Episode from the podcastOngekend Talent Podcast

Eva Voeten #36 Hoe denken je gezondheid beïnvloedt!

Released Tuesday, 21st January 2020
Good episode? Give it some love!
HOE DENKEN JE GEZONDHEID BEÏNVLOEDT!

Ongekend Talent Podcasthost Dennie voert een diepgaand gesprek over de kracht van mindset op je gezondheid. ‘We luisteren slecht naar wat we voelen in ons lijf, benaderen lichaam en geest alsof ze van elkaar los te koppelen zijn en geven wildvreemden alle controle over een van de mooiste momenten van ons leven.’ Eva Voeten vertelt in deze podcast haar persoonlijke visie op hoe lichaam en geest elkaar beïnvloeden.

In haar hypnobirthing praktijk (Bliss HypnoBirthing) past Eva het principe van positief denken en visualisatie toe. Zelf heeft ze als moeder van drie bij de derde mogen ervaren hoe prettig dit is en is zich daarna hierin gaan verdiepen.

Wat hypnobirthing precies is? “Een cursusje logisch nadenken!” Zegt ze zelf. Als je je bewust bent van wat er eigenlijk allemaal gebeurt in je lijf tijdens de zwangerschap en de bevalling en je weet dat het een natuurlijk proces is, dan is het veel minder stressvol. Beter je lichaam voelen en bewuster in het leven staan helpt om meer van het zwangerschapsproces en de bevalling te genieten.

Dat Eva zich zo prettig voelt bij het principe van hypnobirthing is te verklaren door wat ze in het verleden meegemaakt heeft. Op jonge leeftijd kreeg ze een ernstige auto-immuunziekte. Ze had veel pijn, bracht veel uren in oncomfortabele en traumatiserende ziekenhuiskamers door en werd uiteindelijk door de artsen opgegeven. Door de vastberadenheid van haar moeder, die weigerde het vooruitzicht van afscheid te accepteren, en Eva´s eigen inzet bleek niets minder waar…

Deze ervaring was het startpunt van een leven waarin bewust omgaan met gevoel, zowel fysiek als mentaal, centraal staat. Eva is ervan overtuigd dat het lichaam reageert op de signalen die het krijgt van gedachten. Bewustwording hiervan, hard werken en positieve visualisatie maakt het mogelijk dit principe ook andersom in te zetten.

Dat betekent niet dat je nooit meer naar de dokter hoeft te gaan, het betekent ook niet dat je nooit meer ziek kunt of zal worden en al helemaal niet dat het je eigen schuld is als je ziek wordt! Het betekent enkel dat je je bewuster kunt worden van wat je voelt en denkt en je daarmee op een positieve manier aan de slag kunt.