Podchaser Logo
Home
Lockpicking en de kunst van sleutels namaken ontgrendeld met Jos Weyers

Lockpicking en de kunst van sleutels namaken ontgrendeld met Jos Weyers

Released Wednesday, 10th April 2024
Good episode? Give it some love!
Lockpicking en de kunst van sleutels namaken ontgrendeld met Jos Weyers

Lockpicking en de kunst van sleutels namaken ontgrendeld met Jos Weyers

Lockpicking en de kunst van sleutels namaken ontgrendeld met Jos Weyers

Lockpicking en de kunst van sleutels namaken ontgrendeld met Jos Weyers

Wednesday, 10th April 2024
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

In deze diepgaande aflevering duiken we samen met Jos Weyers, een vooraanstaand figuur binnen de lockpicking gemeenschap, in de fascinerende wereld van lockpicking, impressioning, en safe cracking. Jos heeft zijn uitgebreide kennis en ervaring gebundeld in het boek: Locksport: A Hacker’s Guide to Lockpicking, Impressioning, and Safe Cracking, een essentiële lees voor iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van het sloten openen en beveiliging.

We bespreken de drie belangrijke stromingen binnen de wereld van fysieke beveiliging:

  • Lockpicking: Het openen van sloten met specifiek gereedschap zonder de originele sleutel, een vaardigheid die niet alleen fascinerend is maar ook essentieel voor het begrijpen van de werking en kwetsbaarheden van sloten.
  • Impressioning: Een techniek waarbij een nieuwe sleutel gemaakt wordt voor een slot door de markeringen op een blanco sleutel te interpreteren. Dit vereist een diep begrip van slotmechanismen.
  • Safe Cracking: Het openen van kluizen, vaak verkeerd begrepen als ‘cracking’. We bespreken hoe deze techniek meer draait om finesse en begrip van het mechanisme dan brute kracht.

Jos benadrukt de ethiek achter lockpicking, een fundament dat stevig wordt ondersteund door Toool, The Open Organisation Of Lockpickers. Bij Toool staat centraal dat lockpickers nooit andermans sloten openen zonder uitdrukkelijke toestemming. Deze ethische benadering vormt de ruggengraat van de gemeenschap en zorgt ervoor dat de kennis en vaardigheden worden ingezet voor positieve doeleinden, zoals het verbeteren van beveiligingstechnieken en het helpen van mensen die buitengesloten zijn.

Shownotes


Tijdschema

0:00:00 Reclame: ICT Group

0:00:42 Lockpicking als heerlijke hobby

0:08:20 Lockpickings community in Nederland

0:13:42 Uitleg over het openen van sloten

0:17:50 Waarschuwing over oplichting door slotenmakers

0:19:29 Redenen waarom inbrekers niet lockpicken

0:22:57 Sloten in Nederland en Amerika

0:31:16 Montage verschil sloten Nederland en Amerika

0:34:29 Kluizen openen: codes en feedback

0:40:08 Lockpicking tools: essentieel versus nice to have

0:58:15 Lockpick Set voor Beginners

1:00:41 Keurmerken en Pick-resistentie

1:03:08 Lockpicking Competitie met Ranking

Sleutelwoorden: Lockpicking, Impressioning, Safe Cracking, Jos Weyers, Beveiliging, Locksport, Ethiek, Toool, Fysieke beveiliging, Beveiligingstechnieken.

Luister nu voor een intrigerende verkenning van de ethiek en technieken achter lockpicking, impressioning, en safe cracking met Jos Weyers, en ontdek de cruciale rol die deze vaardigheden spelen in de moderne beveiligingslandschap.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Show More
Rate

From The Podcast

Met Nerds om Tafel - een podcast over technologie, wetenschap en popcultuur

Jurian Ubachs en Randal Peelen praten over alles dat nerds interesseert. Van technologie en wetenschap tot popcultuur en persoonlijke ontwikkeling. Je luistert elke week naar een interessante gastnerd die vertelt over diens hobby of vak, zoals ethisch hacken, de toekomst van gaming, de zin en onzin van Bitcoin, techmonopolies, Formule 1, en zelfs onderwerpen buiten de directe tech-sfeer zoals politiek en persoonlijke interesses van de gasten​​.Gasten in de show zijn vaak experts of enthousiastelingen in hun veld, waaronder technologie-ondernemers, wetenschappers, politici en iedereen met een "nerdy" achtergrond. Dit wordt weerspiegeld in de diversiteit van hun onderwerpen, zoals kunstmatige intelligentie, de rol van technologie in de rechtspraak, en de toekomst van brandstoffen zoals waterstof​​​​.Bovendien behandelen we soms actuele thema's en hoe deze de maatschappij en individuen beïnvloeden, zoals verkiezingen, privacy en surveillance, evenals lichtere onderwerpen zoals popcultuur en entertainment. Met zo'n breed spectrum aan gespreksonderwerpen biedt "Met Nerds om Tafel" een rijke bron van informatie en inzichten voor iedereen met interesse in technologie, wetenschap, en de culturele aspecten die daarmee gepaard gaan.#Technologie #Wetenschap #Innovatie #GamingToekomst #EthischHacken #TechMonopolies #Formule1Nerds #KunstmatigeIntelligentie #PrivacyBescherming #WaterstofToekomst #PopcultuurNerds #EntertainmentTech #PolitiekEnTech #Nerdcultuur #PodcastingNL #MNOTpodcast #DuurzaamheidTech #BlockchainTechnologie #Cybersecurity #StartupsNL

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features