Podchaser Logo
Home
Stolpersteine in Berlijn Charlottenburg

Stolpersteine in Berlijn Charlottenburg

Released Friday, 2nd July 2021
Good episode? Give it some love!
Stolpersteine in Berlijn Charlottenburg

Stolpersteine in Berlijn Charlottenburg

Stolpersteine in Berlijn Charlottenburg

Stolpersteine in Berlijn Charlottenburg

Friday, 2nd July 2021
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Welkom bij de Doen in Berlijn Podcast speciaal voor Patrons! In deze vierde aflevering kun je luisteren naar een audioverhaal over Stolpersteine, de kleine messing plaatjes die je veel in Berlijn ziet liggen. Deze plaatjes herinneren aan de laatste vrijwillige woonplaats van voornamelijk Joodse mensen, maar ook aan Sinti, Roma, verzetsstrijders, homoseksuelen en andere mensen die door de Nazi's werden vervolgd en vermoord.


In deze podcast neem ik je mee naar Berlijn Charlottenburg. Van de ruim 9000 Stolpersteine die er inmiddels in Berlijn liggen, zijn er ruim 3350 in Charlottenburg te vinden. Het was ooit een rijke wijk, waar veel welvarende en hoogopgeleide Joodse mensen woonden. Maar ook hier heeft de Holocaust tussen 1933 en 1945 hard toegeslagen en verdwenen duizenden mensen in de concentratie- en vernietigingskampen. Je kunt dit verhaal gewoon rustig beluisteren, maar ook tijdens je bezoek aan Berlijn bewandelen. Tijdens het wandelen zet je de pocast even op pauze, tot je bij de volgende Stolperstein bent aangekomen. Het startpunt is voor café Impala, in de Wilmersdorfer Strasse in Charlottenburg, ten zuiden van Bahnhof Charlottenburg.


Wil je de podcast graag beluisteren maar ben je nog geen supporter op Patreon? Klik hier: https://www.patreon.com/doeninberlijn

Wil je je graag meer weten over Stolpersteine? Lees dan dit artikel: https://wattedoeninberlijn.nl/stolpersteine-berlijn/

Ik geef ook twee rondleidingen rondom Joods Berlijn en Stolpersteine, waarbij ik je niet alleen bijzondere plaatsen en straten in Berlijn laat zien, maar ook meer persoonlijke verhalen vertel die anders wellicht vergeten waren.

Rondleiding Joods Berlijn (4 uur): https://wattedoeninberlijn.nl/rondleidingen/joods-berlijn/

Rondleidinng Stolpersteine (2 uur): https://wattedoeninberlijn.nl/rondleidingen/stolpersteine/


Muziek: Frederic Chopin, James Horner (A boy in the striped pyjamas soundtrack), De Amsterdam Klezmer Band (Die Zilberne chassene, Kolomaika), Wojciech Kilar (The Pianist soundtrack), Michael Nyman.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features