Podchaser Logo
Home
Burnout

Burnout

Released Tuesday, 19th November 2019
Good episode? Give it some love!
Burnout

Burnout

Burnout

Burnout

Tuesday, 19th November 2019
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Svetska zdravstvena organizacija uvrstila je u svoj priručnik Međunarodne klasifikacije bolesti i sindrom izgaranja na radnom mestu (burnout syndrome), koji će zdravstveni radnici moći da dijagnostifikuju kao medicinski poremećaj.

Učesnici tribine koja je na temu burnout sindroma održana 19. 11.2019. na Dorćol Platz-u, bili su doc. dr Milica Vukelić, Odeljenje za psihologiju, Filozofski fakultet, Univerzitet u Beogradu, Olga Svoboda, rukovodilac GI GROUP HR SOLUTIONS, Andrea Brbaklić, direktorka FromA Consulting i bivša direktorka službe komunikacija i službe ljudskih resursa Erste banke i Dragan Ilić, psiholog i novinar. Sindrom sagorelosti, odnosno "burnout", predstavlja stanje hroničnog stresa koje vodi do fizičke i emotivne iscrpljenosti, kao i osećanju neefikasnosti uz nedostatak postignuća, rečeno je na tribini.

Hemofarm fondacija realizuje ciklus tribina "Na kafi sa psihologom" kako bi ukazala na važnost očuvanja mentalnog zdravlja i ohrabrila javnost da potraži stručnu pomoć. Projekat ima za cilj da utiče na svest šire javnosti da se o mentalnom zdravlju mora brinuti jednako kao o fizičkom kao i da tegobe u vezi sa mentalnim zdravljem nisu lična slabost, već zdravstveni problem za koji postoji adekvatno rešenje ako se na vreme potraži stručna pomoć. Projekat “Na kafi sa psihologom” osmišljen je kao serija besplatnih sesija sa psiholozima, gde svi zainteresovani mogu da saznaju više o različitim psihološkim problemima i simptomima koji ih prate, kako i kome se obratiti za stručnu pomoć kao i da razgovaraju otvoreno sa stručnim licima, psiholozima i psihijatrima, predstavnicima relevantnih institucija ali i javnim ličnostima koje su se i same tokom života susrele sa nekim od problema. 

Projekat “Na kafi sa psihologom” se realizuje uz podršku Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i u partnerstvu sa Udruženjem građana Dorćol Platz.

Show More
Rate

Join Podchaser to...

  • Rate podcasts and episodes
  • Follow podcasts and creators
  • Create podcast and episode lists
  • & much more

Episode Tags

Do you host or manage this podcast?
Claim and edit this page to your liking.
,

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features