Podchaser Logo
Home
Polaris Podcast Episode 2

Polaris Podcast Episode 2

Released Monday, 27th May 2019
Good episode? Give it some love!
Polaris Podcast Episode 2

Polaris Podcast Episode 2

Polaris Podcast Episode 2

Polaris Podcast Episode 2

Monday, 27th May 2019
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Welkom bij aflevering 2. Een aflevering gewijd aan het thema "Fietsvakanties"

 

Naar Buiten!

Van A naar B

Hebbedingen

(45 minuten)

 

Waar we het hebben over klimmen, duiken, kamperen, hiking, bergbeklimmen en andere vormen van avontoerisme (pun intended) buiten de deur. Maar vandaag….

 

Fietsvakantie

 

Wat is een fietsvakantie? Heel simpel met je fiets meerdere dagen weg.

Je hoeft geen dure spullen te kopen. Een goede fiets, een goede tas, comfortabele en waterdichte kleding en je kunt de hele wereld over fietsen.

Wat is er zo mooi aan? Het gevoel van vrijheid. Je hebt weinig nodig, verplaatsen doe je met eigen lichaamskracht en als je vanuit huis fietst begint je vakantie meteen. En het is ook nog eens gezond.

Je kunt op vele manier je vakantie houden. Je kunt fietsen van hotel naar pensioen, stukjes met de trein doen maar je kunt ook je kinderen meenemen en gaan camperen. Hoe langer de trip met des te meer je rekening moet houden en kan het ook zijn dat je gewone fiets niet meer voldoet. Aan ieder item kan een aparte aflevering gewijd worden maar hier de basics en ingangen. En zoals met alles, gebruik je gezonde verstand of ga naar een vakman.

Vragen:

Waar we los gaan op spullen die je niet perse nodig hebt, maar mogelijk wel voor een fietsvakantie…

 

Fiets

Met een normale fiets kom je al heel ver. Ga je echter langere reizen maken in het buitenland of buiten europa dan heb je een zgn vakantie fiets nodig. Kenmerkt zich door frame, versnellingen, dikkere banden, tube bagagge drager achter en VOOR. Veel drinken. Banden maat 26 inch (meeste banden buiten europa zijn dit formaat)

 

Santos Travelmaster 2.6 (https://www.vakantiefietser.nl/px/santos-travelmaster-2-6-brochure2019.pdf)

 

https://www.vakantiefietser.nl/ Oprichter Eric Schuijt fiets al ruim 30 jaar over de hele wereld. Top service. Ook cursussen en een vestiging in Istanboel voor de eurasia trekkers

 

Baggage tassen:

Waterdicht, stevig. Maar 1 merk, Ortlieb of Vaude maar Ortlieb is echt

 

Voor: https://www.ortlieb.com/nl/sport-roller-classic

Acther: https://www.ortlieb.com/nl/back-roller-classic

Tent

Vele vormen en maten. Een aantal zaken die je moet afvragen bij de aanschaf:

 

Gewicht pakmaat veruit het belangrijkst zeker als je alleen gaat. Ga je met een kind is iets meer ruimte in de tent fijn. Tenten voor alle seizoenen en grotere tenten wegen meer en zijn groter. Veel mensen willen graag en tent waar in je kan staan, lekker als het regent. Advies: koop een tent die makkelijk is voor op reis zoals fietsen en wandelen. Daar hoef je niet in te staan als er een hele dag slecht weer is ga je gewoon naar een stadje, musuem of zwembad en uit eten. Scheel veel gewicht. Voor de auto vakantie koop je dan een ruime tent die zo zwaar en groot kan zijn als je maar wil.

 

Voor de meeste mensen is een 3 seizoen tent voldoende. Je kunt dan het hele jaar door kamperen behalve in de winter (kan ook prima als je dikke kleren meeneemt).

 

Hilleberg (Nado GT en Kaitum GT serie: https://europe.hilleberg.com/EN/tent/red-label-tents/kaitum-4-gt/)

Nigor https://nl.nigor.eu/tents.html

Vaude

Meer info voor goede reviews en tips: https://www.oppad.nl/uitrusting/kamperen/tenten/

 

Kampeerspullen

Je kunt niet veel meenemen.

