Podchaser Logo
Home
#1 — Wolfgang Plagge

#1 — Wolfgang Plagge

Released Friday, 28th February 2020
Good episode? Give it some love!
#1 — Wolfgang Plagge

#1 — Wolfgang Plagge

#1 — Wolfgang Plagge

#1 — Wolfgang Plagge

Friday, 28th February 2020
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Wolfgang Plaggeble født i 1960 i Oslo av nederlandske foreldre. Han begynte å spille piano som fireåring, samtidig som han gjorde sine første komposisjonsforsøk. 10 år gammel vant han en internasjonal talentkonkurranse i engelsk fjernsyn; og året etter gikk han til topps i Ungdommens Pianomesterskap.12 år gammel gjorde han en oppsiktsvekkende klaverdebut i Oslo, med H.M. kong Olav V som tilhører. Plagge har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser og legater. Han er en ettertraktet kammermusiker, han har vært solist med et stort antall orkestre og har samarbeidet med en rekke fremtredende utøvere i inn- og utland. 

I voksen alder har han fokusert mer på å komponere enn å være utøvende musiker. Hans verksliste omfatter mer enn 130 verker, som spenner fra liturgisk musikk til symfoniske verker, med hovedvekt på klaver- og kammermusikk.

Plagge er ansatt som professor i interpretasjon ved Norges musikkhøgskole. 


Har du spørsmål til tingene vi snakket om i denne episoden? Kanskje kommentarer eller noe som manglet? Send gjerne en epost til [email protected], så svarer jeg enten på mailen eller kanskje på en fremtidig episode!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features