Podchaser Logo
Home
#Socialkotcast S01E10: Hoe een kledingboetiek de online shift heeft doorgemaakt

#Socialkotcast S01E10: Hoe een kledingboetiek de online shift heeft doorgemaakt

Released Tuesday, 8th June 2021
Good episode? Give it some love!
#Socialkotcast S01E10: Hoe een kledingboetiek de online shift heeft doorgemaakt

#Socialkotcast S01E10: Hoe een kledingboetiek de online shift heeft doorgemaakt

#Socialkotcast S01E10: Hoe een kledingboetiek de online shift heeft doorgemaakt

#Socialkotcast S01E10: Hoe een kledingboetiek de online shift heeft doorgemaakt

Tuesday, 8th June 2021
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

In #SocialKotCast slaan we een babbel met een inspirerende organisatie of persoon binnen onze Someflex-community. In aflevering 7 schoof Patricia, zaakvoerster van WeekendMode te Koksijde voor het computerscherm. Ook een kledingboetiek kan goed scoren op sociale media. Daar is WeekendMode het levende bewijs van. Reden genoeg dus voor een fijn gesprek.

WeekendMode staat in Koksijde en omstreken bekend als een gezellige boetiek met een tot in de puntjes uitgewerkte service, een kledinglijn helemaal in teken van de laatste trends, én een winkel met naam en faam op sociale media. En daar willen wij van Someflex graag het fijne van weten.

“WE HEBBEN STEVIG INGEZET OP HET UITBOUWEN VAN EEN WEBSHOP VIA SOCIALE MEDIA, EN DAAR PLUKKEN WE NU DE VRUCHTEN VAN.”

Je zou kunnen denken dat de sociale mediakanalen van een kledingboetiek enkel dienst doen als online etalage. Maar bij WeekendMode is dat niet het geval, zegt Patricia: “Wij gebruiken onze kanalen (voornamelijk Facebook & Instagram) niet enkel als onze online etalage. Uiteraard is dat een must, zeker in deze tijden. Daarnaast worden de sociale mediakanalen ook gebruikt om conversie te creëren. We hebben stevig ingezet op het uitbouwen van een webshop via sociale media, en daar plukken we nu de vruchten van”. Maar hoe hebben ze dat nu exact gedaan? Eerst en vooral door een productencatalogus toe te voegen op Facebook. Daarnaast is WeekendMode ook gekend om de livesessies en video’s die ze voorzien op hun sociale media: “Niet alleen is het opnemen van die video’s en livesessies heel erg leuk om te doen. We merken ook dat onze klanten via zo’n video’s inspiratie krijgen én gericht komen shoppen in onze winkel. Zo hebben ze ons bijvoorbeeld een merk zien aanraden, en daar komen ze dan vol enthousiasme op af om zelf zo’n exemplaar te bemachtigen. Zo merken we wel degelijk resultaat, en da’s altijd mooi om te zien”, aldus Patricia.

Niet alleen de video’s zorgen voor rechtstreekse verkoop van de producten. Om het de klant nog makkelijker te maken zijn ze tijdens het afgelopen Coronajaar begonnen met livestreams waar de klanten rechtstreeks kledij kunnen aankopen. “Dat we daar vrij uniek in zijn, verbaasd mij toch enigszins. Het is namelijk helemaal niet moeilijk om zelf op te zetten. Je steekt er natuurlijk wel wat tijd en moeite in, en je mag niet cameraschuw zijn. Maar eens je die drempel over bent gewandeld, gaat het quasi vanzelf. Ik kan het iedereen aanraden”, zegt Patricia. WeekendMode is niet alleen een pionier als het gaat om online verkoop. Ze zorgen ook voor een uitstekende aanwezigheid op hun sociale mediakanalen door verschillende vormen van content te voorzien: “Zo maken wij niet alleen livestreams en video’s die we ondertitelen. Maar we proberen dat ook vaak genoeg af te wisselen met foto’s, Instagram Reels, of visuals die we maken via Canva. Op die manier is ons aanbod op sociale media enorm gevarieerd”, aldus Patricia.

Qua kanalen is Facebook nog altijd het belangrijkste kanaal voor WeekendMode. Via Facebook bereiken ze een zeer ruime doelgroep, maar de Instagram-pagina begint ook stelselmatig te groeien, zo zegt Patricia: “Facebook blijft zeker en vast ons nummer 1-kanaal. Daar zijn we jaren geleden ook mee begonnen. Maar we merken ook wel, zeker nu we ook livestreams organiseren voor Facebook én Instagram, dat ons bereik daar stelselmatig ook stijgt. Het is voorlopig nog wat omslachtig omdat we met twee toestellen live moeten gaan. Dus hopelijk voorziet Mark Zuckerberg daar snel een oplossing voor”, (lacht).

“HET IS ABSOLUUT MEDE DOOR SOMEFLEX DAT WE STAAN WAAR WE NU STAAN OP SOCIALE MEDIA.”


Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features