Podchaser Logo
Home
5- Kaan Murat Yanık

5- Kaan Murat Yanık

Released Friday, 21st August 2020
Good episode? Give it some love!
5- Kaan Murat Yanık

5- Kaan Murat Yanık

5- Kaan Murat Yanık

5- Kaan Murat Yanık

Friday, 21st August 2020
Good episode? Give it some love!
Rate Episode
Blog yazarı Evren Soyuçok tarafından hazırlanan edebî podcastin 5. bölümünün konuğu Yazar Kaan Murat Yanık. Bu bölümde Monica Byrne, Salâh Birsel ve Turan Koç’un edebiyata dair görüşleri masaya yatırılırken Melih Cevdet Anday’ın edebiyatla ilgili bir sorusuna cevap aranıyor. edebî podcastin bu bölümüne dair notlara https://edebi.blog adresinden ulaşılabilir.

Kaan Murat Yanık Hakkında:
Kaan Murat Yanık, 5 Haziran 1988 yılında doğdu. İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olduktan sonra Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde Klasik Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalında yüksek lisansını tamamladı.
Bir süre TRT Arapça kanalında çalıştı. Birçok edebiyat dergisinde öykü ve denemeleri yayımlandı. Yayınevlerinde editörlük, danışmanlık yaptı. Televizyon kanallarında kültür-sanat temalı programlar hazırlayıp sundu. Üniversitelerde ve edebiyat atölyelerinde yazı sanatı üzerine dersler verdi. Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce konferans veren Kaan Murat Yanık, Butimar romanıyla 2015 yılında ESKADER tarafından verilen yılın en iyi romanı ödülünü aldı. Butimar, çeşitli kurumlarca başka ödüllere de layık görüldü. 2015’te öykü kitabı Uçurtman Mevsimi, 2017’de Uzakların Şarkısı ile 2020’de Dünyasızlar adlı romanları yayımlandı.
edebî Podcast Hakkında:

Türkiye’nin özgün formata sahip ilk Türkçe edebiyat podcasti olma özelliği taşıyan edebî podcastin her bölümünde mikrofonun diğer ucunda farklı bir edebiyatçı yer almaktadır. Üç farklı ismin edebiyata dair görüşlerinin aktarıldığı konuklardan, kendi düşüncelerini dile getirmesi istenir. Podcastin son bölümünde konuklar, kendilerine yöneltilen başka bir edebiyatçıdan alıntılanan soruyu yanıtlar. Edebiyata dair tartışmalı görüşlerin yaşayan edebiyatçılar tarafından tekrar ele alındığı edebî podcast, özgün içeriği ve ilk kez denenen formatıyla iki haftada bir yayımlanmaktadır.

edebî Podcast Erişim Kanalları:

●Blog: https://edebi.blog/
●Twitter: https://twitter.com/edebiyayin
●Facebook: https://twitter.com/edebiyayin
Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features