Podchaser Logo
Episode from the podcastVlaai Away - De podcast over Limburgers buiten Limburg

DANNY NELISSEN over niet mogen fietsen, de Avondetappe, wielerstad Valkenburg, Jean Nelissen, Sittard en zoervleisj | Vlaai Away Podcast #07

Released Tuesday, 11th August 2020
Good episode? Give it some love!
Oud Rabobank-wielrenner Danny Nelissen woont al jaren niet meer in Limburg, maar voedt zijn kinderen wel in het Limburgs op! We spreken hem in zijn woonplaats, het Brabantse Veen. Uiteraard komt zijn geboorteplaats Zitterd ter sprake, net als zijn favoriete Limburgse gerechten en muziek. Maar als je Danny Nelissen zegt, gaat het ook al snel over zijn oom Jean Nelissen. Hoe kijkt hij naar de legendarische wielercommentator en rechterhand van Mart Smeets? 

---

Wat maakt een Limburger zo speciaal? Waarom houden we zo van onze provincie, ondanks dat we er niet meer allemaal wonen? Ex-Limburgers Robin Vonken en Kevin Klyn spreken bekende en minder bekende Limburgers over de overeenkomsten en verschillen. Is het een 'kwestie van geduld' tot heel Holland Limburgs lult? Of moeten Limburgers 'truuk nao 't zuuje' om een sjottelsplak te kunnen gebruiken, in plaats van een vaatdoek?