofilie en waarom is belangrijk is er wel over te praten. Wil je meer horen van Linda en ook Marije aan het woord horen over porno, consent en de vraag wat goede seks is. Luister dan vooral ook naar de Damn Honey podcast aflevering waar we beiden inzitten. Shownotes! We beginnen met een van onze gezamenlijke interesses: porno en hoe de media met dat onderwerp omgaat. Linda vertelt over haar ervaringen met de EO in hun onderzoek naar 'de schade van porno'. Naast de uitzending waar Linda kort te zien was heeft de een heel dossier aangelegd, met ook een interview met Linda. Daarna duiken we in ons verleden en bespreken we de media-uitingen die ons zijn bijgebleven. Zo herinnert Linda zich de muziek van Madonna en vooral de bijbehorende clips, zoals Like a Virgin en Open Your Heart. Mijn geheugen richt zich vooral op dat wat in Nederland te zien was, zoals de Pin Up Club bij Veronica. Maar ook Catherine Keijl die het programma Sex met Catherine presenteerde waarin ze de seksindustrie in beeld bracht en Nachtrijder met Irene van der Laar (in het gesprek heb ik het per ongeluk over Mariska Hulscher). Een andere gedeelde herinnering is het programma Sex voor de Buch, gemaakt door Menno Buch.Shout out naar de Geeky Dingen podcast die Linda Duits ook maakt. Dit heeft verder niets met seks te maken, maar als je van geekyness houdt luister dan vooral naar Geeky Dingen! Mijn seksuele voorlichting kwam voor een groot deel uit de Hitkrant. Het muziekblad waar ik jarenlang lid van was. Ok, als je iets tofs wil kijken, kijk dan PEN15. Niet eerder heb ik zo herkenbaar en onomwonden de seksuele ontwikkeling van pubers in beeld gezien. Hoe mooi Sexeducation ook was gemaakt en goede onderwerpen er in voorbij kwamen, het was het ongemak van PEN15 waa
Woohoo! Daar is ie dan! De live show van Ongehoord. In deze speciale bonus aflevering kan je luisteren naar Axe Leito (mr. Leather Netherlands 2019) en psycholoog Marijke Vonk die zich heeft gespecialiseerd in bijzondere seksuele voorkeuren en co-auteur van BDSM in het Echt. Ik praat met hen over kink, fetishes, de leather scene in Nederland en jezelf kunnen zijn. De opname werd gemaakt tijdens het Oorzaken Festival 2019. Heel veel dank aan Oorzaken en aan het Podcastnetwerk, het netwerk voor en door onafhankelijke podcastmakers. Het was een feestje om met jullie te werken! Wil je meer weten over de dingen die besproken zijn, hieronder staan onze shownotes:Axe haalt Tom of Finland aan, de maker van iconische erotische hypermasculiene tekeningen die van grote invloed zijn geweest voor o.a. de wereldwijde leatherscene. Wil je meer weten over deze scene, check dan deze Leatherpedia.Waar staan de letters van BDSM eigenlijk voor? Marijke benoemt de specifieke betekenis in de uitzending. Ging het je iets te snel, dan kan je het op haar website rustig teruglezen. Andere goede bronnen op het gebied van BDSM zijn The Ultimate Guide to Kink, samengesteld door Tristan Taormino, The New Topping Book door Janet Hardy en Dossie Easton, The New Bottoming Book door Janet Hardy en Dossie Easton. De leather scene wordt in grotendeels bepaald door witte cis-mannen. Toch lijkt daar verandering in te komen. Met bijvoorbeeld Axe als mr Leather Netherlands 2019. Het lijkt dat op andere plekken mensen afwillen van het hypermasculiene en witte ideaalbeeld. Meer queer, meer mensen van kleur. Axe vertelt hoe hij graag de scene in Nederland diverser en meer toegankelijk wil maken. Een onderdeel hiervan was om vrouwen te betrekken bij de scene. Inmiddels is er ook een Ms Leather Netherlands verkozen. De bars waar Axe het over heeft:- de Spijkerbar- The Web- Eagle Amsterdam- Club ChurchBen je breder geinteresseerd in kink dan leather fetish. In de Eagle en Club Church worden ook met (enige) regelmaat BDSM/kink/fetish/sexy avonden georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn, zoals bijvoorbeeld The Meantime, Lockerroom of Lesbique. Fetlife is de digitale ontmoetingsplek voor mede-kinksters. Mensen delen foto's, ervaringen en gaan met elkaar in gesprek in verschillende forums. Verder worden daar regelmatig allerlei events aangekondigd, van grote fetish feesten tot laagdrempelige munches. Jouw reactieWe zijn altijd benieuwd naar jouw reactie! Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord. Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patr
