Podchaser Logo
Home
6- Hilal Karahan

6- Hilal Karahan

Released Monday, 7th September 2020
Good episode? Give it some love!
6- Hilal Karahan

6- Hilal Karahan

6- Hilal Karahan

6- Hilal Karahan

Monday, 7th September 2020
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Blog yazarı Evren Soyuçok tarafından hazırlanan edebî podcastin 6. bölümünün konuğu Yazar ve Şair Dr. Hilal Karahan. Bu bölümde Melih Cevdet Anday, Semih Gümüş ve Arif Ay’ın edebiyata dair görüşleri masaya yatırılırken Doğan Hızlan’ın sorusuna cevap aranıyor. edebî podcastin bu bölümüne dair notlara https://edebi.blog adresinden ulaşılabilir.


Hilal Karahan Hakkında:


Türk şair, yazar, çevirmen, tıp doktoru. 1977, Gaziantep doğumludur. 1995’te Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’ni, 2001’de Ankara Hacettepe İngilizce Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 2006’da Ankara Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’ndan uzmanlığını aldı.

1999 yılında Hacettepe Şiir Kulübü’nü yeniden aktif hale getirerek, şiir atölye çalışmaları yaptı. 2000–2002 yılları arasında kulüp bünyesinde çıkartılan Çamçak Kültür ve Edebiyat Dergisi’nin, 2003–2004 yılları arasında Alanya’da yayımlanan Etken Şiir Dergisi’nin ve 2010-2013 yılları arasında Mühür Şiir ve Edebiyat Dergisi’nin yayın kurulunda çalışmalarını sürdürdü. 2017’den beri, uluslararası, iki dilli, Absent, Rosetta Word Literatura ve Sahitya Anand dergilerinin yayın kurulunda yer almaktadır.


2000 yılından bu yana şiir, öykü, deneme, söyleşi ve poetika üzerine inceleme yazıları Destine Literature, Rosetta Word Literatura, Absent, Galaktika Poetike Atunis, Litterature Online, Neuma, Ramuri, Kafla, Chinese Language Monthly, Kwee, Kıyı, Kurşun Kalem, Patika, Çağdaş Türk Dili, Hürriyet Gösteri, Yasak Meyve, Varlık, Cumhuriyet Book Supplement, Mühür, Mor Taka, Eliz, Çinikitap, Özgür Edebiyat, Kuşak Edebiyat, Papirus, Edebiyat Ortamı, Ayraç, Üçnokta, Akköy, Akbük, Hâr, Ayna, Aşkın e-Hali, Kül, Kül-Öykü, Etken, Şiir Saati, Dize, Le Poéte Travaille, Kum, Islık, Bahçe, Ücra, Heves, Mavi Ada, Düşe-Yazma, Bilinçaltından Notlar Dergisi, Amanos vb. edebiyat dergilerinde yayımlanmaktadır.


Şiir Kitapları: İç Sözlük-Bir Günün Özeti (Kül Yayınları), Tepenin Önünde (Yasakmeyve Komşu Yayınları), Giz ve Sis (Yasakmeyve Komşu Yayınları), Gecikmiş Mumya (Yasakmeyve Komşu Yayınları), Ateşi Bölen Gece (Yasakmeyve Komşu Yayınları)


Deneme Kitapları: Şiir ve Kuantum (Mühür Kitaplığı), Dip Köşe Şiir Notları (Yasakmeyve Komşu Yayınları)


edebî Podcast Hakkında:


Türkiye’nin özgün formata sahip ilk Türkçe edebiyat podcasti olma özelliği taşıyan edebî podcastin her bölümünde mikrofonun diğer ucunda farklı bir edebiyatçı yer almaktadır. Üç farklı ismin edebiyata dair görüşlerinin aktarıldığı konuklardan, kendi düşüncelerini dile getirmesi istenir. Podcastin son bölümünde konuklar, kendilerine yöneltilen başka bir edebiyatçıdan alıntılanan soruyu yanıtlar. Edebiyata dair tartışmalı görüşlerin yaşayan edebiyatçılar tarafından tekrar ele alındığı edebî podcast, özgün içeriği ve ilk kez denenen formatıyla iki haftada bir yayımlanmaktadır.


edebî Podcast Erişim Kanalları:

https://edebi.blog/

https://twitter.com/edebiyayin

https://www.instagram.com/edebiyayin/

https://www.facebook.com/edebiblog/

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features