Podchaser Logo
Episode from the podcastOngekend Talent Podcast

Jaap Bressers (Talent 34) Voor 3/4 verlamd… Ik geef mijn leven een dikke 9,5!

Released Monday, 16th December 2019
Good episode? Give it some love!
Voor 3/4 verlamd… Ik geef mijn leven een dikke 9,5!

Voor de verandering zit onze gast niet bij Dennie aan tafel, maar is onze host in Best bij Jaap Bressers aangeschoven. Jaap is een van de meest gevraagde sprekers van Nederland. Hij weet met zijn realistische, humoristische en eenvoudige benaderingswijze een uiteenlopende groep mensen nieuwsgierig te maken en opnieuw te laten genieten van kleine dingen.
Op 21 jarige leeftijd heeft Jaap door een duik in zee zijn nek gebroken en een hoge dwarslaesie opgelopen. De realisatie van het mogelijke einde en daar nog niet aan toe zijn heeft zijn kijk op het leven veranderd. Hij wilde bijdragen in plaats van enkel winstmaximalisatie nastreven, een mooi leven leiden en daarbij ook wat doen voor een ander. Dit laatste zijn Carlosmomentjes, aldus Jaap. Het is afgeleid van zijn boek ‘Pak je Carlosmoment’ dat hij heeft geschreven dankzij het inzicht dat nachtbroeder Carlos hem gaf toen hij na zijn ongeluk op de intensive care in Portugal lag.
Jaap en Dennie zijn in gesprek over ervaring, geluk, verwachting en verbinding. Jaap geeft zijn kijk op omgaan met het geven-, maar vooral ook ontvangen van complimenten. En hij geeft Dennie advies over hoe om te gaan met verwachtingen en de manier waarop mensen denken hierover. Het leven brengt voor iedereen zijn eigen uitdagingen en daar heb je geen invloed op. Je zal het ermee moeten doen. Jaap legt op inspirerende wijze uit dat het gaat om de manier waarop je ermee omgaat en of je naar mogelijkheden blijft zoeken. Dáár heb je namelijk wel invloed op.

Een mooi diep gesprek vol inspiratie en humor, luister nu!