Dit is Ongehoord! Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Dit keer komt Paul aan het woord. We hebben het over zijn verkenning van zijn seksuele orientatie, zijn christelijke achtergrond en de invloed van zijn autisme op zijn seksuele ontwikkeling. Paul vertelt hoe hij lange tijd getwijfeld heeft over tot wie hij zich aangetrokken voelde, maar ook over zijn bijzondere eerste seksuele ervaring met een anderen. Met zijn verhaal wil hij de aandacht richten op opgroeien met autisme en hoe dat een rol speelt in het aangaan van intieme relaties. We sluiten af met de oproep voor meer informatie hierover.Why autism is sexier than you think it isWil je meer weten, bekijk dan vooral ook deze TedX Talk van ervaringsdeskundige en professioneel coach Amy Gravino 'Why autism is sexier than you think it is'. Hierin deelt zo haar eigen ervaringen en gaat ze in op de vooroordelen die er nog altijd bestaan als we het hebben over seks en autisme, een onderwerp wat ook in deze podcast-aflevering aan bod komt. De Nederlandse website Bedmanieren publiceerde een blog waarin ze benoemen hoe weinig informatie er eigenlijk nog is.Jouw reactieWe zijn altijd benieuwd naar jouw reactie! Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord. Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord! Wil je zelf graag je seksuele levensverhaal delen in Dicht op de Huid? Stuur dan een mail naar Marije via marije (a) marijejanssen.nl. Dan nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek per telefoon.
Dit is Ongehoord. Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Voor deze nieuwe aflevering spraken we met Sebastiaan Verboeket, hij is de voorzitter van PrEPnu. PrEPnu is een grassroots organisatie die zich inzet voor het toegankelijker maken van PrEP in Nederland, evenals PrEP zorg. PrEP is een hiv-preventiepil, die met name gebruikt wordt door mannen die seks hebben met mannen die risico lopen op hiv. Uiteraard praten we daar uitgebreid over, maar ook over wat dit middel voor Sebastiaan persoonlijk heeft betekent. We bespreken hoe hiv nu een andere plek inneemt dan in de jaren tachtig en negentig en Sebastiaan geeft zijn mening over hoe er momenteel over veiliger vrijen gepraat wordt.Wil je meer weten over PrEPnu, ga dan naar hun website met uitgebreide informatie. Ze hebben ook een heel waardevolle pagina met achtergrondinformatie, o.a. over chemsex en hepatitis c.We weten allemaal dat hiv bestaat. Maar de afgelopen jaren is het gesprek en het taalgebruik omtrent hiv behoorlijk veranderd. Zo gaat het niet meer over iemand besmetten met hiv, maar hiv overdragen. Dit veranderende taalgebruik is van groot belang voor het verkleinen van het stigma wat er nog altijd omheen hangt. De hiv vereniging heeft een heel handige taalgids uitgebracht. Sebastiaan vertelt hoe hij aankijkt tegen hoe er nu over safer sex of veiliger vrijen gepraat wordt. Ook op andere plekken wordt dit gesprek gevoerd. De Griekse arts in New York waar Sebastiaan het over heeft is Demetre Daskalakis. Hij zet zich in voor 'status-neutral care' oftewel medische zorg die losstaat van iemands hiv status. Dit draagt bij aan vermindering van stigma en open gesprekken over seksuele gezondheid. In Londen heb je 56 Dean Street, een bekende kliniek die heel veel goed werk doet in het kader van seksuele gezondheid. Een bekende pijler is hun focus op chemsex, wat ze met hun werk echt op de kaart hebben gezet.Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord!
