Podchaser Logo
Episode from the podcastOngekend Talent Podcast

Bart Van Nimwegen (Talent 29)Verantwoord streven naar meer: Het leven is falen en weer opstaan

Released Sunday, 22nd September 2019
Good episode? Give it some love!
Bart van Nimwegen is een crossfit coach en movement specialist, die op jonge leeftijd al een grote naam in de crossfit-branche heeft opgebouwd. In onze podcast deelt hij zijn kijk op de huidige crossfit-industrie, gezondheid en verantwoord revalideren. Daarnaast, vertelt hij ook hoe hij is beland, waar hij nu staat.

Buiten het systeem vallen
Op 28-jarige leeftijd heeft Bart al een berg met kennis waar je u tegen zegt. Dit komt voort uit het feit dat hij hoogbegaafd en enorm leergierig is. Echter was dit niet altijd even makkelijk: op jonge leeftijd leerde Bart al, dat hij door zijn wijze van leren niet in het standaard onderwijssysteem past, dat we hier in Nederland hanteren. Hierdoor heeft hij vaak situaties van onbegrip en frustratie meegemaakt. Pas toen hij erachter kwam dat hij hoogbegaafd is, viel alles op zijn plek.

De ambitie om duizenden mensen in de Crossfit-industrie te inspireren
Dank zijn hoogbegaafdheid en onvermoeibare drang om meer te leren, heeft Bart enorm veel ervaring en kennis op het gebied van correct bewegen en trainen op kunnen doen. Hiermee inspireert hij honderden professionals in de branche. “Bart heeft zoveel kennis van zijn vak dat het bijna intimiderend is”, aldus een van de mensen waarmee hij heeft samengewerkt. Met deze kennis ambieert Bart om duizenden mensen te kunnen inspireren. Dit hoopt hij ooit te kunnen doen op zijn eigen academy.

Een kijk op de toekomst van Crossfit
Om zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren om op een correcte wijze te bewegen, heeft Bart de Kinetic Network Theory bedacht. Dit model baseert zich op ‘Seeing & Correcting’. Velen van ons (ook trainers & coaches) pushen zichzelf te hard tijdens het trainen of maken verkeerde bewegingen, waardoor er blessures ontstaan. Volgens Bart kan dit voorkomen worden door het niveau van de trainers en coaches binnen de Crossfit-industrie nog hoger te tillen, door middel van zijn model. Hij vindt dat Crossfit-trainers evenveel verantwoordelijkheid dragen als artsen, want als een training misgaat door onvoldoende kennis, eindigt de sessie helaas vaak met een artsbezoek. Door strengere maatregelen toe te passen in de industrie en het algehele kennisniveau te verbeteren, voorkom je dit soort situaties.

Het leven is falen en weer opstaan
In onze podcast deelt Bart niet alleen zijn kennis op het gebied van crossfit en bewegen, maar duikt hij ook de diepte in over de wijze levenslessen die hij uit diverse tegenslagen in zijn leven heeft meegenomen. Ben je benieuwd naar zijn unieke verhaal en zijn handige tips en trucs op het gebied van crossfit en bewegen? Beluister dan onze podcast!