Podchaser Logo
Home
#70 | De Ambassade Social Club met Edwin Bax

#70 | De Ambassade Social Club met Edwin Bax

Released Monday, 27th February 2023
Good episode? Give it some love!
#70 | De Ambassade Social Club met Edwin Bax

#70 | De Ambassade Social Club met Edwin Bax

#70 | De Ambassade Social Club met Edwin Bax

#70 | De Ambassade Social Club met Edwin Bax

Monday, 27th February 2023
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Drie jaar werkte Edwin Bax aan een doorstart van de in 2019 gesloten stichting-coffeeshop Xpresso in Zwijndrecht. Zijn droom werd op Bevrijdingsdag 2022 werkelijkheid met de opening van Cannabis Social Club De Ambassade in het oude Xpresso pand. We reisden naar Zwijndrecht om de zeventigste aflevering in De Ambassade op te nemen met Edwin als gast en gastheer. Hij vertelt over zijn ervaringen in coffeeshopland, de verschillen tussen De Ambassade en “gewone” coffeeshops en over zijn levenslange passie voor cannabis. In de nieuwsrubriek bespreken we de nieuwe aanloopfase van de wietproef in Breda en Tilburg, de mogelijke deelname van Amsterdam en de plannen van coffeeshopbonden PCN en BCD voor een keurmerk of gedragscode voor shops. Rens legt uit wat The Foundation is, we hebben goed wiet nieuws uit Frankrijk (!) en New York en we duiken in de schandalen rond RAW vloeitjes en JuicyFields. In de Ouwe Doos zit een Nederlandse vertaling van de Freak Brothers en het High Tea Potcast Kweekhoekje gaat over De Gouden Gieter en koffiedras.

Nog iets nieuws?Tilburg en Breda mogen in najaar van start met wietexperiment, NOS, 22 februari 2023https://nos.nl/artikel/2464829-tilburg-en-breda-mogen-in-najaar-van-start-met-wietexperimentAmsterdam lijkt tóch mee te mogen doen aan wietproef: ‘Coffeeshophouders zijn wel klaar met het gedoogbeleid’, Het Parool, 22 februari 2023https://www.parool.nl/nederland/amsterdam-lijkt-toch-mee-te-mogen-doen-aan-wietproef-coffeeshophouders-zijn-wel-klaar-met-het-gedoogbeleid~bcb4a235/Geen gedoogbeleid Caribisch Nederland, maar wel Damocles-wet, column Derrick, 4 januari 2023https://www.cnnbs.nl/geen-gedoogbeleid-caribisch-nederland-maar-wel-damocles-wet/Oh là là, gaat zelfs Frankrijk cannabis legaliseren? column Derrick, 31 januari 2023https://www.cnnbs.nl/oh-la-la-gaat-zelfs-frankrijk-cannabis-legaliseren/New York recreational cannabis sales begin, CNN, 29 december 2022https://edition.cnn.com/2022/12/29/us/new-york-marijuana-first-legal-sales/index.htmlPCN trapt 2023 af in Woerden, met coffeeshop keurmerk en de nieuwe generatie, PCN website, 30 januari 2023https://www.platformcannabis.nl/redactionele-artikelen/pcn-trapt-2023-af-in-woerden-met-coffeeshop-keurmerk-en-de-nieuwe-generatie.htmlBanken en coffeeshops: probleem is het beleid, niet de bank, BCD website 18 februari 2023https://coffeeshopbond.nl/banken-en-coffeeshops-probleem-is-het-beleid-niet-de-bank/RAW vloeimaker liegt en bedriegt volgens federale rechtbank in VS, Cannabisindustrie.nl 16 februari 2023https://cannabisindustrie.nl/raw-vloeimaker-liegt-en-bedriegt-volgens-federale-rechtbank-in-vs/Podcast over JuicyFields: Cannabis Cowboys, door Nicholas Martin en Andreas Beckerhttps://www.dw.com/en/cannabis-cowboys/program-62614055

Interview Edwin BaxWebsite Cannabis Social Club De Ambassade: https://www.ambassade-zwijndrecht.nl/

De Ouwe Doos ‘Door de bocht scheuren met de vermaarde behaarde Freak Brothers’, door Gilbert Shelton en Dave Sheridan, vertaling Lydia en Josh Pachter, uitgeverij Drukwerk Amsterdam, 1981.

LuisteraarsreactiesHeb je een vraag, een suggestie voor een gast of een cannabis avontuur dat je met ons wil delen: mail naar [email protected] of laat je luisteraarsreactie achter in de comments. Elke aflevering belonen we een luisteraarsreactie met een prijzenpakket van een van onze sponsors.

High Tea Potcast KweekhoekjeWebsite De Gouden Gieter: www.degoudengieter.nlInstagram: @degoudengieterKoffiedik Als Voeding Voor Wiet Gebruiken, Zamnesia website, 30 januari 2023https://www.zamnesia.nl/blog-recycle-koffiedik-en-houd-je-planten-tevreden-n1019 Basis uitleg over buiten wiet kweken vind je op https://www.veiligthuiskweken.nl/buiten-kweken/

TuneOnze herkenningstune is ‘Mary You Wanna’ van de Nederlandse band Mooon. Website: http://www.mooonband.com/

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features