Podchaser Logo
Home
79. Oxytocin ger dig stressreducering och utvecklar närvaro & samhörighet

79. Oxytocin ger dig stressreducering och utvecklar närvaro & samhörighet

Released Friday, 17th May 2024
Good episode? Give it some love!
79. Oxytocin ger dig stressreducering och utvecklar närvaro & samhörighet

79. Oxytocin ger dig stressreducering och utvecklar närvaro & samhörighet

79. Oxytocin ger dig stressreducering och utvecklar närvaro & samhörighet

79. Oxytocin ger dig stressreducering och utvecklar närvaro & samhörighet

Friday, 17th May 2024
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

I dagens avsnitt pratar jag om hormonet oxotycin som gör att du kan känna mänsklig värme, trygghet, kontakt och samhörighet. Oxotycin gör dig mänsklig och är helande.
Oxytocinet frigörs vid taktil beröring, värme och närvaro och är kopplat till njutning och lugn och ro. Oxytocinet sänker blodtrycket, ökar uthålligheten i relation till smärta, stimulerar tillväxt och minskar halten av stresshormoner. Oxytocin ökar känslan av tillit och dämpar ångest, oro och aggression. Hormonet dämpar även känslan av stress. Fantastiskt eller hur.
Oxytocin bidrar till din känsla av närvaro, helhet och tillit, omtanke och samhörighet. Dvs ökar din förmånga att känna samhörighet och medmänsklighet.
Det allra bästa är att du varje dag kan se till att du skapar situationer som ger dig oxotycin. Det är självledarskap, så jag avslutar dagens podd med att ge ett antal tips på hur du kan göra det. Så varmt välkommen till dagens avsnitt om

Vill du prova på en riktig boost av oxotyscin tillsammans med mig?
Var med på mitt Mini-Retreat lördag den 25 maj, i Stockholm.
Här får du prova på olika sköna mindulness aktiviter som att meditera, skapa kreativt utan prestation, dansa frigörande dans i mindfulness, slappna av. Det finns fortfarande några platser kvar och det är fortarande boka tidigt pris. Så läs mer och anmäld dig på min hemsida eller klicka på länken här:

Kreativ Sommarkurs 27-30/6
För dig som vill ge dig själv en riktig sommar retreat, var med på min Kreativa Sommarkurs, en långhelg efter midsommar och få en kickstart på sommaren. Läs mer och anmäl dig här:

Dela gärna Podden med andra
Än en gång tack för att du lyssnar på balnans i livet podden, jag är så glad och tacksam för att du är här. Och om du gillar podden blir jag jätteglad om du delar den med andra, så hjälps vi åt att sprida mer balans och välmående till dom som behöver det. Och glöm inte att följa podden i din mobil, så missar du inget avsnitt.

Show More
Rate

From The Podcast

Balans i livet podden

Balans i livet podden handlar om hur du kan må bra, hitta mer balans och självmedkänsla. Hur du kan lära dig att lyssna inåt och komma i kontakt med dig själv för att bli mer sann och trygg med den du är, så att du kan leva ditt bästa liv. Jag heter Ingrid Thorngren och efter att ha jobbat med personlig utveckling i drygt 20 år vet jag vad som fungerar. Idag hjälper jag ambitiösa kvinnor att släppa stress, prestation och oro för att istället skapa ett liv med mer harmoni, glädje och självmedkänsla. Men den här podden vill jag hjälpa dig att må bra fysiskt, mentalt, känslomässig och själsligt. Jag vill dela med mig av all min expertis, kunskap och erfarenhet inom personlig utvecklig, självmedkänsla och mindfulness. Jag brinner verkligen för att du ska släppa alla dina rädslor och begränsningar, för att kliva fram och ta DIN plats, så att DU kan njuta av DITT liv - full ut. Varmt välkommen!/IngridÄmnen, den här podden handlar om:- att skapa mer balans i livet- att skapa mer glädje och njutning i livet- öka din självmedkänsla- bli mer närvarande i livet- lyssna in till dig själv och bli mer i kontakt med vad du vill och behöver- att må bra fysiskt, mentalt, känslomässigt och själsligt- att slippa stress, prestation och oro- att bli mer sanna och trygg i dig själv- att träna på tacksamhet* Glöm inte att prenumerera på podden i t.ex. Spotify, Apple podcaster eller Google podcaster för att inte missa när nästa avsnitt kommer ut.* Hemsida: www.ingridthorngren.se

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features