Dit is Ongehoord. Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Deze keer komt Laura aan het woord. Na het beluisteren van de aflevering over chemsex mailde ze me om haar eigen ervaringen met drugs en seksualiteit te delen. Verhalen die weer heel anders waren dan die in de chemsex aflevering te horen waren. In deze aflevering vertelt ze over wat ze is tegenkomen toen ze MDMA gebruikte. Verder hebben we het ook over kwetsbaarheid, de behoefte aan controle en het verlangen naar overgave. We praten over het beeld wat we van onszelf hebben, over hoe we denken dat we zouden moeten zijn en hoe bevrijdend het is om dat los te laten. In het gesprek hebben we kort over de onderzoeken die momenteel worden gedaan naar de mogelijkheden van MDMA in de behandeling van PTSD. Dit gebeurt met name in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland zijn er onderzoeken aan de gang. Wil je hier helemaal in duiken, dan is MAPS (Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies) een goed startpunt. Je kan er onder andere de ervaringen van Annie Sprinkle lezen, de oermoeder van het sekspositief feminisme. In dit artikel beschrijft ze welke impact psychedelica hebben gehad op de beleving van seksualiteit. Ben je nieuwsgierig naar een verhaal van nu.Ben je benieuwd naar wat Laura nog meer doet, je kan haar vinden via haar website Dat Kan Makkelijk. Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Laura en wil je ook jouw seksuele levensverhaal met ons delen? Dat kan! Stuur ons een mail op marije@marijejanssen.nl met een korte introductie van jezelf en dat wat je zou willen delen. Support ons via PatreonGeniet van je de podcast? Heeft het je kennis, inzichten of simpelweg een goede ervaring gebracht? Overweeg dan of je ons financieel wil steunen in het werk dat we doen. Elke maand werken we keihard om gesprekken op te nemen die seksualiteit vanuit een ander perspectief laten zien. We gaan op zoek naar relevante gasten uit binnen- en buitenland en doen uitgebreide research in aanloop naar de interviews. We geloven dat ons werk van waarde is. Geloof je dat ook en heb je de mogelijkheid om een financiële bijdrage te leveren, ga dan naar onze Patreon pagina. Voor slechts 5 euro per maand help je ons om de kwaliteit van ons werk te verbeteren. Je helpt ons ook enorm door een recensie achter te laten op iTunes. Hoe meer recensies en beoordelingen, hoe beter we te vinden zijn voor anderen.  We houden van contactWe zijn altijd benieuwd naar jouw gedachten over Ongehoord. Heb je iets gehoord waar je je in kon vinden? Zei een van onze gasten iets wat je raakte? Of misschien wel iets waar je het helemaal niet mee eens was? Stuur ons een mail! Ook als je suggesties hebt voor onderwerpen of interessante mensen die wellicht passen bij de podcast. Mail naar marije@marijejanssen.nl of laat van je horen via instagram @ongehoord_podcast
Dit is Ongehoord! Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Host Marije Janssen maakt iedere maand met een andere gast dat wat ongehoord is bespreekbaar. Omdat meer praten over seks altijd beter is.Deze keer praat ik met niemand minder dan Conner Habib! Misschien zegt zijn naam je nog niet zoveel, maar hij is een van de prominente denkers en doeners op het gebied van sekswerker activisme, seksuele vrijheid en de betekenis van seksualiteit in onze maatschappij. Conner is academicus, auteur, porno performer en een uitgesproken sekswerker-rechten activist. Daarnaast maakt hij de podcast Against Everyone with Conner Habib, waar hij in gesprek gaat over onderwerpen als seksualiteit, literatuur, radicale filosofie en occulte zaken. Zijn blik op seksualiteit is eigenzinnig en soms misschien niet wat je gewend bent om te horen. Maar dat maakt hem voor mij juist een van de meest urgente en actuele stemmen. In het gesprek spreekt Conner o.a. over antroposofie en het werk van Rudolf Steiner. Wil je hier meer over weten? Deze link geeft meer informatie. Conner heeft zelf ook een Antroposophy 101 geschreven. Ging de rant over Andrea Dworkin en het problematische aan haar gedachtegoed aan het einde van het gesprek een beetje te snel. Hier kan je het nog een keer teruglezen. Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord!
Dit is Ongehoord! Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Ditmaal praat ik met Evy. Ze vertelt o.a. over haar kinkbeleving, o.a. in een 24/7 relatie en haar voorliefde voor bondage. Maar ook hoe ze ontdekte dat ze aseksueel was en wat dat voor haar deed. Evy leeft polyamoreus. We praten ook over haar gender-identiteit, in transitie zijn en genderless sex. Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord!
