Studio Magic Podcast Image

Studio Magic

A Games, Hobbies and Other Games podcast
Good podcast? Give it some love!
Reviews
Creators
Lists
De Nederlandstalige podcast over alle aspecten van het fantasy-kaartspel Magic: The Gathering. (Podcast in Dutch about all aspects of the fantasy card game Magic: The Gathering.)

Creators

We don't know anything about the creators of this podcast yet. You can add them yourself so they can be credited for this and other podcasts.

Recent Episodes

We want morph! (Maar ook de rest van Commander 2019) | #030
Vier populaire keyword abilities staan centraal in evenzoveel gloednieuwe decks in Commander 2019 (C19): morph, madness, populate en flashback. Wat zijn de opwindendste nieuwe legendaries? Welke andere kersverse kaarten gaan het format een nieuwe impuls geven? En hoe tof zijn de decks in het algemeen? EDH-fanaat Ido Levy is te gast in Studio Magic om zich over deze en vele andere vragen te buigen.Ido Levy (26) is een doorgewinterde Magicspeler. Hij begon ooit met de trading card game ten tijde van Scourge, speelde al Standard toen het nog Type 2 heette en verslond de boeken over de Magic lore.Tegenwoordig speelt hij Legacy, maar vooral Commander - heel véél Commander. Van vriendschappelijke potjes Elder Dragon Highlander (EDH) tot competitive EDH (cEDH) op het scherpst van de snede.Samen met Dave, die zijn enige Commanderdeck onlangs aan de wilgen hing, en Jeroen, die dol is op cEDH zolang de 'c' staat voor 'casual', bespreekt hij het gloednieuwe commanderproduct.Voor een introductie tot het format, beluister aflevering #025: Commander 101!Per preconstructed deck bespreken ze:het thema van het deckde drie mogelijke commanders (nieuwe multicolored legendary creatures)het vierde nieuwe legendary creature (dat een kleur 'mist' ten opzichte van de overige drie)andere interessante nieuwe kaartenkaarten die eruit en erin zouden kunnenhun eerste indruk van het deckVervolgens nemen ze nog een aantal noemenswaardige reprints door die verspreid over de vier decks in Commander 2019 zitten.Over Commander 2019Tientallen nieuwe cadeautjes verspreid over vier surprises, zo zou je het jaarlijkse verschijnen van een nieuwe Commanderset kunnen omschrijven. Op deze zomerse pakjesavond, of Commander Christmas, zoals fans van het format het ook wel noemen, brengt Wizards of the Coast nieuwe preconstructed decks uit voor het populaire casual multiplayerformat.Commander 2019 is dus de editie van dit jaar. De verschijningsdatum van de set is vrijdag 23 augustus 2019. Deze bevat 4 decks met in totaal 400 kaarten. 302 daarvan zijn verschillend (de overige zijn een hoop overlappende kaarten, zoals basic lands), 59 zijn gloednieuw en ook meteen speelbaar in Legacy en Vintage.Over de opnameZoals ook in de aflevering zelf vermeld hebben Jeroen, Dave en Ido ten tijde van de opname nog niet met de decks gespeeld - dit was namelijk vlak voor de release ervan. Ze baseren zich dus voornamelijk op de spoilers en de decklists van de set, die toen al wel volledig bekend waren.TijdschemaEven voorstellen: Ido Levy 0:00:30Commander 2019: een paar cijfers 0:07:14Primal Genesis 0:10:54Faceless Menace 0:31:55Mystic Intellect 0:55:46Merciless Rage 1:25:56Noemenswaardige reprints 1:44:47Slotbeschouwing 1:54:07LinksCommander 101: Studio Magics introductieaflevering over het formatDe decklijsten van Commander 2019Video: Commander 2019-gameplay in Game KnightsCommander 2019 release notesSocial Like Studio Magic op Facebook: @studiomagicnl Volg Studio Magic op Twitter: @studiomag
Core Set 2020: Chandra in haar element | #029
