Podchaser Logo
Episode from the podcastOngekend Talent Podcast

Nikki Pommer (Talent 28) Een oude ziel in een jong lichaam.

Released Monday, 9th September 2019
Good episode? Give it some love!
Een oude ziel in een jong lichaam: vanuit een burn-out naar de ‘Jonge 100’-lijst en het uitgeven van een boek!
Een oude ziel en een ware doorzetter. Zo zou je Nikki Pommer kunnen omschrijven. De 21-jarige schrijfster en onderneemster is een ware inspiratiebron voor duizenden mensen. Op haar jonge leeftijd heeft Nikki al een boek geschreven, talloze awards gewonnen en is ze opgenomen in de ‘Jonge 100’-lijst 2018 categorie ‘Visionair’. Als dit geen ongekend talent is, wie dan?
Burn-out op je zeventiende
Alhoewel ze nu enorm succesvol is, heeft Nikki ook zware tijden gekend. Op haar zeventiende kwam ze in een burn-out terecht. Door haar ​hooggevoeligheid​ komt alles tien keer harder binnen. Hierdoor liep ze continu over haar eigen grenzen heen. Daarnaast zorgden de drang om continu te presteren, hard te werken en nooit stil te staan ervoor, dat Nikki op was. Mentaal op, fysiek op, spiritueel op. Iets moest veranderen.
Opruiming
Nikki besloot het roer om te gooien, nam ontslag bij haar oude baantje en stopte met haar opleiding. Deze dingen hebben bijgedragen aan haar burn-out en moesten uit haar systeem. Tijd voor zichzelf stond in die periode bovenaan haar prioriteitenlijst.
Nikki’s zoektocht naar geluk
Om de burn-out te verslaan, vertrok Nikki op een ontdekkingsreis naar het geluk. Tijdens deze levensfase kwam ze erachter, dat “geluk niet het einddoel is, maar het beginstation”. Vanuit deze mindset heeft ze zichzelf uit de burn-out geholpen en heeft ze het boek ​‘De wijze lessen van een twintiger’​ geschreven en uitgegeven. En dat op haar twintigste.
Wijze lessen van Nikki
In onze podcast, deelt Nikki haar unieke verhaal over hoe ze in de burn-out terecht kwam, wat de signalen waren toen ze besefte dat ze een burn-out had en hoe ze dit monster wist te verslaan. Ook deelt ze de wijze lessen die ze in de loop der jaren heeft geleerd om goed voor zichzelf te zorgen en te voorkomen dat ze weer in een burn-out belandt.
Laat je inspireren door deze powervrouw
Velen schudden met hun hoofd wanneer ze horen dat een twintiger wijze lessen deelt, maar je zult verbaasd zijn hoe wijs deze jongedame is. Podcast-host Dennie van Diesen stond versteld van de wijsheden die uit de mond van Nikki Pommer kwamen. “Ik wil niet eens praten, ik wil je gewoon zoveel mogelijk aan het woord laten”, aldus Dennie.
Benieuwd naar haar unieke verhaal? Beluister het in podcast-aflevering nr. 28!