Episode from the podcastCoffee with a Geek Podcast

Coffee with a Geek Interview with Kirsten Lewis

Released Saturday, 31st August 2019
Good episode? Give it some love!
Over the past year, I have had the absolute pleasure to work with the Pine Valley School District as a technology integrator. A small, rural district in Western New York, it has an impressive cadre of tech savvy teachers. One of the most inspirational is 3rd grade teacher, Kirsten Lewis.

A glance into Kirsten's classroom almost always brings a frenzy of students actively engaged in an array of tech infused activities. I've seen green screen activities, Lego We-Do Coding, as well as, OneNote Notebook Podcasting activities, to name just few. Kirsten is also an avid Black Mirror fan and is always willing to talk tech and culture!

Here is a little about Kirsten in her own words: Kirsten Lewis is a 3rd grade teacher with a passion for books and reading with a splash of tech integration. A 15 year veteran, she holds a master’s degree in literacy with certifications in elementary education, english, and literacy. She is a self-proclaimed introvert with a weakness for coffee.
Ways to connect with Kirsten:
Twitter @kirst_lewis
Instagram: @kirst_lewis

Questions for Kirsten:
1. Kirsten what is your favorite coffee blend?
ans. 1:04
2. Kirsten can you tell me about your tech savvy journey in a district with some tech savvy teachers?
ans. 2:01
3. You are in a 1 to 1 district using Office 365. How do you like using this platform and how do 3rd graders handle it?
ans. 3:14
4. How do you find the balance of traditional teaching practices and 21st century teaching practices?
ans. 5:09
5. Where do you see technology taking us in 5, 10, 15 years and where would you like it to go?
ans. 6:00
6. You're in the Black Mirror Support Group (Teachers talking about the show, "Black Mirror") What is a favorite episode or one that made you think about Educational Technology and its implications?
ans. 8:28
7. What's the best way to find balance in tech and non tech learning tools?
ans. 12:15
8. Where do you get your fearlessness for technology?
ans. 14:09
9. Tell me about Sandbox Learning?
ans. 14:25

Speed Geek Questions for Kirsten
ans. 17:39

Creators & Guests

We don't know anything about the creators of this episode yet. You can add them yourself so they can be credited for this and other podcasts.

Episode Reviews

This episode hasn't been reviewed yet. You can add a review to show others what you thought.

This podcast, its content, and its artwork are not owned by, affiliated with, or endorsed by Podchaser.
Rate Episode

Share This Episode

Recommendation sent

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Moderator Stats

ID
45788840
Visibility
visible
Podcast ID
668629

Episode Details

Length
21m 16s
Explicit
No

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.