De 10e aflevering van Ongehoord! Gaat over pijn bij het vrijen, vaginisme en een pleidooi voor vrouwelijke seksualiteit. Ik spreek met Anne van Campenhout, maker van de documentaire ‘My Fucking Problem’ en Daphne van de Putten, vroedvrouw en begeleid daarnaast in haar praktijk Birth and Body veel vrouwen met o.a. Pijn bij het vrijen door middel van ‘integral pelvic therapy’. In de voorbereiding ben ik uitgebreid op zoek gegaan naar meer bronnen omtrent dit onderwerp dan alleen vanuit een cis gender vrouwelijk focus. Ik heb een aantal artikelen kunnen vinden die ik graag met jullie deel. In dit artikel schrijft Sebastian Zulch over zijn ervaring met gender dysforie, vaginisme en de manier waarop de maatschappij zijn identiteit vereenzelvigt met zijn vulva. De queer vlogger Rowan Ellis vertelt over haar ervaringen met vaginisme en de positieve invloed van een queer focus op seks die zich niet richt op penetratie.Nog een queer focus op vaginisme vanuit een persoonlijk perspectief. En nog eentje: How I learned to navigate vaginismus as a lesbian.In de aflevering bespreken we het onderwerp tevens grotendeels vanuit een heteroseksueel perspectief.. We hebben het onder andere over het heteroseksuele script en hoe sterk dat is. Dat doen we mede naar aanleiding van het gesprek met o.a. seksuologe Ellen Laan over het boek ‘Van Vulva to Vagina’, dat te zien was bij Jinek op 18 februari 2019. We hebben het over heling, wat tevens in dit artikel besproken wordt.Evenals de relatie met de vulva en de moeite die veel mensen nog met hun eigen lichaam hebben. Aanleiding is het recentelijke project van de Engelse kunstenaar Laura Dodsworth die 100 vulva’s fotografeerde en mensen sprak over hun relatie met hun vulva. Link is NSFW. Op een bepaald moment haal ik een artikel aan waarin besproken wordt hoe vrouwelijke pijnklachten minder serieus worden genomen door medici. Dat is dit artikel. Uitgebreide Nederlandse website over vaginisme.Omdat je nooit genoeg vulva's kunt zien en omdat het een geweldig project is, een link naar The Vulva Gallery. Supermooie en ook toegankelijke illustratie van vulva's door Hilde Atalanta.Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord!
Dit is Ongehoord! Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Twee keer per maand kan je een nieuwe aflevering beluisteren. De ene keer een interview met een expert en de andere keer deelt iemand diens persoonlijke seksuele levensverhaal, onder de noemer Dicht op de Huid.Tijd voor nummer twee. In gesprek vertelt Merel hoe het voor haar was om op te groeien in een streng religieuze omgeving en in (voortdurende) invloed die het heeft gehad op haar seksualiteit. Ze beschrijft hoe ze zichzelf lang niet heeft gezien als seksueel persoon, mede door haar relatie met haar dikke lichaam. We hebben het over hoe ze haar lijf steeds meer gaat waarderen en de rol van seks daarin. Ook hebben we het over het genot van orgasmes. Yay!Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord!
Dit is Ongehoord! Dé podcast over seksualiteit in al haar verschijningsvormen. Host Marije Janssen maakt iedere maand met een andere gast dat wat ongehoord is bespreekbaar. Omdat meer praten over seks altijd beter is. Deze keer ga ik in gesprek met mijn favoriete sextoytester: Chantall van Climaximaal. We hebben het uiteraard over de beste sextoys van het moment, wat een sextoy goed maakt en over hoe het orgasme niet het ultieme doel hoeft te zijn. Maar ook over de balans tussen je persoonlijke en professionele leven en de reden waarom we voor een tweede keer met elkaar in gesprek zijn gegaan. Laat ons weten wat je vond van deze aflevering van Ongehoord! Facebook, mail, message, bel, postduif of geef ons lief een recensie en rating in iTunes! Je kan ons ook steunen via Patreon, jouw bijdrage helpt in het verder verbeteren van Ongehoord!
Rate Podcast

Share This Podcast

Recommendation sent

Followers

1

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Podcast Details

Created by
Platform voor Seksualiteit
Podcast Status
Finished
Started
May 30th, 2018
Latest Episode
Jan 30th, 2020
Release Period
2 per month
Episodes
34
Avg. Episode Length
About 1 hour
Explicit
Yes
Order
Episodic

Podcast Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
Are we missing an episode or update?
Use this to check the RSS feed immediately.