Wake-Up Calls med Sven-Alex Trygg Podcast Image

Wake-Up Calls med Sven-Alex Trygg

A Health, Self-Help and Religion podcast
Good podcast? Give it some love!
Reviews
Creators
Lists

För och med Uppvaknande Män.


Denna podcast riktar sig främst till män som gått igenom, eller upplever tecken på, ett Uppvaknande: Livskris, meningslöshet, en djup känsla av ensamhet, vilsenhet, utbrändhet, utmattningssyndrom och andra psykiska och kroppsliga uttryck.

Upplever du som man något av ovanstående, och kanske skäms för det, vill jag att du skall veta att allt är som det ska! (Förutom skammen förstås, den kan du släppa direkt.) Du är inte ensam utan är del av en växande grupp med äkta män som vaknar till sitt syfte. Samhället i stort - och vi själva - misstolkar ofta dessa symptom som något negativt, som sjukdom, när det i själva verket är ett tydligt livstecken och något av det bästa som kan hända. Jobbigt som f-n ibland, men lättare när du förstår vad som händer och vet att du inte är ensam. Se det som att du är en "sleeper agent" som aktiveras.

Det stora syftet med Poden är att göra mitt bästa för att ta bort feltolkningen av, och fulstämpeln på, dessa upplevelser. Jag skall se till att så många som möjligt av oss uppvaknande män kan bli del av en massiv våg av positiv och livgivande kraft av Äkta Manlighet, för det behövs i dessa tider. Jag känner mig helt enkelt kallad att göra min del i att se till att så många som möjligt av oss män tar vara på sina wake-up calls. Dags att skapa en Tribe!

"Äkta Manlighet" får vara ett begrepp vars betydelse klarnar med tiden, men just nu ser jag det som en Man som har både Ryggrad och Hjärta. Inte bara macho & hård, inte bara känslosam & mjuk, utan fylld av den gränslösa styrka som kommer genom att våga agera från sin kärna och vara äkta, sårbar, kraftfull, lysande och har modet att vandra sin Egen Väg.

Brenée Brown har sammanfattat det bra:

Strong back. (Stå för vem du är och för det du tror på.)
Soft Front. (Sårbar, nyfiken, modig, öppen.)
Wild at Heart. (Levande, vild, lekfull, hungrig på livet.)

Jag intervjuar andra män som vaknar upp och delar även med mig av mina egna upplevelser, funderingar och insikter.

Time to wake up!

Creators

We don't know anything about the creators of this podcast yet. You can add them yourself so they can be credited for this and other podcasts.

Recent Episodes

View All
Show Best Episodes
#12 - Intervju med Jonatan Thorvald
Att uppleva att allt rycks undan, att gråta varje dag i en hel månad, att känna djup meningslöshet och ifrågasätta både sig själv och samhället, att vara med på "gongbad" och väcka en vibration i magen, och sedan resa sig som fågel Fenix ur askan.Tre tips för dig som är uppvaknande man får du av Jonatan, och när vi går in på vad det är att vara "Äkta Man" dyker det upp riktigt djupa insikter och känslor som ger mig gåshud av bekräftelse. Bara ett axplock ur denna mycket varma intervju med en vis man vars vilja att göra skillnad lyser tydlig både i hans ord och hans handlingar. Jag träffade Jonatan första gången på Inspirationsfestivalen i Skattungbyn, där jag bla fick förmånen att delta i en av hans workshops. En mycket djup upplevelse och jag kände direkt att jag ville ha med honom i min podcast. Länk till Jonathans Facebook-sida: https://www.facebook.com/jonatan.gronkraft/_______________________________________________________________________________Är du en man som går igenom en livskris av något slag och vill ha kontakt med någon som förstår vad det handlar om? Vill du att jag kommer för att föreläsa om att gå från Utbränd till Brinnande? Besök gärna https://www.skoogla.nu, mejla mig på s-a@skoogla.nu eller ring mig på 070-623 80 07.Allt Gott!/Sven-Alex Support the show
#11 - Guidad Meditation till det du behöver just nu i ditt liv
En guidad meditation jag hittat på själv som är förvånansvärt effektiv och rolig när det gäller att få kontakt med - och ta emot gåvor från - ditt inre för att få veta vad du behöver precis just nu i ditt liv. Om du vågar, berätta gärna vad du hittar! Kan vara en del riktigt spännande saker!Bakgrundmusiken hittade jag här: https://www.youtube.com/watch?v=lFcSrYw-ARY_____________________________________________________________________________Är du en man som går igenom en livskris av något slag och vill ha kontakt med någon som förstår vad det handlar om? Vill du att jag kommer för att föreläsa om att gå från Utbränd till Brinnande? Besök gärna https://www.skoogla.nu, mejla mig på s-a@skoogla.nu eller ring mig på 070-623 80 07.Allt Gott!/Sven-Alex Support the show
#10 - Insikter och Pinsamheter - Äventyret som uppvaknande man går vidare
Jag summerar resan "so far" utifrån intervjuer och nya egna insikter.Släpper som vanligt en del pinsamheter, bland annat kring min rädsla för att ta emot och min aktuella oförmåga att ha hjärtlöst/kärlekslöst sex. Eller så handlar det om att jag inte vågar släppa ut en mer aggressiv del av mig, den mörka sexuella kraften. Berättar också om en del samtal jag haft med kvinnor kring äkta manlighet, vad söker en kvinna i en man egentligen? Delar också med mig om en av de vackraste komplimanger jag fått, och hur jag försökt slå in dörren till en kvinnas hjärta med "kärlek". Högtryckstvättliknande "kärlek" går inte.En passage jag skrev i min första bok publicerad 2009 fick plöstligt ny innebörd när jag pratade med en kvinna som insett att hon kan suga ut män när hon har sex med dem(!). Jag läser upp den i slutet av podden.Länk till mina böcker på AdLibris för dig som vill läsa dem. Den första finns som ljudbok också. https://www.adlibris.com/se/sok?q=sven-alex+trygg_____________________________________________________________________________Är du en man som går igenom en livskris av något slag och vill ha kontakt med någon som förstår vad det handlar om? Vill du att jag kommer för att föreläsa om att gå från Utbränd till Brinnande? Besök gärna https://www.skoogla.nu, mejla mig på s-a@skoogla.nu eller ring mig på 070-623 80 07.Allt Gott!/Sven-Alex Support the show
Reviews
This podcast hasn't been reviewed yet. You can add a review to show others what you thought.

Mentioned In These Lists

There are no lists that include "Wake-Up Calls med Sven-Alex Trygg". You can add this podcast to a new or existing list.
Rate Podcast
Podcast Details
Started
Dec 13th, 2018
Latest Episode
Sep 22nd, 2019
Release Period
Weekly
No. of Episodes
16
Avg. Episode Length
24 minutes
Explicit
Yes

Podcast Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
Are we missing an episode or update?
Use this to check the RSS feed immediately.