Podchaser Logo
Home
Bucuria de a sluji 1.4

Bucuria de a sluji 1.4

Released Wednesday, 8th March 2023
Good episode? Give it some love!
Bucuria de a sluji 1.4

Bucuria de a sluji 1.4

Bucuria de a sluji 1.4

Bucuria de a sluji 1.4

Wednesday, 8th March 2023
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Pentru acest episod de Vești Bune, vă propunem spre ascultare cea de-a patra și ultima parte a Simpozionului „Bucuria de a sluji.” 

 În episoadele anterioare ale seriei le-am ascultat pe Nicoleta Pălimaru, Iulia Tegge și Cosmina Tămaș. Prima ne-a vorbit despre viața familiei Schmemann așa cum reiese din cartea-jurnal a dnei Juliana Schmemann, Călătoria mea cu părintele Alexander. Cea de-a doua despre trei poete românce care în anii ’60 au strecurat străluciri creștine în poezia lor: Constanța Buzea, Florența Albu și Ileana Mălăncioiu. Cosmina, în schimb, a revenit la formula de carte-jurnal propusă de dna Marina Dumitrescu în cartea Din amfora zilelor mele.

 În episodul de astăzi, Bianca Mereuță ne vorbește despre cum a creat comunitatea online Ce le mai citim copiilor? care astăzi are 150.000 de utilizatori, cum a înființat Asociația Versus pentru a promova încă într-un fel scriitorii, cititul și lectura, dar și despre cum a fondat Editura Signatura, unde publică în calitate de editor, dar și scriitor cărți pentru copii de toate vârstele, de la 2 la 92, pline de frumos, candoare, bunătate și multă culoare. Bianca ne oferă darul citirii și din propria ei carte, Chipul mamei.

 La finalul episodului, cel care concluzionează cu multă căldură despre cele povestite pe parcursul simpozionului este chiar PS Benedict Bistrițeanul, care adună toată emoția vorbitoarelor într-un mesaj pentru toate mamele, dar și pentru toate femeile care au „Bucuria de a sluji.”

 Aici, puteți asculta primul episod (al cărei invitate a fost Nicoleta Pălimaru), al doilea episod (al cărei invitate a fost Iulia Tegge) și al treilea episod al seriei (al cărei invitate a fost Cosmina Tămaș), dar și un interviu pe care pr. Radu l-a dat la Radio Renașterea Cluj-Napoca și în care a vorbit pe scurt și despre ce reprezintă acest simpozion și cele care au fost invitate ca vorbitoare.

 Dă-ne de veste ce părere ai!

Dacă vrei să ne lași un gând despre emisiuni, poți să înregistrezi mesajul tău apăsând semnul mov de microfon aflat în colțul drept din josul paginii noastre web www.vestibune-podcast.ro. Dacă îți place mai mult să scrii, mesajele tale pot ajunge la noi prin intermediul adresei de email: [email protected]. Iar dacă vrei să afli mai repede când apare un nou episod, te poți abona la mailing list-ul de pe această pagină sau la canalul Vești Bune disponibil pe YouTube sau pe cele mai populare media play-ere, cum ar fi Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Podchaser ș.a.

 Așadar, pe noi găsești și prin intermediul:

·         Email-ului la [email protected],

·         Facebook @vestibune.podcast,

·         Instagram @vestibune.podcast și

·         YouTube: Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii.

 
Realizatori: Pr. Radu Bob, Maria Bob

Invitat: Bianca Mereuță

Invitat special: PS Benedict Bistrițeanul

Muzica: The Way Home, Zakhar Valaha

Imagine: Ionuț Chifa

Show More
Rate

From The Podcast

Vești Bune - un podcast despre liniștea Duminicii

Podcastul nostru a început cu o serie de predici și cateheze duminicale rostite în cadrul Sfintei Liturghii, la Capela Așezământului "Sfântul Vasile cel Mare și Sfântul Mucenic Iulian din Tars," situată în loc. Popești, com. Baciu, jud. Cluj.                                                                  Inginer și preot misionar al acestei capele, părintele Radu V. Bob se străduieste să aducă explicații lămuritoare cu privire la evenimentele din viața și activitatea Mântuitorului cuprinse în pericopele evanghelice duminicale, precum și explicații privitoare la ritmul liturgic al slujbelor bisericești.De ce acest nume, poate vă veți întreba? Pentru că Vestea cea Bună a Evangheliei ne dăruiește suficientă pace, liniște interioară și de ce nu, curaj, în fața săptămânii care stă să înceapă. Iar „invitații" permanenți ai acestui podcast vor fi sfinții Ioan Gură de Aur, Vasile cel Mare, Nicolae Velimirovici, Nicolae Cabasila, părintele profesor Alexander Schmemann, precum și alții care ne vor ajuta să descifrăm tainele cuvintelor cerești.În timp, s-au adăgat alte serii, noi și interesante, cum ar fi „În căutarea lui Aslan” - o căutare continuă și inedită, „Minuni” - cu niște întâmplări tare frumoase cu și despre sfinți și arhangheli, „Con~vorbiri” - cu niște povestiri tare... faine (că tot suntem la Cluj), „Tu ești” - care prezintă viețile unor fete foarte speciale, ajunse ulterior sfinte.Dacă v-am făcut curioși, vă invităm să ascultați oricare dintre seriile amintite și să ne bucurăm împreună în Lumina credinței și a cunoașterii, pentru că, nu-i așa, Împărăția lui Dumnezeu este în primul rând cunoaștere, după cuvântul „Iar viața veșnică aceasta este: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Iisus Hristos, pe Care L-ai trimis” (Ioan 17, 3).

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features