Podchaser Logo
Home
MAN 021 Tom Van den Broeck (44)

MAN 021 Tom Van den Broeck (44)

Released Friday, 18th May 2018
Good episode? Give it some love!
MAN 021 Tom Van den Broeck (44)

MAN 021 Tom Van den Broeck (44)

MAN 021 Tom Van den Broeck (44)

MAN 021 Tom Van den Broeck (44)

Friday, 18th May 2018
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

In deze aflevering vertelt Tom Van den Broeck (44) zijn verhaal.

Tom was de verloskundige die bij de geboorte van mijn zoon aanwezig was. Hij vertelt over deze aspecten van zijn man-zijn: zoon, vader, broer, nonkel, wijze, grootvader, zelfstandige, minnaar, man, vriend, knaap, jongen.

Meneer de vroedvrouw, zo noemt hij zichzelf en hij vertelt over hoe mensen tegenover hem staan te zoeken naar hoe een man te benoemen die zo duidelijke vrouw in zijn beroepstitel heeft staan. Nu laat hij zijn man-zijn niet meer afhangen van de term vroedvrouw…

Hij is de jongste uit een groot, warm gezin en heeft een zorgeloze jeugd gehad. Zijn ouders hebben hem enerzijds genoeg wortels gegeven om te kunnen aarden en anderzijds ook vleugels om te kunnen uitvliegen welke kant hij maar uit wou.

Als waarden krijg hij vertrouwen, zorgzaamheid, alles kunnen managen, organisatietalent, gevoelig zijn, kunnen praten over gevoelens en knuffelen.

Als zijn vader na het werk thuis kwam, dan was hij er ook echt voor zijn gezin, voor zijn kinderen en zijn vrouw. Zijn vader was heel aanwezig in het gezin.

Hij is trots op zijn vader dat hij nooit iemand veroordeelde, altijd met een open geest naar iemand toestapte, vol vertrouwen was naar zijn kinderen toe en nooit iets oplegde. Hij zocht altijd mee naar oplossingen en mogelijkheden.

Hij vertelt over hoe het gezin zijn nest was en de kern van hoe het er in de wereld aan toe gaat…

Over het belang bij het kind zijn dat we als ouders niets gaan opleggen maar ook niets gaan afnemen. Als het vanuit het kind komt, waarom is iets dan fout?

Over dat hij het zo waardevol vind als een man over zijn gevoelens kan praten, kan knuffelen, zich kwetsbaar durft op te stellen en zichzelf in vraag kan stellen.

Hij vertelt over hoe hij zelf vader werd van twee kinderen. En hoe hij er voor hen is.

Hij is trots dat zijn oudste zoon goed in zijn vel zit, met een openheid naar de wereld kijkt en iedereen verwelkomt in zijn leven… Daar is hij zo blij om en dat vind hij belangrijker dan hoeveel punten hij nu haalt in het eerste studiejaar op school.

Zijn partner is voor hem alles in een: wijze, minaar, man,… hij kan zo goed met hem praten, hij heeft een grote intelligentie op veel vlakken, wijs.

Hij is trots dat hij nu als zelfstandige werkt.

Hoewel het fijn is om je eigen man-zijn te exploreren wenst hij mannen toe om ook los te geraken van de typisch mannelijke dingen uit de maatschappij. Aan zijn zoons wil hij deze waarden meegeven: zich durven open stellen, kwetsbaar durven zijn, hun gevoelens durven bespreken.Daar denkt hij dat jongens, mannen, venten heel veel deugd van zouden kunnen hebben, zowel naar hun vaders toe als naar hun zonen toe.

Iets typisch jongensachtig is het rollebollen, het vriendschappelijk testen, al spelend vechten en kracht meten,… Tom denkt dat dat puur evolutionair gegroeid is. De beste zijn in iets, daar krijg je respect door, van de andere jongens.

Er zijn fragmenten te horen van deze muziek:

Liza Wright - Speak your heart out- Vocalise / End Of The LineThe Jacksons - Can you feel it.John Scott, Choir & Andrew Lucas - Oh Lord, Look down from Heaven Abba - EagleBach - Mattheus Passion Aria: Erbarme DichPurcell, by Carlos Mina - Dido & Aeneas: When I Am Laid In by Pedro Martinez from ‘La Mala Education’ - Moon River

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features