Podchaser Logo
Home
4. Kontaktkort

4. Kontaktkort

Released Sunday, 22nd October 2023
Good episode? Give it some love!
4. Kontaktkort

4. Kontaktkort

4. Kontaktkort

4. Kontaktkort

Sunday, 22nd October 2023
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Detta är det fjärde avsnittet av Maria Byquists och Hanna-Karin Grensmans podcast "En svensk drake – beredskap för bekväma" som fokuserar på hemberedskap.

I det här avsnittet talar vi om kontaktkort. Det låter kanske inte så spännande, men de kan vara livsavgörande. Det är nämligen ett analogt sätt att meddela sjukvård och polis om att det finns barn, husdjur eller äldre som är beroende av dig. På det viset ökar du sannolikheten att de får hjälp, skulle något hända dig och du inte kan kommunicera.

I veckans matutmaning testar Hanna-Karin ljuvliga plättar med hemkokad sylt. Och eftersom de är beredskapsplättar är de gjorda utan färsk mjölk och utan ägg, dessutom är de gräddade utan en elektrisk spis.

Maria beskriver farorna med botulism och råder dem som är minsta osäker på hur man konserverar matvaror att avvakta de nya rekommendationerna.

Dessutom ger Hanna-Karin enkla, konkreta tips för hur man gör om man vill hjälpa någon, men inte vet hur. Och uppmanar alla att göra just det, speciellt om man själv vill ha hjälp när man behöver det.

Var inte rädd, var förberedd!

---------------------------------------------Medverkande: Maria Byquist och Hanna-Karin GrensmanInnehåll och manus: Maria Byquist och Hanna-Karin GrensmanProduktion: Hanna-Karin Grensman/Grensman & Grensmans AB

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features