Podchaser Logo
Episode from the podcastOngekend Talent Podcast

Delilah Denz (Talent 32) Tot de dood ons scheidt: een podcast over leven met terminale kanker

Released Saturday, 9th November 2019
Good episode? Give it some love!
*00:11:39:26 Wie is Delilah?
*00:19:25:14 Delilah’s autoongeluk
*00:33:14:02 Dromen en herinneringen van voor de diagnose
*00:37:05:28 Hoe Delilah haar man leerde kennen
*00:41:18:11 Diagnose kanker
*00:51:12:29 Omgaan met kanker
*01:03:28:04 Delilah’s strijdlust
*01:05:43:03 Ocean
*01:15:52:00 Over haar dochter
*01:21:31:25 Huidige mindset vs. mindset van toen
*01:33:40:20 Tot de dood ons scheidt
*01:51:50:29 Leren om te genieten
*02:00:18:01 Delilah’s bucketlist
*02:09:12:16 Herinnering aan Delilah
*02:10:39:29 Woorden aan haar dochter
*02:18:06:21 Woorden aan haar man
*02:21:31:05 Grappige verhalen van Delilah

BLOG
Een leven samen bouwen, trouwen, kinderen krijgen en samen oud en gelukkig worden. Dit is wat de 33-jarige Delilah Denz-van de Weijer voor haar en haar man voor ogen had. Huisje, boompje, beestje en lang en gelukkig leven. Gelukkig leven lukt hen wel, maar hoe lang nog, is de grote vraag. 2 jaar geleden kreeg Delilah te horen, dat ze maagkanker heeft. 4 juli 2019 vertelden de artsen haar, dat ze niet meer te genezen was. In onze podcast vertelt ze, hoe je door het leven gaat, wanneer je niet meer lang te leven hebt. Een hartverscheurende, emotionele podcast die je absoluut niet mag missen.

Positief door het leven
Delilah is een powervrouw, die ondanks deze heftige diagnose, positief door het leven weet te gaan. In onze podcast deelt ze mooie verhalen uit haar leven en wijze lessen, die ze in de afgelopen jaren heeft geleerd. Wanneer je weet dat je geen 80 jaar zult worden, bekijk je het leven vanuit een ander perspectief. Haar inzichten deelt Delilah in deze aangrijpende aflevering van de Ongekend Talent Podcast.

Diagnose K
2 jaar geleden, kreeg Delilah last van haar maag. Ze kon niet meer goed haar eten binnenhouden en werd steeds zieker. 1 jaar lang deden de artsen onderzoeken om erachter te komen, wat er met haar aan de hand was. Pas toen ze zichzelf op liet nemen in het ziekenhuis, vonden ze de oorzaak. Kanker. Uitgezaaid. Geen hoop meer voor haar. Toch besloten ze om alsnog een second opinion te vragen bij een ander ziekenhuis. Eventjes kregen ze daar de hoop, dat alles goed zou komen. Deze hoop werd hen na een kijkoperatie ontnomen. De artsen konden niets meer voor haar betekenen. Met een levensverlengend traject, gaan ze nu vechten voor meer jaren.

Hoe vertel je een kind van 4 dat je moeder stervende is?
Dit is een vraag die podcast-host Dennie aan Delilah stelde. Met tranen in haar ogen, vertelt Delilah dat haar dochtertje niet weet, dat mama niet meer lang te leven heeft. Ze wil haar dochter, zolang ze nog leeft, gelukkig zien. Toch wil ze op een unieke wijze haar stem en verhaal vast kunnen leggen voor haar dochtertje en man. In een boek schrijft ze verhalen op en deze podcast is een herinnering, die voor altijd vastgelegd is. Zo richt Delilah zich in de podcast ook direct aan haar dochter en man, om hen nog woorden en wijze lessen mee te geven, voor wanneer ze er ooit niet meer is. Woorden, die bij iedereen die ernaar luistert, voor kippenvel zorgen.

Een emotionele achtbaan
Tijdens het beluisteren van deze podcast zul je lachen, huilen, filosoferen en over jouw eigen leven nadenken. In een diep gesprek deelt Delilah grappige verhalen, tegenslagen uit haar leven, wijze woorden en inzichten en haar ervaring van het leven met kanker. Alle emoties komen dan ook tijdens deze podcast langs: waar het ene moment gelachen wordt, wordt er het volgende moment huilend over haar diagnose gesproken. Deze podcast gaat je tot op het diepst van je ziel raken.

Benieuwd naar de podcast?
Wil je haar hartverscheurende verhaal horen? Beluister dan onze nieuwste (en wellicht meest bijzondere) podcast vandaag nog. Pak een rustig moment en laat Delilah’s unieke verhaal tot je doordringen. Het is jouw tijd waard.