Podchaser Logo
Home
İki Şehrin Hikayesi

SERENAD YILMAZ

İki Şehrin Hikayesi

A Society, Culture and Travel podcast
Good podcast? Give it some love!
İki Şehrin Hikayesi

SERENAD YILMAZ

İki Şehrin Hikayesi

About
İki Şehrin Hikayesi

SERENAD YILMAZ

İki Şehrin Hikayesi

A Society, Culture and Travel podcast
Good podcast? Give it some love!
Rate Podcast

Programımızda İstanbul ve Berlin’de hayatı her yönüyle karşılaştırıyoruz. Her bölümde farklı bir konuda, iki şehrin arasındaki farklılıklar ve benzerlikler hakkında sohbet ediyoruz. Yerine denk gelirse, konuda uzman misafirler çağırıyoruz. Bizim ise uzmanlık iddiamız yok. Bireysel deneyimlerimizi, duyduklarımızı, araştırdıklarımızı paylaşıyoruz. Kişisel ilgi alanlarımızı ve hassasiyetlerimizi elbette sohbetlerimize de taşıyoruz. İnsan hakları deyip geçemiyoruz, kadın, göçmen ve kuir olarak cinsiyetçilikle, ırkçılıkla ve homofobi ile mücadeleyi görev kabul ediyoruz, her şeye muhalif oluyoruz, imtiyazlarımızı sorguluyoruz.

Podcastimizde yemekten konuşacağız, aşık olmaktan ve ilişkilerden, çocuk yetiştirmekten, gösterilere katılmaktan, gece hayatından, çalışmaktan, metroya binmekten, kavga etmekten, modadan ve hasta olmaktan, komşuluk ve mahallelilikten, spordan, sanattan, tekrar tekrar da göçmenlikten tabii. Hayatın binbir halini Istanbul’da ve Berlin’de yaşamış kişiler olarak konuşacağız. Bu şehirlerin bizleri bunaltan yanlarından, büyülü yönlerinden bahsedeceğiz. Tarihe de döneceğiz zaman zaman.

Berlin’e bayılıyoruz. Gri gökyüzünden nefret ediyor, ama her güzelin bir kusuru vardır diye düzenli olarak şikayet etmeyi de ihmal etmeyerek, katlanıyoruz. İstanbul’u özlüyoruz. Bazen neyini özlüyoruz ki diye sorguluyoruz, ama sonra özlenmeyecek gibi de olmadığında anlaşıyoruz. Tüm göçmenler gibi bir arada deredelik, bir çelişkililik hali içindeyiz yani. Entegre olmayı da, asimile olmayı da reddediyoruz ama ait olmayı seviyoruz.

Bizi tutarsızlıkla suçlayanlara ilk hak verecek de biziz, ruh halimiz günden güne değişiyor olabilir. Almanca’ya ne kadar hakim olduğumuz tartışılır, ama Almanca kaba diyenlere hayretle bakıyoruz. Almanların bu kadar uzun olmasını gereksiz buluyor, niye ki diye sorguluyoruz. Kıskandığımız yalan! Genelleme yapmaya bayılsak da, yaptığımız genellemelerin ne kadar anlamsız oldugunu bilecek kadar kafamız çalışıyor. O nedenle “Bu Almanlar da” diye başlayan cümleler kurmaktan imtina ediyoruz. Şaşırıp da kurarsak, tövbeler ediyoruz. Okumayı çok seviyoruz, gezmeyi de, gözlemlemeyi de, bunları sohbetlerimize taşımayı da. Bizce bizi bir dinleyin.

Biz kimiz? Serenad Yılmaz 2010 yılında İstanbul’dan Berlin’e taşındı, grafik tasarımcılık yapıyor. Yener Bayramoğlu 2011 yılında öğrenci olarak geldiği Berlin’de Medya Çalışmaları bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Araştırmaları kuir yaşam üzerine odaklanıyor. Aysuda Kölemen 2017 yılında İstanbul’dan Essen’e, sonra da 2018 yazında Berlin’e göç etti. O da üniversitede Karşılaştırmalı Siyaset Bilimi alanında ögretim görevlisi. Yarışmaya Berlin’den katılıyor ve diğer podcastçi arkadaşlara şans diliyorlar.

Show More

Creators & Guests

We don't know anything about the creators of this podcast yet. You can so they can be credited for this and other podcasts.

Podcast Reviews

This podcast hasn't been reviewed yet. You can to show others what you thought.

Mentioned In These Lists

There are no lists that include "İki Şehrin Hikayesi". You can add this podcast to a new or existing list.

Host or manage this podcast?

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
Are we missing an episode or update?
Use this to check the RSS feed immediately.

Podcast Details

Created by
SERENAD YILMAZ
Podcast Status
Idle
Started
Apr 7th, 2020
Latest Episode
Oct 6th, 2020
Release Period
2 per month
Episodes
12
Avg. Episode Length
40 minutes
Explicit
No
Language
Turkish

Podcast Tags

This podcast, its content, and its artwork are not owned by, affiliated with, or endorsed by Podchaser.
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features