Podchaser Logo
Home
7. Nu drar vi!

7. Nu drar vi!

Released Sunday, 12th November 2023
Good episode? Give it some love!
7. Nu drar vi!

7. Nu drar vi!

7. Nu drar vi!

7. Nu drar vi!

Sunday, 12th November 2023
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Detta är det sjunde avsnittet av Maria Byquists och Hanna-Karin Grensmans podcast En svensk drake – beredskap för bekväma" med fokus på hemberedskap.

I det här avsnittet fokuserar vi på evakuering, när du behöver lämna ditt hus eller ditt område för en kortare eller längre tid. Vi talar om vad du kan förvänta dig vid en evakuering och hur myndigheterna arbetar, samt vad du kan göra för att göra det så smärtfritt för dig, och andra, som möjligt. Vi talar också om hur du förbereder en evakueringsväska och värdet av att göra det redan idag.

I veckans matutmaning får Hanna-Karin höstlig soppa, till minne av förste högbåtsman Karl Valter Sundqvist, baserat på hans beredskapsförråd bestående av ris, olja och lök.  

Vi talar också om vikten av säker ljushantering och går igenom några enkla grundläggande regler för att minska risken för att strata eldsvåda.

Draken och Maria väser om människor som är egoistiska i kris och veckans drakpost innehåller en rolig beredskapshistoria om hur man kan göra allting rätt, och ändå blir det fel.

Var inte rädd, var förberedd!

---------------------------------------------

PRODUKTION

Medverkande: Maria Byquist och Hanna-Karin Grensman

Innehåll och manus: Maria Byquist

Produktion: Hanna-Karin Grensman/Grensman & Grensmans AB

---------------------------------------------

REKLAMMÄRKNING

Denna podd saknar sponsringsavtal så de produkter som nämns sker på vårt initiativ och vi erhåller ingen ersättning för detta.

Slottsdrakens beredskapskokbok är skriven av Maria Byquist – det betyder att köper du ett exemplar kommer hon att tjäna pengar. (Och jo, vi vet att du förstår detta. Det är Marknadsdomstolen som tror att du inte gör det.)

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features