Podchaser Logo
Home
Ar jaučiate gerėjančius ekonominius rodiklius?

Ar jaučiate gerėjančius ekonominius rodiklius?

Released Thursday, 2nd May 2024
Good episode? Give it some love!
Ar jaučiate gerėjančius ekonominius rodiklius?

Ar jaučiate gerėjančius ekonominius rodiklius?

Ar jaučiate gerėjančius ekonominius rodiklius?

Ar jaučiate gerėjančius ekonominius rodiklius?

Thursday, 2nd May 2024
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Ekonomistai skelbia, kad Lietuvos ekonomikos prognozės šiais metais yra vienos geriausių Europos Sąjungoje. Dėl to sutaria didieji SEB ir Swedbankai, apie tai, kad laikomės gerai, skelbia ir Valstybės duomenų agentūra, pranešusi, kad šalies Bendrasis vidaus produktas per metus ūgtelėjo beveik trimis procentais. Ekspertus stebina itin geri logistikos rodikliai, tačiau dar praėjusią savaitę paskelbta, kad pernai daugėjo žemiau absoliutaus skurdo ribos gyvenančių žmonių, o balandį apie bankrotą paskelbė dvi seniai rinkoje veikiančios vežėjų ir logistikos įmonės. Kaip vertinti tokius neatitikimus ir kam iš tiesų Lietuvoje sekasi gerai, o kam - atvirkščiai?

Likus dešimčiai dienų iki referendumo dėl Lietuvos Respublikos pilietybės išsaugojimo, daliai žmonių vis dar kyla klausimų, kaip reiks balsuoti. Vyriausioji rinkimų komisija ramina, sakydama, kad tiems gyventojams, kuriems iki paskutinės minutės bus neaišku, išsamią informaciją galės pasiskaityti rinkimų apylinkėse.

Didesnė dalis lietuvių palankiai vertina mokymąsi visą gyvenimą, tačiau per praėjusius penkerius metus kvalifikaciją kėlė trečdalis gyventojų. Tai rodo Užimtumo tarnybos užsakymu atlikta „Vilmorus“ apklausa. Paklausti, kas trukdo mokytis ir kelti kvalifikaciją, vyrai dažniausiai nurodė neturintys noro ir poreikio, gi moterys teigia, kad joms stinga laiko.

Prokuroras Jonavos merui Mindaugui Sinkevičiui siūlo skirti 30-ies tūkstančių eurų baudą ir 5-erius metus uždrausti dirbti valstybės tarnyboje. Sinkevičius kaltinamas piktnaudžiavimu, dokumentų suklastojimu ir turto pasisavinimu.

Vakarų šalys pareiškė esančios sunerimusios dėl smurto naudojimo prieš demonstrantus Sakartvele. Vakar dešimtys tūkstančių žmonių Tbilisyje vėl išėjo į gatves, protestuodami prieš "užsienio agentų" įstatymą. Nepaisant to, parlamentas ir antruoju svarstymu pritarė įstatymo projektui. Oponentai tvirtina, kad valdžia siekia įtvirtinti galimybę persekioti kritikus.

Ved. Paulius Šironas

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features