Podchaser Logo
Home
Anna Šeboka

Anna Šeboka

Released Monday, 23rd September 2019
Good episode? Give it some love!
Anna Šeboka

Anna Šeboka

Anna Šeboka

Anna Šeboka

Monday, 23rd September 2019
Good episode? Give it some love!
Rate Episode

Ungārija – valsts, kuru, iespējams, vislabāk iepazinām, mācoties vēstures stundās par dubultmonarhiju Austroungāriju, un gluži kā 2+2 iemācījāmies, to ka tieši Austroungārijas troņmantnieka Franča Ferdinada nošaušana Sarajevā 1914. gada 28. jūnijā esot bijis iemesls Pirmā pasaules kara sākumam.

Kopš Austroungārijas sabrukšanas jau pagājis 101 gads, un šobrīd Ungārija mediju virsrakstos nonāk, pateicoties viņu premjerministram Viktoram Orbānam, kura darbībām tiekot piedēvētas autoritārisma iezīmes. Bet ne jau tikai ar savām politiskajām peripetijām Ungārija ir ievērības cienīga – Rubika kubs, lodīšu pildspalva un hologrammu pirmsākumi atrodami tieši pie viņiem.

Bet, ja meklē valsti ar neprātīgi daudz SPA, tad Ungārija ir īstā vieta kur to atrast – viņiem esot vairāk nekā 1500 šādas vietas un vairāk nekā 70 miljoni litru termiskā ūdens katru dienu sasniedz galvaspilsētas Budapeštas virszemi.

Uz pasaules dzīvo vairāk nekā 14 miljoni ungāru, 9 miljoni dzīvo pašā Ungārijā, bet Latvijā 297! Viena no viņām ir Anna Šeboka.

Annu varētu dēvēt arī par pasaules pilsoni – uzaugusi ungāru un latviešu ģimenē, skolas gaitas pavadījusi Briselē, runā 7 valodās un jau vairākas vasaras sastopama Latvijā.

Show More

Unlock more with Podchaser Pro

  • Audience Insights
  • Contact Information
  • Demographics
  • Charts
  • Sponsor History
  • and More!
Pro Features