Truecrimepodden Podcast Image

Truecrimepodden

A Society, Culture and True Crime podcast
Good podcast? Give it some love!
Reviews
Creators

Best Episodes of Truecrimepodden

Mark All
Search Episodes...
Episode 73: Wineville Chicken Coop Murders
I mars 1928 forsvinner ni år gamle Walter Collins. Her er den sanne historien bak filmen Changeling fra 2008.Kilder: murderpedia/gordon stewart northcott, latimes.com, theoccultmuseum.com, analyticalscientist.com/the case of decaying cadavers
Episode 29: Øksemorderen i New Orleans
New Orleans, 1918. En mann bryter seg inn hos sovende mennesker midt på natten og slår dem ihjel med øks. Det siste de ser er en mørk skikkelse stående over dem med hevede armer før han knuser hodene deres. 
Episode 28: Mysteriet i rom 1046
I januar 1935 sjekker en ung mann inn på et fornemt hotell i Kansas City, Missouri. Noe hender på hotellrommet, som resulterer i et av 1900-tallets store krimgåter. Episoden er skrevet med god hjelp fra Kansas City Public Library http://www.kchistory.org/blog/mystery-room-1046-pt-1-roland-t-owen
Episode 25: Parteringsdrapet i Askersund
22 år gamle Lovisa gjør seg klar til en ny dag. Det hun ikke vet, er at en kaldblodig morder venter på henne, og at akkurat denne morgenen skulle bli hennes siste. Det brutale drapet sjokkerte Sverige, særlig sa morderen ble avslørt. 
Episode 23: Albert Fish
Besatt av døden, kastrering og unge menn. Han elsket smerte og avstraffing. Her er historien om barnemorderen og kannibalen Albert Fish. 
Episode 24: Belle Gunness
En av historiens verste kvinnelige seriemordere var norsk. Brynhild Paulsdatter Størset var fra Selbu og utvandret til Chicago i 1881, hvor hun tok navnet Belle. Med trolig fler enn 40 liv på samvittigheten, er skjebnen hennes fortsatt et mysterium. 
Episode 37: Edmund Kemper - Live fra Edderkoppen Scene
Den urovekkende historien om seriemorderen Edmund Kemper, også kjent som The Co-Ed Killer live fra Edderkoppen Scene i Oslo.
Episode 38: Live fra Edderkoppen Scene - Arbogakvinnen og mordene på Granliden
Et eldre ektepar blir angrepet med kniv mens de sover i sin egen sommerhytte, og parets datter mistenkes for mordet. Her er hele den sjokkerende historien om Johanna Möller og de såkalte «Sommarstugamordene».
Episode 33: Lizzie Borden
Lizzie Borden took an axeAnd gave her mother forty whacks.When she saw what she had done,She gave her father forty-one.Hør den ekte historien bak dette morbide barnerimet.
Episode 31: Lilandsaken - Live fra Gamlebyen Gjestgiveri
Et øksemord blir oppdaget i «Lille Helvete» i Fredrikstad. Saken skal senere bli et av norgeshistoriens mest kjente justismord.
Episode 20: H.H. Holmes
H.H. Holmes er omtalt som en av USA's første, men også verste seriemordere, og bygget et hotell med hemmelige rom for å kunne torturere og drepe ofrene sine i fred. 
Episode 17: Papin-søstrene
To personer blir funnet drept hjemme i sitt eget hus. De er slått i hjel med hammer, og begge mangler øyne. To mystiske søstre, med et helt spesielt forhold blir mistenkte for dobbeltdrapet. 
Episode 16: "The Killer Clown" - John Wayne Gacy
En 15 år gammel gutt forsvinner sporløst, og familien melder han savnet. En middelaldrene mann mistenkes for bortføringen, og politiet gjør en sjokkerende og grusom oppdagelse hjemme hos ham. Men de finner ingen tegn til den savnede gutten
Episode 3: Mordet på Bobby
10 år gamle Bobby forsvinner sporløst etter en handletur med foreldrene i Göteborg i 2006. Politi og frivillige leter febrilsk etter den lille gutten, dessverre til ingen nytte. Bobby har nemlig møtt en skjebne som ingen kunne forestille seg.
