Død og Diagnose Podcast Image

Død og Diagnose

A Science, Medicine and Society podcast
 1 person rated this podcast
Reviews
Creators
Lists
Livsfarlige sygdomme har hærget til alle tider, men vi har kæmpet i mod og overlevet. Journalisterne David Pepe Birch og Mikkel Andreas Beck sætter i samarbejde med Medicinsk Museion lys på kampen mod døden. Velkommen til behandlingens historie.

Creators

We don't know anything about the creators of this podcast yet. You can add them yourself so they can be credited for this and other podcasts.

Recent Episodes

Fremtidens sygdomme Død og Diagnose
Skarlagensfeber, lungebetændelse, mæslinger er sygdomme, som danskerne skulle bekymre sig om i fortiden. Men de kommer muligvis også til at gøre det i fremtiden, for den stigende brug af antibiotika betyder, at sygdommene bliver resistente overfor det 20. århundredes mirakelkur. Men fat mod, der er håb forude: Selv om nye og forfærdelige sygdomme er på vej, er nye og effektive behandlinger det også.
Overvægt Død og Diagnose
I gennem de sidste 30-40 år har en dødelighed epidemi bredt sig gennem den – lidt for – velnærede del af verden. Danskerne bliver tungere og tungere og dermed mere svagelige. Antallet af overvægtige er steget eksplosivt og med den kurve sygdomme som diabetes, slagtilfælde og visse kræftformer. Kniv og gaffel er blevet danskernes foretrukne selvmordsvåben.
HIV/Aids Død og Diagnose
I 1970’ernes vestlige verden er troen på lægevidenskabens uovervindelighed tæt på total. Sygehusene vokser sig større og mere succesrige end nogensinde, behandlingerne forbedres og lægerne vinder stadig mere terræn i kampen mod sygdomme, da en hidtil ukendt virus melder sin ankomst. Først efter flere års kamp identificeres modstanderen – HIV, som synes umuligt at besejre. 
Reviews
This podcast hasn't been reviewed yet. You can add a review to show others what you thought.

Mentioned In These Lists

There are no lists that include "Død og Diagnose". You can add this podcast to a new or existing list.
Rate Podcast
Followers
Podcast Details
Started
Feb 17th, 2019
Latest Episode
Jun 24th, 2019
Release Period
Weekly
No. of Episodes
11
Avg. Episode Length
29 minutes
Explicit
No

Podcast Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
Are we missing an episode or update?
Use this to check the RSS feed immediately.