Podchaser Logo
Home
2. Börja från NOLL

2. Börja från NOLL

Released Sunday, 1st October 2023
Good episode? Give it some love!
2. Börja från NOLL

2. Börja från NOLL

2. Börja från NOLL

2. Börja från NOLL

Sunday, 1st October 2023
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Detta är andra avsnittet av Maria Byquists och Hanna-Karin Grensmans nystartade podcast "En svensk drake – beredskap för bekväma".

I det här avsnittet talar vi om hur man ta de första stegen för att börja med hemberedskap genom att kartlägga vilka styrkor och svagheter, möjligheter och hot som är mest relevant för en själv, och den standard man vill ha i händelse av kris. Maria tipsar även om hur man kan inventera bostaden för att se var man kan förvara sina förråd.

Vi talar också om hur man kan förbereda sig för den händelse att man blir sittande i bilen längre än vad man önskar. Och Maria förklarar det viktiga begreppet DRAKLÄNGD.

I veckans matutmaning för beredskapsmat testar Hanna-Karin ”Mem eh miff”, vilket uttyds ”Den är min!” sagt av en mycket liten drake med mycket för mycket chokladkaka i munnen. Som vanligt enbart gjord på matvaror som klarar sig minst 6 månader i rumstemperatur.

Dessutom uppmanar Hanna-Karin Socialstyrelsen att skämmas och kommer med några uppmaningar för att vi ska kunna ha beredskap även när det kommer till våra mediciner.

Vi läser även upp några av de roligaste meddelanden vi fått av våra lyssnare, bara för att vi kan.

Var inte rädd, var förberedd!

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features