Podchaser Logo
Home
15. Peermedarbejderen Giuseppe: "Det er livsværktøjer vi giver hinanden"

15. Peermedarbejderen Giuseppe: "Det er livsværktøjer vi giver hinanden"

Released Sunday, 5th June 2022
Good episode? Give it some love!
15. Peermedarbejderen Giuseppe: "Det er livsværktøjer vi giver hinanden"

15. Peermedarbejderen Giuseppe: "Det er livsværktøjer vi giver hinanden"

15. Peermedarbejderen Giuseppe: "Det er livsværktøjer vi giver hinanden"

15. Peermedarbejderen Giuseppe: "Det er livsværktøjer vi giver hinanden"

Sunday, 5th June 2022
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Peermedarbejderen Giuseppe er nyansat på Syrenparken – men er på ingen måde ny i gamet. Udover at være ansat på Syrenparken er han samtidig En Af Os Ambassadører. Som ambassadør har han holdt foredrag – workshops – etc.
En Af OS Ambassadører – bryder med tabu, tavshed og tvivl omkring psykisk sygdom, det hører ind under Sundhedsstyrelsen.
I hans egen recovery proces – som har været sej og hård – har han manglet en af sparre med. Der er blevet proppet en masse oveni hovedet på ham – men opmærksomheden på ham som menneske manglede.
Han har været i behandlingssystemet siden 2008 og indtil 2019. Det store skred for ham var – en sparringspartner/støtte-kontaktaktperson – en som så ham for det menneske han var, med de udfordringer han havde.

De gode muligheder, læring og oplevelser det giver ham som peermedarbejder er bl.a:
•Det er super givende
•Spejling i et andet menneske
•Han er et tilvalg for borgeren
•Lysbetonet – ikke udfra en agenda
At møde det hele menneske på et blank stykke papir – helt uden diagnoser.
Jo mere jeg giver – jo mere får jeg. At lægge trædesten for sig selv og dermed også for andre.

Når du får lov til at sætte ord på dine følelser og tanker, jo bedre forståelse får du hvorfor du har det som du har det.
At træne 24 timer i døgnet, tapper for energi og ressourcer – resultatet bliver overforbrug og hermed indlæggelse.

Vi kommer med TILLID og HÅB – det er livsværktøjer vi giver til hinanden. At lære at se det smukke i mennesker – i alle mennesker.
Det er en længere varende healings proces, at hele en knækket psyke end et brækket ben.
Knækkede følelser eller tanker der ikke anerkendes – forværre situationen.
Du har de tanker og følelser du har – hvad er det muligt at gøre? – at være nysgerrig på det andet menneske – spørge nysgerrigt ind. Fokus på det gode og håbet.
Der er en genkendelighed igennem alle diagnoser: Træthed – Tankemylder – Depressiv
Giuseppe er lige gået fra Førtidspensionist til Flexjobber!!!

Er du blevet nysgerrig på at vide mere omkring Syrenparken så følg linket til deres hjemmeside her: https://socialcenterlillebaelt.dk/wm425976

Er der du blev nysgerrig på hvad det at være peer medarbejder så følg linket her: https://www.peernet.dk/for-dig-som-gerne-vil-vaere-peer-medarbejder/

Link til En Af Os: http://www.en-af-os.dk/

Show More
Rate

From The Podcast

De Stille Stemmer

De Stille Stemmer handler om at sætte lyd til sin stemme. At turde komme frem med sin stemme selvom det kan være svært. Podcasten handler om min personlige rejse og løbende proces i at bruge min stemme. Jeg fortæller om hvor svært jeg har haft ved at turde tro på mig selv. Jeg sætter ord på de følelserne der dukker op når man som jeg ikke har de store talegaver med i bagagen. Det handler om at turde stå op for sig selv, være modig og sårbar. At det er muligt at træne sig til at blive hørt i store forsamlinger, i familie sammenhænge eller på arbejdspladsen. Jeg har lavet denne podcast i håb om, at du træder ud i livet som det smukke menneske du er. HUSK du er ikke alene. KIG OP. KIG UD. Selvom vi nogle gange tvivler på os selv og syntes det kan være en mørk verden at leve i, så skal du vide at du aldrig er alene. Måske der er en i vores netværk, som vi ikke lige tænker på, som kunne hjælpe. Vi er som ofte gode til at give af os selv. Det giver også andre rigtig meget at kunne give støtte og håb. Det kan være kringlet at finde ud af hvad der er rigtigt eller forkert. LYT til din indre stemme og vid, at du aldrig er alene. Jeg håber denne podcast giver dig modet til at lytte til din indre stemme og mærke hvor dyrebar du er. Jeg ved det er sårbart, det er også sårbart at være alene. Så der er intet at miste. Lad os fejre de små sejre sammen. Jeg er lige her i dit øre, til at fortælle dig, at du er ALDRIG alene. De kærligste hilsner fra mig.Vært: Gitte Vestergaard

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features