Episode 9: Mordene i Amityville
Du har kanskje lest boken eller sett skrekkfilmen «The Amityville Horror». Men visste du at handlingen er basert på virkelige hendelser? I 1974 drepte Butch DeFeo hele familien sin. Hvorfor? Fordi stemmene i huset befalte han å gjøre det. Her er historien om de virkelige mordene som filmene og boken er basert på. 
Episode 8: Hvorfor døde Elisa Lam?
21 år gamle Elisa Lam er på rundreise i USA. Plutselig forsvinner hun. Etter å ha vært savnet i to uker, dukker det opp en video av Elisa som setter spekulasjonene i gang. Elisa oppfører seg nemlig veldig merkelig i videoen. 
Episode 64: Lesja-drapet
I februar 1987 forsvinner en 13 år gammel jente sporløst ved hjemmet sitt utenfor Lesja sentrum. Saken får stor oppmerksomhet i media.Kilder: Politirapporten, “Foreldrene forteller: Livet etter Lesja-drapet” vg.no og Nordisk krimkrønike 1990.
Episode 62: Familien Jamison
I 2009 forsvinner en familie sporløst i et skogsområde i Oklahoma. Teoriene er mange og omstendighetene er merkelige.
Episode 72: Drapet på Tova Moberg
19 år gamle Tova kommer ikke hjem til avtalt tid. Hun meldes savnet av foreldrene sine, og mistankene mot eks-kjæresten Billy begynner å ta form. I tillegg finner politiet ut at Tova har holdt på en mørk hemmelighet.Kilder: Rettsreferater gjengitt i Aftonbladet, "Reportage: Mordet på Tova" i Kriminalteknik (utgitt av NFC) nr.2-2019.nhi.no «Vold mot kvinner: De skjulte slagene» av Merethe Kvam
Episode 66: Fred og Rosemary West - Del 1
Fred og Rosemary vokser opp under forferdelig forhold. De gjennomlever fattigdom, mobbing, seksuelt misbruk og fysisk og psykisk mishandling. Skjebnen fører dem til slutt sammen, og mange, til og med deres egne barn må bøte med livet. Episodene om ekteparet er grafiske, og vi advarer mot sterke inntrykk.I første del får vi høre om Fred West, hans barndom, oppvekst, tidlige voksenliv og hans første drap. Kilder: Murderpedia, crimelibrary.com, Murderous Minds, Fred & Rose West, Top5.
Episode 55: Jack The Ripper Del 1 - Live fra Kristiansand og Grimstad
Første del av den grusomme historien om verdens mest kjente seriemorder, Jack The Ripper
Episode 45: Zodiac
Zodiac-morderen har klart å holde seg skjult siden drapene startet i 1968, og påstår at han har drept 37 mennesker. 
Episode 68: Amy Wroe Bechtel
24 år gamle Amy legger ut på en løpetur slik hun gjør nesten hver dag. Denne gangen kommer hun ikke hjem, hun er som forsvunnet i løse luften og ingen ledetråder peker etterforskerne i forskjellige retninger.Kilder: Dissappeared: “Missing in the mountains”, Murderpedia, “What happened to Amy Wroe Bechtel” - y95country.com
Episode 70: Voodoo-mordet: Zach Bowen og Addie Hall Del 1
Igjen er vil tilbake i New Orleans, byen med et rikt kulturliv og mystikk, men også bizarre drap. Vi tar for oss det mye omtalte voodoo-mordet fra 2006, med orkanen Katrina som bakteppe. Vi advarer om sterke skildringer.Kilder: “I fell for a psykopath - The murder of Addie Hall”, Dokumentar: “Final Winess”, “The story of Zach and Addie” fra ghostcitytours.com og “The Zach and Addie murder/suicide” fra historicmysteries.com
Rate Podcast

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more
Podcast Details
Started
Mar 25th, 2018
Latest Episode
Nov 29th, 2019
Release Period
Weekly
No. of Episodes
81
Avg. Episode Length
27 minutes
Explicit
Yes

Podcast Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
Are we missing an episode or update?
Use this to check the RSS feed immediately.