Podchaser Logo
Home
ADHD, BTMN, SNI - utolsókból elsők?

ADHD, BTMN, SNI - utolsókból elsők?

Released Monday, 6th February 2023
Good episode? Give it some love!
ADHD, BTMN, SNI - utolsókból elsők?

ADHD, BTMN, SNI - utolsókból elsők?

ADHD, BTMN, SNI - utolsókból elsők?

ADHD, BTMN, SNI - utolsókból elsők?

Monday, 6th February 2023
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Hogyan segíthetsz a gyermekednek, hogy ne legyen zaklatás áldozata a hátrányossága miatt? Hogyan segíthetsz a gyermekednek, hogy elfogadja, mások vagyunk és ezt természetesnek vegye? Szülőként hol kaphatsz megfelelő tájékoztatást? Érintettként kihez fordulj, honnan kérhetsz segítséget? Hogyan és mivel segíthetjük a különböző testi vagy szellemi kihívásokkal élő társainkat, hogyan tehetjük kényelmesebbé és akadálymentessé számukra az élet különböző területeit?

Az Európai Unió legfontosabb célkitűzései közé tartozik az egyenlőség előmozdítása, hogy növelje a társadalmi elfogadottság mértékét, felszámolja az előítéleteket és népszerűsítse a sokszínűség előnyeit társadalmunkban. 

Meghívott vendégeinkkel és szakértőinkkel az esélyegyenlőség kérdéséről, különböző aspektusairól, a hátrányos megkülönböztetés problémáiról, a fogyatékossággal élő személyek társadalmi beilleszkedéséről, a gyermekek jogairól, a gyermekvédelmi rendszerről és hasonló témákról beszélgetünk az Európa Pontban.

A beszélgetés résztvevői lesznek:

  • Fenyvesi Zoltán, vlogger, blogger, influenszer és a Suhanj Alapítvány képviselője. Bár kerekesszékes és sosem tudott járni, nem mondott le a mozgás öröméről, sőt, teljesítette a New York maratont is.
  • Prof. dr. Gyarmathy Éva, klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, Prima díjas magyar lélektani szakíró, a magyarországi Diszlexia Központ és az SNI Tehetségeket Segítő Tanács megalapítója. Fő területe az atipikus fejlődés, így az átütő fejlődésű vagy többszörös különlegességű tehetség, a tanulási, figyelem, hiperaktivitás és autizmus zavar spektrumok. A közoktatásba beilleszkedni nem tudó tehetséges gyerekekkel és serdülőkkel foglalkozó iskolákban tanácsadó.
  • Szlankó Viola, pszichológus, az UNICEF Magyarország gyermekjogi vezetője
  • Lendvai Lilla, interkulturális szakértő, az ELTE Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Intézet oktatója, aki látássérültekkel foglalkozik, főleg nők, anyák, család, családalapítás és pályaválasztás fókusszal.

Az Európa Pont összes podcast-epizódja: https://europapont.simplecast.com/ 

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features