כולם מדברים על איראן, טראמפ וישראל - אבל הגיע הזמן לדבר על הזהב השחור - וההשלכות המשוגעות של המלחמה עם איראן על הנפט.
חסימה כפולה (ומצור ימי) על מצר הורמוז, הפגיעות הקטסטרופליות בבחריין כנקמה על הנורמליזציה עם ישראל והפגיעה בתשתיות הענן של אמאזון באמירויות, הקשר ללכידת ניקולס מדורו, למה האיראנים דורשים דמי מעבר ביוּאן סיני או במטבעות קריפטו (ולא בדולר) ומה נסגר עם מדינות המפרץ למרות מיליארדי הדולרים שהשקיעו בביטחון, בחרו בשתיקה מביכה.
פרופ' מן הוא חוקר במחלקה ללימודי מזרח תיכון באוניברסיטת בר-אילן, עוסק במדינות המפרץ הערבי בדגש לשוק האנרגיה בשטחן.
הפרקים בהם התארח פרופ' מן -
פרק 28 - כלכלה וחברה במזרח התיכון
https://pod.link/aravimislam/episode/000ab565ba06cca8e99defe840024961
פרק 52 על החברה בסעודיה
https://bit.ly/Uskut52-Society-in-Saudi-Arabia
פרק 100 - דו"ח מצב אזורי
https://pod.link/aravimislam/episode/MmE2ZjMyMWItOThjMC00ZmY4LTliODctZTYxMDUxNWU3NmNk
אתם מוזמנים כמובן לעקוב אחרי בכל מדיה פייסבוק, אינסטגרם, טלגרם, יוטוב, לינקדין ואפילו טיקטוק.
אתם מוזמנים להזמין לדבר עם רכזי התרבות, אנשי כוח אדם או מי שאחראי אצלכם להרצאות - על המצב, על המזרח התיכון דרך שפת הקריקטורות ולא רק.
אני אשמח כתמיד לא רק לתגובות ושיתופים אלא גם להערות ושאלות על הפרק הזה, על פרקים שהיו או נושאים או מומחים או שתרצו שיבואו לפודקאסט.
לא לשכוח לדרג את הפודקאסט, הכי גבוה שאפשר - כדי שעוד אנשים יצטרפו אל הקהילה הגדלה.
הקטע המוזיקלי
לחן והפקה - רמי זכאים
קלידים - ראובן סגל
נגינה על עוד - רמי זכאים
עריכת הפרק: נועה נווה