Gadgets / tech

 

Navigeren Routes

EDC

Met een kind op stap

Wat voor jou geldt voor kleding geldt ook voor je kind. Als je kind nog niet groot genoeg is om zelf te fietsen zal deze in een kar zitten. Kindje zit dan stil en daar zul je dan rekening mee moeten houden.

 

Dat brengt ons op karren. Van kinderen van 0-5 jaar fiets kar, 5 tot 6 aanhangfiets of follow me met eigen fiets 7 ouder eigen fiets icm met tandem als ze moei worden

 

Koop je een kar als je kind al 2 of 3 is let dan op dat je investeert in een kar die je later ook als bagage kar nog kan gebruiken. Beste dan via marktplaats.

https://www.fietskarretje.nl/fietskar-burley-d-lite-14.html Burley is mooi kan opklappen, 1 of 2 kinderen, extra bagage compartiment en compleet geleverd niet al te duur

https://tout-terrain.de/en/die-produkte/anhaenger/330/singletrailer# SingleTrailer Tout Terrain, een van de beste die kunt kopen (vooral voor mountain bike en actieve) erg duur en weinig bagage opties

https://www.weehoo.nl/ Wehoo fietskar, leuke van deze is dat kind zit maar oook kan fietsen als ze wil. Kan tot 7 jaar gebruikt worden. Nadeel is de constructie, open bakje, weinig bescherming en groot

https://www.fietsersbond.nl/de-fiets/fietssoorten/aanhangfietsen/

 

Follow me - eigen fiets van kind kun je aan je eigen fiets koppelen. Leuke hiervan is dat kind stimuleert om op eigen fiets te fietsen maar als kind moe is je hem kunt slepen

 

Andere optie is een aanhangfiets. Nadeel hiervan is dat hij alleen als aanhang fiets te gebruiken is en niet op andere manieren.

 

Belangrijk bij al deze opties is om het te testen, vind je kind het leuk? Kijk daarom of je eerst een dergelijke oplossing kunt lenen of huren en doe een klein fietstochtje in het weekend. Dat geld ook voor kamperen. Mijn ervaring is dat kinderen kamperen en in karretjes zitten geweldig spannend en leuk vinden.

 

http://fietsenmetkinderen.info

 

Tips:

Horloges

Media Escapisme (10-15 minuten)

 

De druk van werk, partner, kinderen, familie: de moderne man heeft media nodig die ons af en toe laat ontsnappen aan de stress van het alledaagse leven.

 

Topics:

     

    Minirubriek: Hacklife (5 minuten max)

     

    Stel je gaat zonder plan en wil ver maar niet terugrijden dan kun je in Europa prima de trein terug nemen met je fiets. Zo kun je in de vakantie bijvoorbeeld naar zwitserland of zuid frankrijk fietsen en dan de trein terug nemen. Informeer wel goed naar de mogelijkheden en als je het plan al hebt is het goed om te reserveren, zeker met nachttreinen. TIP neem altijd een 1e klas kaartje in de nachttrein. 2e klas slaap je met vreemden en kunnen er in de nacht ook mensen bij komen waardoor je niet goed slaapt of vreemde figuren tegenkomt. 1e klas heb je eigen douch cabine etc

    Next Episode (1 minuut max)

    Kleine highlight van een feature voor de volgende episode. Bijv gast die komt of 1 van de bovenstaande rubrieken een uitlichten:

     

    We gaan het hebben over een van de meest geweldige documentaires die ik ooit heb gezien: the vietnam war op Netflix: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Vietnam_War_(TV_series).

     

    We gaan het hebben over Seiko horloges

     

    Interview vriend Fee??

     

    en nog veel meer!

     

    TOT DE VOLGENDE AFLEVERING VAN DE POLARIS PODCAST!

    Show More
    Rate

    Join Podchaser to...

    • Rate podcasts and episodes
    • Follow podcasts and creators
    • Create podcast and episode lists
    • & much more

    Episode Tags

    Do you host or manage this podcast?
    Claim and edit this page to your liking.
    ,

    Unlock more with Podchaser Pro

    • Audience Insights
    • Contact Information
    • Demographics
    • Charts
    • Sponsor History
    • and More!
    Pro Features