Podchaser Logo
Home
Patajali Yoga Sutras στα Ελληνικά

Korina Kontaxaki

Patajali Yoga Sutras στα Ελληνικά

Good podcast? Give it some love!
Patajali Yoga Sutras στα Ελληνικά

Korina Kontaxaki

Patajali Yoga Sutras στα Ελληνικά

About
Patajali Yoga Sutras στα Ελληνικά

Korina Kontaxaki

Patajali Yoga Sutras στα Ελληνικά

Good podcast? Give it some love!
Rate Podcast

Ελεύθερη μετάφραση του πιο γνωστού αρχαίου κειμένου της γιόγκα που αναλύει το νου , τους προγραμματισμού του, και μας καθοδηγεί βήμα-βήμα, μέσα από τέσσερα κεφάλαιο στην εκπαίδευση του νου και τη συνειδητοποίηση της ψυχής. Είναι γραμμένο σε στίχους που περιέχουν κωδικοποιημένες πληροφορίες. Σε αυτή την ελεύθερη ανάλυση και μετάφραση, αναλύουμε μερικούς στίχους και συνεχίζουμε με διαλογισμό που μας βοηθάει να εμπεδώσουμε και να απορροφήσουμε τις συμπυκνωμένες πληροφορίες που μας δόθηκαν.Για γραπτό κείμενο δείτε εδώ https://korinakontaxaki.blogspot.com/p/yoga-sutra-patanjali.html

Οι Γιόγκα Σούτρας λέγεται ότι έχουν γραφτεί από τον Πατάτζαλι γύρω στο 400 π.Χ. αν και μερικοί ισχυρίζονται ότι τότε απλά βρέθηκαν τα γραπτά, που ήταν 1000-2000 χρόνων. Οι Γιόγκα Σούτρας ήταν ένα ποιητικό εγχειρίδιο για τους γιόγκις που ήθελαν να πετύχουν την φώτιση μέσω της γιόγκα.Αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια που ο Σ. Σατυανάντα τα ονομάζει «τα τέσσερα κεφάλαια προς την Ελευθερία».Το πρώτο κεφάλαιο περιγράφει την εμπειρία της Ελευθερίας έτσι ώστε οι μαθητευόμενοι να εμπνευστούν και να ενθαρρυνθούν να εργαστούν υπέρ του πνεύματος και της ψυχής.Το δεύτερο κεφάλαιο περιγράφει κωδικοποιημένες πρακτικές που θα πρέπει ο μαθητευόμενος να ακολουθήσει μέχρι να φράσει στο υπερβατικό επίπεδο της ψυχής.Το τρίτο κεφάλαιο συγκεντρώνεται σε προχωρημένες τεχνικές και σε στάσεις ζωής που θα κρατήσουν αυτό το υπερβατικό επίπεδο και θα κάνει ικανό τον γιόγκι να μεταφέρει τη γνώση.Το τελευταίο κεφάλαιο αναφέρεται μόνο σε εκείνους που είναι έτοιμοι να αφήσουν τα εγκόσμια και να παραδοθούν στο Αιώνιο Πνεύμα.Υπάρχουν χιλιάδες μεταφράσεις και αναλύσεις των Γιόγκα Σούτρας σε όλο τον κόσμο και όλες είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Η δική μας ανάλυση και μετάφραση δεν είναι κυριολεκτική, αλλά πιο πολύ συμβολική και εστιάζει στην αποκάλυψη του Πνευματικού Εαυτού- Την ελευθερία και γαλήνη που φέρνει , η ανακάλυψη του Αιώνιου.Η ανάλυση μας ,δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τη Χριστιανική θρησκεία, αντίθετα αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι η επιστήμη του πνεύματος είναι κοινή σε όλες τις θρησκείες. Μιλάμε για την τριαδική φύση του Θεού και του ανθρώπου, για την πειθαρχημένη ζωή, και την αγάπη για τη ζωή και την ψυχή και επομένως για όλα τα ζωντανά πλάσματα.Οφείλω αυτή την έμπνευση στους δασκάλους μου Meenakshi Devi Bhavanani και Ananda Balayogi Bhavanani που με τακτικότητα και επανάληψη επαναλαμβάνουν τις σούτρας σε κάθε περίσταση. Η ανάλυση των σούτρας από τους δασκάλους, επηρέασε και διαμόρφωσε τη δική μου οπτική για τις σούτρας για την ελευθερία που προσφέρουν.Αυτήν την οπτική, μοιράζομαι με την ομάδα μου , κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα, τα τελευταία πέντε χρόνια.

Show More

Creators & Guests

We don't know anything about the creators of this podcast yet. You can so they can be credited for this and other podcasts.

Podcast Reviews

This podcast hasn't been reviewed yet. You can to show others what you thought.

Mentioned In These Lists

There are no lists that include "Patajali Yoga Sutras στα Ελληνικά". You can add this podcast to a new or existing list.

Host or manage this podcast?

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
Are we missing an episode or update?
Use this to check the RSS feed immediately.

Podcast Details

Created by
Korina Kontaxaki
Podcast Status
Idle
Started
May 14th, 2021
Latest Episode
Jun 2nd, 2021
Release Period
Weekly
Episodes
8
Avg. Episode Length
12 minutes
Explicit
No
Language
Greek

Podcast Tags

This podcast, its content, and its artwork are not owned by, affiliated with, or endorsed by Podchaser.
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features