Podchaser Logo
Home
Episode #7. Troels og Monopolet 2:2

Episode #7. Troels og Monopolet 2:2

Released Tuesday, 17th April 2018
Good episode? Give it some love!
Episode #7. Troels og Monopolet 2:2

Episode #7. Troels og Monopolet 2:2

Episode #7. Troels og Monopolet 2:2

Episode #7. Troels og Monopolet 2:2

Tuesday, 17th April 2018
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

De sidste par måneder har Julia, Troels & Marie haft travlt med at skrive bogen “Sådan rekrutterer du frivillige”. Men nu er vi igen klar med en episode af Troels og Monopolet med nye, spændende dilemmaer om rekruttering.

I løbet af episoden diskuterer vi tre forskellige rekrutteringsudfordringer fra det virkelige liv:

1) Hvordan rekrutterer jeg frivillige til det “kedelige” bestyrelsesarbejde?

Lene er en del af en lille lokal forening uden ansatte, men med rigtig mange frivillige. Foreningen summer altid af liv og der er altid mange frivillige engageret i de forskellige aktiviteter, der bliver arrangeret. Til gengæld har de problemer med at finde frivillige, som gider at engagere sig i foreningens mere langsigtede opgaver, som f.eks. bestyrelsesarbejde – spørgsmålet er derfor, hvordan gør man bestyrelsesarbejde mere sexet?

2) Adam og de 1000 frivillige

Dagens andet dilemma giver de fleste et sug i maven. Adam arbejder i en landsdækkende idrætsorganisation, som skal afholde en stort event til sommer. For at få det til at spille skal han bare lige bruge 1000 frivillige, men hvordan skaffer man 1000 frivillige på seks måneder?

3) Hvorfor kan jeg som organisationskonsulent ikke bare klare rekrutteringen selv?

I dagens sidste dilemma, spørger Iben om hun ikke bare kan klare rekrutteringsarbejdet selv, når hun ikke synes, at medlemmerne ude i lokalforeningerne gør det godt nok. Iben arbejder i en stor landsdækkende organisation, der arbejder med socialt udsatte. Organisationen mangler frivillige ude i deres lokalforeninger og -bestyrelser og Iben har rigtig mange gode ideer og værktøjer til, hvordan de kan finde disse frivillige, men det er lokalforeningerne, som har ansvaret for rekrutteringen…

Vores monopol tager disse spændende rekrutteringsdilemmaer op til diskussion og finder frem til forskellige, gode løsninger. Vi kommer blandt andet ind på, hvordan man kan bruge samarbejder og corporate volunteering til rekruttering. I slutningen af podcasten udlodder vi et eksemplar af bogen til dagens mest spændende og udfordrende dilemma.

OBS: Vi har valgt at anonymisere alle personer og organisationer der medvirker.

  

Brug for flere værktøjer til rekruttering af frivillige

I vores nye bog Sådan rekrutterer du frivillige kan du finde konkrete værktøjer til arbejdet med rekruttering af frivillige i din organisation. Her kan du finde redskaber til at løse udfordringer lig de udfordringer, vi har diskuteret i dagens podcast, men du kan også læse om, hvordan du kan involvere frivillige på nye måder og meget andet.

 

Er du enig?

Er du uenig med monopolisterne eller vil du bare gerne give os et par pæne ord med på vejen? Del podcasten med dine kollegaer og skriv en anmeldelse i iTunes (se her hvordan)

 

Vil du vide mere?

To gange om måneden udgiver vi vores nyhedsbrev, NGO Life. Her får, udover denne podcast, faglige artikler og den nyeste viden om frivillighed og civilsamfund. Tilmeld dig her.

 

 

 

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features