Podchaser Logo

Teknologisk suverænitet i EU - strategisk autonomi på nøgleteknologier

A Science, Technology and News podcast
 1 person rated this podcast
Få her et fascinerende indblik i RUMFART, KVANTECOMPUTERE og MIKROCHIPS. Afgørende for at kunne løse mange af de globale udfordringer, vi står overfor - og for, at EU kan bevare sin vigtige rolle i den aktuelle og fremtidige verdensorden. Men EU er sakket teknologisk bagud i forhold til især USA og Kina. Det har gjort os mere afhængige af andre lande og dermed gjort os mere sårbare. Det ønsker EU at lave om på og har derfor planer om at arbejde henimod en større grad af såkaldt strategisk autonomi på en række nøgleteknologier - heriblandt rumfart, kunstig intelligens, kvantecomputere og mikrochips.Vi taler med John Leif Jørgensen, professor på DTU Space. Peter Lodahl, professor i kvantefysik og teknologi på Niels Bohr Institutet. Jörg Hübner, direktør for DTU Nanolab, der udvikler mikrochips. Morten Springborg, temaspecialist hos C WorldWide Asset Management.Programmet er produceret af Flemming Østergaard, Content Marketing Advice, med støtte fra Europa-Nævnet.

Creators & Guests

We don't know anything about the creators of this podcast yet. You can so they can be credited for this and other podcasts.

Podcast Reviews

This podcast hasn't been reviewed yet. You can add a review to show others what you thought.

Mentioned In These Lists

There are no lists that include "Teknologisk suverænitet i EU - strategisk autonomi på nøgleteknologier". You can add this podcast to a new or existing list.
This podcast, its content, and its artwork are not owned by, affiliated with, or endorsed by Podchaser.
Rate Podcast
Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
Are we missing an episode or update?
Use this to check the RSS feed immediately.