Core Set 2020, kortweg M20, is de negentiende Magic: The Gathering core set. Deze geeft de tribes uit Ixalan nog snel even wat nieuwe speeltjes voordat dat block over een paar maanden uit Standard roteert, en bevat volop hints over de (oude bekende?) plane waar de volgende Magicset zich zal afspelen.Maar M20 is meer dan alleen piraten, vampieren, dinosaurussen en merfolk, of kaarten die goed zouden kunnen werken in een enchantment- of devotiondeck. Zo loopt de set over van de elementals (gaat die tribe Standard domineren?) en is er een speciale rol weggelegd voor Chandra Nalaar: de pyromancer van Kaladesh heeft maar liefst drie planeswalkerkaarten (vier als je die uit het Planeswalker Deck meetelt) en nog een aantal spells die aan haar refereren.Ook zijn de scrylandjes terug en bevat de set natuurlijk weer diverse nuttige reprints voor Modern - niet in de laatste plaats de Leylines.Jeroen en Dave lopen op WUBRG-volgorde door M20 en bespreken van tientallen kaarten wat ze er bijzonder, sterk, slecht, mooi of op wat voor manier dan ook interessant aan vinden, en of ze enige impact zouden kunnen maken in formats als Limited, Standard, Modern en Commander.Tot slot doet het duo ook nog een dappere poging om voor eens en voor altijd goed uit te leggen hoe de London Mulligan werkt.TijdschemaIntroductie: wat feitjes over M20 0:00:32Mechanics en cycles 0:03:04Wit 0:21:38Blauw 0:36:46Zwart 0:46:45Rood 0:57:35Groen 1:07:10Multicolored 1:16:19Artifacts 1:27:13Land 1:35:14Conclusies 1:40:03De London Mulligan uitgelegd 1:45:09Social Like Studio Magic op Facebook: @studiomagicnl Volg Studio Magic op Twitter: @studiomagicnl Credits Presentatie: Jeroen Koster en Dave WeijgertseMontage: Jeroen Koster Muziek: Surf Shimmy - Kevin MacLeod (incompetech.com). Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License.
Modern Horizons verbreedt (bijna) alle Magicformats | #028
Modern Horizons is de meest complexe Magicset sinds Time Spiral block. Het is Wizards' innivationproduct van 2019 en bevat 255 kaarten. Deze zijn deels gloednieuw en deels (variaties op) oude bekende, maar allemaal zijn ze nieuw voor het Modern format: een unicum in de Magicgeschiedenis!'MTGMH1' is ook meteen legal in Legacy, Vintage en Commander, maar slaat Standard volledig over. Daarin mogen deze kaarten dus niet gespeeld worden, en gezien het enorme aantal verschillende mechanics (40+) is dat misschien maar goed ook...Vooral vanwege de vele aanwinsten voor EDH wordt wordt de set ook wel Commander Horizons genoemd. Is dat terecht? Welke kaarten gaan play zien in Modern, Legacy en Cube? Is de hoge prijs voor boosters en te billijken? Dave, Arjan en Jeroen bespreken deze en nog een heleboel andere vragen over Modern Horizons, en nemen tientallen kaarten onder de loep.Tijdschema Introductie: wat is Modern Horizons? 0:00:27Wit 0:03:52Blauw 0:15:48Zwart 0:40:30Rood 0:54:48Groen 1:08:00Multicolored 1:25:28Artifacts 1:37:57Land 1:41:47Conclusies en afsluitende gedachten 1:48:55 Social Like Studio Magic op Facebook: @studiomagicnl Volg Studio Magic op Twitter: @studiomagicnl Credits Presentatie: Jeroen Koster, Arjan Ang en Dave WeijgertseMontage: Jeroen Koster Muziek: Surf Shimmy - Kevin MacLeod (incompetech.com). Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License.
Reviews
This podcast hasn't been reviewed yet. You can add a review to show others what you thought.

Mentioned In These Lists

There are no lists that include "Studio Magic". You can add this podcast to a new or existing list.
Rate Podcast
Followers
Podcast Details
Started
Nov 2nd, 2017
Latest Episode
Sep 10th, 2019
Release Period
Weekly
No. of Episodes
31
Avg. Episode Length
About 1 hour
Explicit
No

Podcast Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
Are we missing an episode or update?
Use this to check the RSS feed immediately.