Podchaser Logo
Episode from the podcastOngekend Talent Podcast

Albert Sonnevelt (Talent 31) Geniet van je leven, door te ZIJN en minder te doen.

Released Saturday, 26th October 2019
Good episode? Give it some love!
Tijdlijn
00:00: Wie is Albert Sonneveld?
06:53: Zeg je bucket list gedag
09:21: De verschillende filosofieën van het leven
11:25: Over passie en succesvolle ondernemers
14:25: Alberts lijden
17:24: Reden om psycholoog te worden
25:44: Advies op het gebied van gezondheid
30:53: Over burnout
35:02: Over meditatie
37:46: Hoe stop je een burnout
43:35: Kritiek over coaches
BLOG
Geniet van jouw leven, door meer te zijn en minder te doen: Een podcast over burnout, gezondheid en coaching

Psycholoog. Ondernemer. Business coach. Verhalenverteller. Een van de grootste burnout-experts in Nederland. Oprichter van een opleidingsinstituut voor coaches, dat al 25 jaar bestaat. Albert Sonneveld heeft een achtergrond waar je U tegen zegt. In onze nieuwste podcast, vertelt hij meer over passie, succesvol ondernemen, burnout en coaching. Met zijn unieke kijk op het leven, gaat deze podcast je zeker inspireren.

Meer zijn en minder doen
Onder andere vertelt Albert meer over de verschillende filosofieën, waar hij in de afgelopen decennia mee te maken gehad heeft. Van het standaard management-riedeltje, waar je SMART moet denken, doelen moet stellen en efficiënt jouw tijd moet plannen, tot boeddhistische en indiase denkwijzen: Ze hebben allemaal bijgedragen aan Alberts huidige mindset. Zijn motto: “Als je voor 20% kunt doen, en voor 80% kunt zijn, wordt jouw leven veel completer”.

Burnout
Deze denkwijze is ook essentieel, wanneer je een burnout hebt of hebt gehad. Niet alleen als ervaringsdeskundige, maar ook vanuit persoonlijke ervaringen met burnout, deelt Albert wat je kunt doen, om een burnout te voorkomen of te genezen. Albert vertelt, dat we nog nooit zo hoge burnout-cijfers hebben gekend als in de afgelopen 20 jaar. De reden? Nagenoeg alle externe zekerheden zijn verdwenen, waardoor men op zoek moet gaan naar zekerheid in zichzelf.

Tot de kern van het probleem komen
De meesten denken dat een mindfulness-app en positiviteit de oplossingen zijn om stress te verminderen en jezelf te vinden. Zogenaamde spirit junkies en mindset coaches sturen het boodschap de wereld in, dat een positieve mindset de oplossing voor al jouw problemen is. Hier vindt Albert wat van. In onze podcast vertelt hij, dat deze oplossingen niet genoeg zijn, om echt gelukkig te kunnen worden. Je moet op zoek gaan naar de kern van jouw problemen. Hoe je dit doet, vertelt hij uitgebreid over in deze podcast-aflevering.

Over de coaching-trend
Daarnaast duiken podcast-host Dennie en Albert in de podcast in op het onderwerp coaches. Het is een ware trend geworden om coach te worden. Coaching-praktijken schieten als paddestoelen uit de grond. Een logische ontwikkeling, aangezien de veranderingen in de afgelopen 20 jaar tot een behoorlijke behoefte in de markt hebben geleid. Toch zijn er sommige coaches, die zich al na een weekend-cursus coach noemen. Dit vindt Albert een gevaarlijke ontwikkeling. Waarom hij dit zo ervaart, hoor je in de podcast.

Benieuwd naar zijn verhaal? Beluister nu de gehele aflevering!
Wil je meer van Alberts verhaal en denkwijze weten? Beluister dan onze nieuwste podcast.